De temperatuur op 28 december 1919 lag tussen 0,3 °C en 6,8 °C en was gemiddeld 3,2 °C. Er was 4,6 uur zonneschijn (59%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
21 januari » Ierse Onafhankelijkheidsverklaring wordt aangenomen door het parlement van de Ierse Republiek.
9 juni » De Israëlische krant Haaretz verschijnt als Hebreeuws dagblad in Tel Aviv, alwaar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd.
11 juli » In Nederland wordt een wet opgesteld waarin de achturige werkdag en een vrije zondag worden vastgelegd.
14 augustus » Oprichting van de Poolse voetbalclub Ruch Radzionków.
16 oktober » Inwijding van de Sacré-Cœurbasiliek in Parijs door kardinaal Léon-Adolphe Amette.
1 december » Lady Nancy Astor wordt het eerste vrouwelijke lid van het Britse Parlement.
Trouwdag 19 april 1952
De temperatuur op 19 april 1952 lag tussen 6,4 °C en 20,8 °C en was gemiddeld 13,3 °C. Er was 11,8 uur zonneschijn (84%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
18 februari » Griekenland en Turkije treden toe tot de NAVO.
2 mei » De De Havilland Comet vliegt als eerste passagiersvliegtuig met straalmotoren van Londen naar Johannesburg.
7 mei » Eerste concept van een chip voor gebruik in computers, van Geoffrey Dummer.
24 juni » In Duitsland verschijnt de eerste Bild Zeitung.
25 augustus » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Club Mariscal Braun.
23 september » Richard Nixon houdt zijn "Checkers"-toespraak (genoemd naar zijn cockerspaniël Checkers)
Dag van overlijden 4 juni 2010
De temperatuur op 4 juni 2010 lag tussen 9,3 °C en 23,3 °C en was gemiddeld 16,9 °C. Er was 15,2 uur zonneschijn (92%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van donderdag 14 oktober 2010 tot maandag 5 november 2012 was er in Nederland het kabinet Rutte I met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
11 mei » Brits Premier Gordon Brown biedt zijn ontslag aan bij koningin Elizabeth II, David Cameron van de Conservatieve Partij neemt diezelfde dag de functie van Eerste Minister over.
22 mei » Meer dan honderd Duitse huurlingen mengen zich in het conflict in Somalië. Ze zijn ingehuurd door de Somalische krijgsheer/politicus Galadid Abdinur Ahmad Darman.
29 augustus » Subtropisch zwembad Tropicana in Rotterdam sluit zijn deuren.
15 oktober » Na veertien jaar eindigt het boren van de langste tunnel ter wereld, de 57km lange Gotthard-basistunnel in Zwitserland die vanaf 2017 de noord- en de zuidzijde van de Alpen voor treinverkeer zal verbinden.
11 november » President Hugo Chávez van Venezuela promoveert generaal Henry Rangel tot hoogste commandant binnen het leger. De Verenigde Staten beschouwen Rangel als een van de belangrijkste steunpilaren van drugssmokkel door de Colombiaanse guerrillabeweging FARC.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I19947.php : benaderd 3 mei 2025), "Douglas Frederick Rex e2 (1919-2010)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.