De temperatuur op 19 november 1933 lag tussen 2,8 °C en 10,5 °C en was gemiddeld 6,0 °C. Er was 5,5 uur zonneschijn (64%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
30 januari » Adolf Hitler wordt ingezworen als Kanselier van Duitsland.
15 februari » President Franklin Roosevelt ontsnapt ternauwernood aan een moordaanslag.
27 maart » Oprichting van de amateurvoetbalclub VV de Noormannen.
30 juni » Een massale demonstratie in Antwerpen tegen oorlog en fascisme.
5 december » Einde van de drooglegging in de Verenigde Staten.
16 december » Abe de Vries en Sipke Castelein winnen de vijfde Elfstedentocht.
Trouwdag 16 februari 1952
De temperatuur op 16 februari 1952 lag tussen -7 °C en 3,6 °C en was gemiddeld -1.1 °C. Er was 0.9 mm neerslag gedurende 1,1 uur. Er was 3,4 uur zonneschijn (34%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
7 mei » Eerste concept van een chip voor gebruik in computers, van Geoffrey Dummer.
21 juni » In het Mathematisch Centrum Amsterdam wordt de ARRA I, de eerste in Nederland gebouwde computer, in gebruik genomen.
14 juli » De Hongaarse atleet József Csermák wint de gouden medaille op het onderdeel kogelslingeren bij de Olympische Spelen in Helsinki en zet het wereldrecord op 60,34 meter.
11 augustus » Hussein wordt koning van Jordanië, nadat zijn voorganger Talal troonsafstand moet doen vanwege schizofrenie.
11 november » De Bulgaarse rooms-katholieke bisschop Eugen Bossilkov (51) van Nicopolis en de priesters Kamen Vitchev (59), Pavel Djidjov (33), en Josaphat Chichov (68) worden gefusilleerd in een gevangenis in Sofia. Zij zijn in 1998 en 2002 zalig verklaard.
29 november » Benoeming van Domenico Tardini en Giovanni-Battista Montini tot pro-staatssecretaris voor buitengewone en gewone kerkelijke aangelegenheden.
Dag van overlijden 10 oktober 1956
De temperatuur op 10 oktober 1956 lag tussen 7,4 °C en 15,7 °C en was gemiddeld 10,5 °C. Er was 1,3 uur zonneschijn (12%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
29 maart » In Londen demonstreren wetenschappers uit de Sovjet-Unie de eerste elektronenmicroscoop.
2 april » In de wedstrijd Feyenoord-De Volewijckers maakt Henk Schouten negen doelpunten.
16 april » Oostenrijk wordt lid van de Raad van Europa.
15 juni » Technische Universiteit Eindhoven opgericht
4 november » Sovjettroepen trekken Hongarije binnen om de Hongaarse opstand die op 23 oktober begon, de kop in te drukken. Duizenden komen om, meer raken gewond en bijna een kwart miljoen mensen verlaten het land. Als gevolg hiervan werd in Amsterdam Felix Meritis bestormd.
7 november » Suezcrisis: De VN neemt een resolutie aan waarbij Franse, Britse en Israëlische troepen zich onmiddellijk uit Egypte moeten terugtrekken.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I18724.php : benaderd 2 mei 2025), "Lavina Catharina Dreyer (1933-1956)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.