De temperatuur op 9 augustus 1888 lag rond de 26,0 °C. De winddruk was 8 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 55%. Bron: KNMI
22 maart » Onder veenarbeiders in Appelscha breekt een grote staking uit; begin van de georganiseerde stakingen in Nederland.
15 juni » De regeerperiode van de Duitse keizer Wilhelm II begint.
21 augustus » William Burroughs vraagt octrooi aan op de eerste, commercieel beschikbare rekenmachine.
8 september » In Engeland vinden de eerste zes wedstrijden ooit plaats van de Football League.
30 oktober » De Amerikaanse leerlooier John J. Loud verkrijgt octrooi op de kogelpen, een apparaat om leer mee te merken. Hoewel het geen succes wordt, geldt het als de voorloper van de balpen.
9 december » Herman Hollerith installeert zijn rekenmachine bij het Amerikaanse War Department.
Trouwdag 15 december 1924
De temperatuur op 15 december 1924 lag tussen 0,2 °C en 2,9 °C en was gemiddeld 1,9 °C. Er was 0,1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
17 februari » Johnny Weissmuller verbetert in Miami zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag tot 57,4. Het oude record (58,6) stond sinds 9 juli 1922 op naam van de Amerikaanse zwemmer en latere filmster (Tarzan).
20 april » Turkije krijgt onder leiding van Mustafa Kemal Atatürk een nieuwe grondwet.
25 juni » Albert Calmette en Camille Guérin introduceren het vaccin tegen tuberculose.
7 juli » Tijdens de Olympische Zomerspelen in Parijs wint de Britse atleet Harold Abrahams goud op de 100 meter.
2 november » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de vijfde keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 0-0 gelijk te spelen tegen naaste belager Argentinië.
28 december » TIGR, de eerste illegale gewapende verzetsorganisatie tegen het fascisme in Europa wordt opgericht in Triëst (Italië).
Dag van overlijden 8 september 1942
De temperatuur op 8 september 1942 lag tussen 12,4 °C en 21,0 °C en was gemiddeld 16,1 °C. Er was 6,3 uur zonneschijn (48%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
11 januari » Japan verklaart Nederland de oorlog en valt Nederlands-Indië binnen.
8 maart » De Nederlandse strijdkrachten geven zich over; Nederlands-Indië wordt door Japan bezet.
10 juni » Een groot deel van de bevolking van Lidice wordt in een wraakactie op bevel van Hitler uitgemoord. Het Tsjechische dorp wordt platgebulldozerd.
1 juli » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Le Mont.
15 augustus » Voor het eerst worden in Nederland door de Duitse bezetter gijzelaars gefusilleerd als represaille of vergeldingsmaatregel. De slachtoffers zijn Robert Baelde, Willem Ruys, Otto Ernst Gelder, graaf van Limburg-Stirum, Christoffel Bennekers en Alexander baron Schimmelpenninck van der Oye.
2 december » Een team onder leiding van Enrico Fermi slaagt om de eerste nucleaire kernreactie te veroorzaken die zichzelf in stand kan houden (Manhattanproject).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I18313.php : benaderd 2 mei 2025), "Cornelius Johannes van Vuuren (1888-1942)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.