De temperatuur op 15 oktober 1933 lag tussen 5,3 °C en 14,7 °C en was gemiddeld 10,0 °C. Er was 0,1 mm neerslag gedurende 0,1 uur. Er was 0,5 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
15 februari » President Franklin Roosevelt ontsnapt ternauwernood aan een moordaanslag.
27 februari » Het Duitse parlementsgebouw, de Rijksdag in Berlijn, wordt in brand gestoken.
4 maart » Franklin Delano Roosevelt wordt beëdigd als 32e president van de Verenigde Staten. In zijn acceptatie verwijst hij naar de Grote Depressie, met zijn "We have nothing to fear, but fear itself" toespraak.
30 juni » Een massale demonstratie in Antwerpen tegen oorlog en fascisme.
25 augustus » Wielrenner Jan van Hout rijdt op de baan van Roermond een nieuw werelduurrecord.
10 september » Plechtige opening van de Sint-Annatunnel, een voetgangerstunnel onder de Schelde in Antwerpen door burgemeester Camille Huysmans.
Trouwdag 8 oktober 1955
De temperatuur op 8 oktober 1955 lag tussen 3,0 °C en 16,2 °C en was gemiddeld 10,3 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 7,0 uur zonneschijn (63%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
17 januari » De USS Nautilus vaart als eerste kernonderzeeër uit.
20 april » Eerste aflevering van Swiebertje (met Joop Doderer in de hoofdrol) op de Nederlandse televisie.
6 mei » De Duitse Bondsrepubliek treedt toe tot de NAVO.
17 mei » Het derde kabinet Drees komt ten val nadat de ontwerphuurwet door de Tweede Kamer is verworpen.
6 oktober » De Franse autofabrikant Citroën introduceert de Citroën DS.
4 november » Opening van de multifunctionele arena Hovet in de Zweedse stad Stockholm.
Dag van overlijden 10 juni 1996
De temperatuur op 10 juni 1996 lag tussen 10,5 °C en 26,9 °C en was gemiddeld 20,0 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 9,3 uur zonneschijn (56%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
3 januari » De eerste uitzending van de soap Onderweg naar Morgen is op de Nederlandse commerciële televisie.
9 februari » In Darmstadt wordt voor het eerst Copernicium (voorheen: ununbium) gecreëerd. Dit wordt het 112 element in het periodiek systeem.
3 mei » Celestine Babayaro van RSC Anderlecht wint de Ebbenhouten Schoen als beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Belgische Jupiler Pro League.
12 mei » HGC wint de landstitel in de Nederlandse hockeyhoofdklasse door in de tweede wedstrijd van finale van de play-offs met 4-1 te winnen bij HC Bloemendaal.
13 november » Het Andorrees voetbalelftal speelt zijn eerste officiële interland uit de geschiedenis. De ploeg verliest op eigen veld met 6-1 van Estland.
8 december » De commerciële Nederlandse zender Sport 7 zendt voor het laatst uit.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I17052.php : benaderd 3 mei 2025), "Johannes Machiel Dreyer (1933-1996)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.