De temperatuur op 4 september 1906 lag tussen 12,1 °C en 27,7 °C en was gemiddeld 19,0 °C. Er was 9,9 uur zonneschijn (74%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
10 maart » In het Franse Courrières komen bij een grote mijnramp 1100 mijnwerkers om.
18 april » San Francisco wordt getroffen door een zware aardbeving.
19 april » Maurice Brébart en Fernand Oedenkoven stichten de krant La Dernière Heure.
31 mei » Koning Alfons XIII van Spanje trouwt met Victoria Eugénie van Battenberg, kleindochter van Victoria van het Verenigd Koninkrijk. Tijdens een rijtoer door Madrid wordt een bomaanslag gepleegd, waarbij doden vallen in het gevolg van het bruidspaar.
13 juni » Oprichting van de Poolse voetbalclub Cracovia Kraków.
23 december » Oprichting van de Paraguayaanse voetbalclub Atlántida Sport Club.
Trouwdag 2 juni 1924
De temperatuur op 2 juni 1924 lag tussen 8,4 °C en 14,9 °C en was gemiddeld 11,1 °C. Er was 0.5 mm neerslag. Er was 2,4 uur zonneschijn (15%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
7 januari » Oprichting van de Féderation Internationale de Hockey (FIH), oftewel de overkoepelende wereldhockeybond, op initiatief van de Fransman Paul Léautey.
17 februari » Johnny Weissmuller verbetert in Miami zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag tot 57,4. Het oude record (58,6) stond sinds 9 juli 1922 op naam van de Amerikaanse zwemmer en latere filmster (Tarzan).
6 april » De fascisten behalen bij parlementsverkiezingen in Italië de absolute meerderheid
6 september » Mislukte aanslag op de Italiaanse fascistenleider Mussolini.
12 oktober » In de Zwitserse stad Aarau wordt Stadion Brügglifeld officieel in gebruik genomen.
30 oktober » Wereldspaardag is 30 oktober 1924 in het leven geroepen op het eerste internationale spaarbankcongres van de Wereldvereniging van Spaarbanken in Milaan, Italië. De dag is bedoeld om mensen wereldwijd bewust te maken van het belang van sparen.
Dag van overlijden 16 januari 1961
De temperatuur op 16 januari 1961 lag tussen -2.4 °C en 2,5 °C en was gemiddeld -0.8 °C. Er was 0.4 mm neerslag. Er was 7,0 uur zonneschijn (85%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
27 april » Sluiting van het Veerse Gat door de Veerse Gatdam als onderdeel van de Deltawerken.
13 augustus » Op gezag van Walter Ulbricht en de Sovjetleider Nikita Chroesjtsjov worden in Berlijn, 's nachts, straten afgezet met prikkeldraad en militaire voertuigen.
8 september » Ontslag van Joseph Baeten als bisschop van Breda.
28 september » De Verenigde Arabische Republiek tussen Egypte en Syrië valt uit elkaar.
12 december » Twee vrachtvliegtuigen C-119 van het Belgische leger botsen in volle vlucht op elkaar ter hoogte van Montignies-Lez-Lens bij Chièvres, 13 doden.
15 december » Adolf Eichmann wordt in Jeruzalem ter dood veroordeeld voor zijn aandeel in de Holocaust.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I18153.php : benaderd 1 mei 2025), "Johanna Ester Beukes (1906-1961)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.