De temperatuur op 11 januari 1930 lag tussen 2,6 °C en 6,2 °C en was gemiddeld 4,6 °C. Er was 9,0 mm neerslag gedurende 6,7 uur. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 februari » Bij het eerste zelfstandige wereldkampioenschap ijshockey prolongeert Canada de wereldtitel door Duitsland in de finale in Berlijn met 6-1 te verslaan.
30 mei » In Łódź wordt het Stadion Widzewa in gebruik genomen, de thuisbasis van de Poolse voetbalclub Widzew Łódź.
29 juni » De Z. Robertus Bellarminus, SJ wordt heilig verklaard door Paus Pius XI.
13 juli » Het eerste wereldkampioenschap voetbal begint in Uruguay. Lucien Laurent van Frankrijk scoort in de negentiende minuut van de openingswedstrijd tegen Mexico het allereerste WK-doelpunt.
4 december » Het Vaticaan keurt periodieke onthouding goed als methode voor anticonceptie.
22 december » De Federaasje fan Fryske Studinteferienings wordt opgericht.
Trouwdag 31 maart 1955
De temperatuur op 31 maart 1955 lag tussen -4.2 °C en 8,4 °C en was gemiddeld 3,0 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 1,1 uur zonneschijn (9%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
6 januari » De Katholieke Radio Omroep zendt het eerste kinderprogramma op de Nederlandse televisie uit: ‘Opstand in de kribbe', een toneelspel van de Volendammer Pé Mühren over rebellerende beelden in een kerststal.
25 februari » Verheffing van het Rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Finland tot Bisdom Helsinki. Benoeming van de Nederlander Willem Cobben tot bisschop van Helsinki.
1 mei » Instelling van de feestdag van de 'heilige Jozef Arbeider' op 1 mei door paus Pius XII om een christelijk tegenwicht te bieden aan de socialistische 'Dag van de Arbeid'.
6 mei » De Duitse Bondsrepubliek treedt toe tot de NAVO.
9 mei » In Machala, Ecuador wordt het Estadio 9 de Mayo officieel in gebruik genomen.
12 augustus » In Zuid-Soedan wordt de uitzonderingstoestand uitgeroepen.
Dag van overlijden 2 juni 2005
De temperatuur op 2 juni 2005 lag tussen 13,3 °C en 19,4 °C en was gemiddeld 15,6 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 2,6 uur. Er was 1,5 uur zonneschijn (9%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
7 februari » Het "monsterproces" tegen de Hofstadgroep begint.
12 februari » De nieuwe Ariane 5 ECA wordt succesvol gelanceerd, met aan boord de Sloshsat-FLEVO satelliet.
28 februari » 200 studenten bezetten voor de negende maal het Amsterdamse Maagdenhuis met als doel studieduurbeperkingen van tafel te krijgen en medebestuur over de universiteit te verkrijgen.
24 april » Kardinaal Joseph Ratzinger wordt ingehuldigd als de 265e paus van de Rooms-Katholieke Kerk met de naam Paus Benedictus XVI.
5 augustus » Ajax wint de Johan Cruijff Schaal 2005 door PSV met 1-2 te verslaan.
31 oktober » Ophokplicht geldt ook voor particulieren met hobbykippen in gevoelige natuurgebieden (in verband met vogelgriep).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I21194.php : benaderd 3 mei 2025), "Pieter Stephanus Jacobus Dreyer (1930-2005)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.