De temperatuur op 26 maart 1909 lag tussen 2,9 °C en 4,6 °C en was gemiddeld 3,9 °C. Er was 3,7 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
2 januari » President S. Hylkema van de Friese IJsbond zet het licht op groen voor de start van de eerste Elfstedentocht. Van de 48 deelnemers halen er slechts negen de finish van de 200 km lange tocht op dooi-ijs. Winnaar wordt de 24-jarige theologiestudent Minne Hoekstra uit Warga (13 uur en 50 minuten).
31 maart » Servië accepteert Oostenrijks gezag over Bosnië en Herzegovina.
20 juli » Georges Clemenceau dient zijn ontslag in als premier van Frankrijk.
29 juli » In Barcelona wordt op bloedige wijze de Tragische week beëindigd, een opstand tegen de mobilisatie van het leger.
12 september » De Duitser Max Wolf maakt de eerste fotografische opname van de komeet Halley.
17 september » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Real Sociedad.
Trouwdag 17 november 1934
De temperatuur op 17 november 1934 lag tussen 5,5 °C en 7,2 °C en was gemiddeld 6,4 °C. Er was 0,2 mm neerslag gedurende 1,0 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
1 februari » Verheffing van de Apostolische Prefectuur Celebes in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat.
9 februari » Het eerste kassucces van de Nederlandse geluidsfilm, 'De Jantjes' gaat in première.
9 juni » Donald Duck maakt zijn debuut in de tekenfilm The Wise Little Hen.
15 september » De Nederlandse wielrenners Sam Hoevens, Klaas van Nek jr. en Flip Reijnders komen bij Schoorldam om het leven nadat hun auto in botsing komt met een stoomtram.
19 september » Bruno Hauptmann wordt gearresteerd voor de moord op de zoon van Charles Lindbergh.
8 oktober » Bruno Hauptmann wordt aangeklaagd voor de moord op Charles Lindbergh Jr.
Dag van overlijden 12 april 1980
De temperatuur op 12 april 1980 lag tussen 2,1 °C en 15,5 °C en was gemiddeld 9,9 °C. Er was 12,1 uur zonneschijn (89%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
25 februari » Staatsgreep in Suriname, door onder anderen Desi Bouterse en Roy Horb: de Sergeantencoup.
18 april » Rhodesië wordt onafhankelijk en krijgt een nieuwe naam: Zimbabwe. Canaan Banana wordt de eerste president van de nieuwe staat, Robert Mugabe de eerste premier.
17 mei » Feyenoord wint de beker in een zinderende finale tegen landskampioen Ajax, in De Kuip. Het wordt 3-1 nadat de Amsterdammers eerst op voorsprong komen. De gestopte strafschop door Joop Hiele lijkt het keerpunt te zijn.
18 mei » Een uitbarsting van de vulkaan Mount Saint Helens kost 57 mensen het leven.
10 september » Het Nederlands voetbalelftal begint de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1982 met een 2-1 nederlaag in en tegen Ierland. Oranje telt vier debutanten in Dublin: Ronald Spelbos (AZ’67), Toine van Mierlo (Willem II), Jan van Deinsen (Feyenoord) en doelman Joop Hiele (Feyenoord).
30 november » De gemeente Amsterdam koopt het kraakpand Groote Keijser aan de Keizersgracht om een treffen met de kraakbeweging te voorkomen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I17132.php : benaderd 2 mei 2025), "Thomas Frederik Adelaar (1909-1980)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.