13 januari » De beroemde open brief J'accuse van Émile Zola tegen de president van de Franse republiek verschijnt in het dagblad L'Aurore.
15 februari » Het slagschip Maine wordt tot zinken gebracht in de haven van Havana. Begin van de Spaans-Amerikaanse Oorlog
14 juni » Thomas Edison dient een stapeltje octrooiaanvragen in voor de droogkast, de fonograaf en de mixer.
10 september » Opening van het stadion Roker Park in de Engelse stad Sunderland.
10 december » In Parijs wordt een verdrag getekend waarmee officieel een einde komt aan de oorlog tussen Spanje en de Verenigde Staten.
21 december » Marie Curie en Pierre Curie ontdekken het radium.
Dag van overlijden 10 maart 1984
De temperatuur op 10 maart 1984 lag tussen -0.5 °C en 4,8 °C en was gemiddeld 1,6 °C. Er was 7,8 mm neerslag gedurende 16,2 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
2 januari » Iran brengt vijf Irakese schepen voor Bandar Khomeini tot zinken.
14 februari » Het zesjarige meisje Stormie Jones uit Texas is de eerste mens die een geslaagde gecombineerde hart-levertransplantatie ondergaat.
14 april » Doe Maar geeft afscheidsconcert in Maaspoort Sports & Events te 's-Hertogenbosch.
14 juni » Door bomaanslagen op elektriciteitsmasten zit twee derde van de elf miljoen Chilenen tot anderhalf uur zonder elektriciteit. De aanslagen worden opgeëist door de linkse guerrillabeweging Patriottisch Front Manuel Rodriguez.
27 juni » Gastland Frankrijk wint in Parijs het EK voetbal door Spanje in de finale met 2-0 te verslaan.
6 november » Benoeming van de Australiër Edward Idris Cassidy tot nuntius in Nederland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I16884.php : benaderd 4 mei 2025), "Augustus Francois de Villiers (1898-1984)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.