De temperatuur op 8 juli 1914 lag tussen 7,7 °C en 23,2 °C en was gemiddeld 15,9 °C. Er was 0.6 mm neerslag. Er was 10,0 uur zonneschijn (60%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 april » Mexicaanse Revolutie - voor het eerst in de geschiedenis wordt er een luchtbombardement uitgevoerd. Gustavo Salinas werpt enkele bommen op de Cañonero Guerero van generaal Huerta.
25 mei » Paus Pius X creëert dertien nieuwe kardinalen, onder wie zijn opvolger, de Italiaanse aartsbisschop van Bologna Giacomo della Chiesa.
23 juni » Mexicaanse Revolutie: Inname van Zacatecas door de rebellen van Pancho Villa.
3 augustus » (Italië) - De regering in Rome verklaart zich neutraal en weigert aan de oorlog te gaan deelnemen aan de zijde van de andere partners in het Drievoudig Verbond, Duitsland en Oostenrijk-Hongarije.
25 augustus » Laatste dag van de Slag der Grenzen tussen Frankrijk en Duitsland.
9 oktober » In België valt Antwerpen in Duitse handen.
Trouwdag 14 januari 1941
De temperatuur op 14 januari 1941 lag tussen -0.1 °C en 2,0 °C en was gemiddeld 0.8 °C. Er was 2,4 mm neerslag gedurende 1,3 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
22 februari » In Amsterdam begon de grote razzia tegen de Joden door 600 man van de Ordnungspolizei.
13 maart » Vijftien leden van het Geuzenverzet en drie communistische Februaristakers worden op de Waalsdorpervlakte door de nazi's geëxecuteerd.
15 maart » Stichting van het Onafhankelijkheidsfront, de belangrijkste verzetsorganisatie van België, op initiatief van de Kommunistische Partij van België (KPB).
5 juli » Rijkscommissaris voor de bezette Nederlandse gebieden Seyss-Inquart ontbindt – op de NSB na – alle politieke partijen in Nederland.
31 oktober » De Duitse U 552 onderzeeboot torpedeert met succes een Amerikaanse torpedobootjager, op een moment dat de VS nog niet in oorlog was met Duitsland.
10 december » Japanse troepen landen in de Filipijnen, bezetten Guam, en brengen de Britse schepen HMS Prince of Wales en HMS Repulse tot zinken.
Dag van overlijden 10 september 1986
De temperatuur op 10 september 1986 lag tussen 1,6 °C en 15,8 °C en was gemiddeld 8,4 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 3,6 uur zonneschijn (28%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
1 januari » Flevoland (170.000 inwoners) wordt Nederlands twaalfde provincie.
29 maart » Bij de aanslag op Centrumdemocraten in Kedichem brandt een hotel af en raakt een lid van de CD ernstig gewond.
5 april » In een Berlijnse discotheek ontploft een bom; er vallen drie doden en 155 gewonden.
17 april » Een symbolisch vredesverdrag wordt getekend, waarmee er een officieel einde kwam aan de Driehonderdvijfendertigjarige Oorlog tussen de Scilly-eilanden en Nederland
24 juni » Matt Biondi scherpt in Orlando zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 48,74. Het oude record (48,95) stond sinds 6 augustus 1985 op naam van de Amerikaanse zwemmer.
31 augustus » Het Sovjet-passagiersschip Admiraal Nakhimov komt in de Zwarte Zee in botsing met het vrachtschip Pyotr Vasev: 398 mensen komen om.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I16295.php : benaderd 4 mei 2025), "Michiel Heyns (1914-1986)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.