De temperatuur op 13 januari 1919 lag tussen 1,7 °C en 3,3 °C en was gemiddeld 2,7 °C. Er was 0.7 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
21 maart » De Hongaarse Radenrepubliek wordt uitgeroepen (zie Béla Kun).
13 april » Britse en Gurkha troepen vermoorden in Amritsar, India ten minste 379 ongewapende deelnemers aan demonstratie in het kader van de geweldloos-verzet-campagne van Gandhi
3 mei » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub 1. ČsŠk Bratislava, het latere ŠK Slovan Bratislava.
11 juli » In Nederland wordt een wet opgesteld waarin de achturige werkdag en een vrije zondag worden vastgelegd.
7 augustus » Afghanistan wordt onafhankelijk.
21 december » In Katowice wordt de Poolse voetbalbond (PZPN) opgericht.
Trouwdag 26 januari 1946
De temperatuur op 26 januari 1946 lag tussen -6.4 °C en 1,4 °C en was gemiddeld -2.7 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 2,3 uur zonneschijn (26%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
2 maart » De communistische leider Hồ Chí Minh roept zichzelf uit tot president van Noord-Vietnam.
1 april » Een aardbeving met een sterkte van 7,8 bij de Aleoeten creëert een tsunami die de Hawaïaanse eilanden overspoelt. 159 mensen komen om.
5 mei » De eerste Nationale Bevrijdingsdag.
16 mei » Demonstratie van de eerste magnetische bandrecorder door Jack Mullin.
21 mei » De KLM begint als eerste luchtvaartmaatschappij op het Europese vasteland een luchtdienst op New York.
15 oktober » Hermann Göring, de oprichter van de Luftwaffe, vergiftigt zichzelf in de nacht voor zijn geplande executie.
Dag van overlijden 10 november 1995
De temperatuur op 10 november 1995 lag tussen 6,5 °C en 9,7 °C en was gemiddeld 8,3 °C. Er was 0,1 mm neerslag gedurende 0,5 uur. Er was 2,0 uur zonneschijn (22%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
9 mei » Een brand in de stad Char-e-Sharif in de Indiase deelstaat Kashmir verwoest zeker zeshonderd huizen. De brand breekt uit tijdens gevechten tussen separatistische moslim-rebellen en regeringstroepen.
1 juni » In het Disneyland Park te Parijs wordt de attractie Space Mountain geopend.
4 juni » Stortregens hinderen het bezoek van paus Johannes Paulus II aan de Koekelberg in België.
7 juni » Een ruime meerderheid van de Rotterdammers (86 procent) stemt in een referendum tegen het opgaan in een stadsprovincie.
9 juni » De Kroatische president Franjo Tudjman waarschuwt de opstandige Serviërs in de Krajina dat zij "hetzelfde lot zullen ondergaan als de extremisten in West-Slavonië" als zij niet bereid zijn tot een vredesakkoord.
5 oktober » Paus Johannes Paulus II houdt in New York een toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I19790.php : benaderd 1 mei 2025), "Johan Frederick Dreyer (1919-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.