1 januari » Nigeria wordt een protectoraat van het Verenigd Koninkrijk.
21 maart » Op de rede van Vlissingen wordt het Engelse schip Tay aangevaren door het Duitse Chemnitz, 14 doden.
1 juni » De Ongevallenwet treedt in werking. De wet is de eerste markering van de verzorgingsstaat die in Nederland gestalte gaat krijgen.
8 juli » Oprichting van de Peruviaanse voetbalclub Club Sportivo Cienciano.
2 augustus » André Dumont ontdekt in de Belgische Kempen belangrijke kolenlagen.
2 december » Gillette verkrijgt het octrooi op het verwisselbare scheermesje.
Dag van overlijden 9 augustus 1966
De temperatuur op 9 augustus 1966 lag tussen 9,8 °C en 19,6 °C en was gemiddeld 14,9 °C. Er was 8,7 mm neerslag gedurende 1,4 uur. Er was 3,7 uur zonneschijn (25%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
2 maart » In het Academisch ziekenhuis van Leiden vindt de Eerste niertransplantatie plaats.
3 april » De Russische Loena 10 brengt voor de eerste keer een ruimtesonde in een baan om de maan.
30 juli » Engeland wint de wereldtitel door West-Duitsland in de finale van het WK voetbal met 4-2 te verslaan.
26 augustus » De People’s Liberation Army of Namibia (PLAN) lanceert de eerste aanval op bezetter Zuid-Afrika bij het trainingskamp Omugulugwombashe. Daarmee begint de onafhankelijkheidsoorlog in Namibië.
4 oktober » Basutoland wordt onafhankelijk van Groot-Brittannië onder de naam Koninkrijk Lesotho.
31 oktober » Publicatie van de Open brief uit 1966 over de Vrijmaking in 1944 waarmee de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt werden verdeeld in kerken "binnen verband" en kerken "buiten verband".
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I21170.php : benaderd 3 mei 2025), "Stephanus Johannes Paules Kruger Venter (1901-1966)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.