De temperatuur op 29 februari 1904 lag tussen -6.3 °C en -1.1 °C en was gemiddeld -3.3 °C. Er was 1,1 uur zonneschijn (10%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
7 februari » Een groot deel van de Amerikaanse stad Baltimore brandt af.
8 februari » Japan valt Rusland aan; begin van de Russisch-Japanse Oorlog.
26 april » De Bell Telephone Company vestigt zich in Antwerpen.
4 juli » Oprichting van de Duitse voetbalclub Borussia Fulda.
8 oktober » Een zware storm raast langs de Nederlandse kust. Verscheidene vissersvaartuigen zinken. Alleen uit Urk al komen 14 vissers om het leven.
31 oktober » Einde van de pogingen van de Japanners om Port Arthur te veroveren in de Russisch-Japanse Oorlog
Dag van overlijden 5 december 1959
De temperatuur op 5 december 1959 lag tussen 1,2 °C en 7,6 °C en was gemiddeld 5,2 °C. Er was 0.5 uur zonneschijn (6%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
23 januari » Robert Noyce vindt de geïntegreerde schakeling uit. Jack Kilby bestrijdt dat.
16 februari » Fidel Castro wordt premier van Cuba na afzetting van president Fulgencio Batista op 1 januari.
17 maart » De 14e dalai lama, Tenzin Gyatso, vlucht naar India. Hij steekt op 31 maart de grens over.
18 november » Première van de film Ben-Hur van William Wyler.
1 december » Twaalf landen, waaronder de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie, tekenen het Zuidpoolverdrag waarbij Antarctica wordt gevrijwaard van militaire activiteiten. Dit was de eerste wapenovereenkomst in de Koude Oorlog.
29 december » De metro van Lissabon wordt in gebruik genomen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I17184.php : benaderd 2 mei 2025), "Petrus Jakobus Marx Pieterse (1904-1959)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.