De temperatuur op 6 april 1888 lag rond de 4,5 °C. De winddruk was 9 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 55%. Bron: KNMI
22 maart » Onder veenarbeiders in Appelscha breekt een grote staking uit; begin van de georganiseerde stakingen in Nederland.
1 april » In Rotterdam wordt voetbalclub Sparta opgericht.
11 april » Opening van het Concertgebouw in Amsterdam met een inwijdingsconcert waaraan 120 muzikanten en een koor van 500 personen deelnamen.
15 juni » De regeerperiode van de Duitse keizer Wilhelm II begint.
4 juli » De Belgische bankbiljetten worden tweetalig en het Belgisch Staatsblad wordt gedeeltelijk in het Nederlands gepubliceerd.
9 december » Herman Hollerith installeert zijn rekenmachine bij het Amerikaanse War Department.
Dag van overlijden 15 september 1942
De temperatuur op 15 september 1942 lag tussen 9,4 °C en 19,3 °C en was gemiddeld 14,0 °C. Er was 6,9 mm neerslag gedurende 2,9 uur. Er was 1,5 uur zonneschijn (12%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
15 februari » Rond half vijf 's ochtends liep Hr. Ms. Van Ghent, door een navigatiefout, aan de grond in Stolze-straat op het kustrif van het eiland Bamidjo.
9 maart » Het KNIL capituleert op Java. Japanse jaartelling; 17-3-9.
20 maart » Oprichting van de Chileense voetbalclub Deportes Temuco.
1 juli » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Le Mont.
28 november » Door een brand in de nachtclub Cocoanut Grove in Boston komen 491 mensen om.
2 december » Een team onder leiding van Enrico Fermi slaagt om de eerste nucleaire kernreactie te veroorzaken die zichzelf in stand kan houden (Manhattanproject).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I19415.php : benaderd 4 mei 2025), "Johannes Jurgen Borman (1866-1942)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.