De temperatuur op 12 oktober 1920 lag tussen 3,5 °C en 16,5 °C en was gemiddeld 9,6 °C. Er was 9,0 uur zonneschijn (82%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 januari » Verdrag van de Volkenbond(Covenant of the League of Nations) in werking getreden.
26 april » Canada verslaat Zweden met 12-1 in de finale van het olympische demonstratietoernooi ijshockey in Antwerpen, en wordt daarmee de eerste officiële wereldkampioen.
31 mei » Ajax-voetballer Jan de Natris leidt tijdens de Olympische Spelen in Antwerpen de 'Opstand aan de Schelde' in. Uit protest tegen de privileges van de officials en de huisvesting worden grammofoonplaten in de Schelde gegooid. Later trekken de spelers naar de binnenstad van Antwerpen voor een drinkgelag.
15 augustus » Oprichting van de Albanese voetbalclub SK Tirana.
20 augustus » In Mülheim an der Ruhr wordt de Duitse hockey- en tennisclub Uhlenhorst Mülheim opgericht.
4 oktober » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Club Atlético Bella Vista in de hoofdstad Montevideo.
Trouwdag 5 februari 1949
De temperatuur op 5 februari 1949 was gemiddeld -3.6 °C. Er was 0.2 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
18 april » De nieuwe Ierse republiek Eire/Erin verbreekt de banden met het Britse Gemenebest.
5 mei » Tien Europese landen stellen de Raad van Europa in, de eerste stap op weg naar een verenigd Europa.
11 mei » Het Braziliaans voetbalelftal wint voor de derde keer de Copa América door in de finale met 7-0 te winnen van Paraguay.
26 juni » Belgische vrouwen stemmen voor de eerste maal bij de parlementsverkiezingen.
11 juli » Het Cypriotisch voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis. De ploeg verliest in Tel Aviv met 3-1 van Israël.
12 september » Verkiezing van Theodor Heuss tot eerste bondspresident van West-Duitsland.
Dag van overlijden 18 september 1970
De temperatuur op 18 september 1970 lag tussen 8,2 °C en 21,3 °C en was gemiddeld 13,8 °C. Er was 10,0 uur zonneschijn (80%). De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
13 april » Een zuurstoftank aan boord van Apollo 13 explodeert waardoor de missie voortijdig moet worden beëindigd. Jim Lovell, Fred Haise en Jack Swigert, de bemanning van Apollo 13, landen door de ontploffing dan wel niet op de maan, maar ze zijn wel recordhouders: ze zijn degenen die het verst van de aarde verwijderd zijn geweest. Op 13 april 1970 waren ze 401.056km van huis.
1 oktober » Mevrouw D. van der Heem-Wagemakers is de eerste vrouwelijke districtsbestuurder in het vakbondswezen.
10 oktober » Fiji wordt onafhankelijk.
24 oktober » Oprichting van de Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging Orca.
11 november » Zendschip MV King David van Capital Radio strandt op de kust bij Noordwijk.
17 november » Douglas Engelbart verkrijgt octrooi op de muis.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I20145.php : benaderd 2 mei 2025), "Dirk Henry (Dirk Henry ) Ochse (1920-1970)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.