1 mei » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Thun.
30 juli » De arts John Harvey Kellogg ontdekt bij toeval de cornflake.
7 september » Eedaflegging Koningin Wilhelmina
18 oktober » Puerto Rico wordt in bezit genomen door de Verenigde Staten.
10 december » In Parijs wordt een verdrag getekend waarmee officieel een einde komt aan de oorlog tussen Spanje en de Verenigde Staten.
21 december » Marie Curie en Pierre Curie ontdekken het radium.
Trouwdag 14 september 1920
De temperatuur op 14 september 1920 lag tussen 7,6 °C en 20,2 °C en was gemiddeld 13,9 °C. Er was 9,0 uur zonneschijn (70%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 juni » Als uitvloeisel van het Verdrag van Versailles wordt in Duitsland de dienstplicht afgeschaft.
8 juni » Oprichting van het Rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Finland.
20 juli » Voetbalclub sc Heerenveen wordt opgericht.
10 augustus » Vrede van Sèvres, vredesverdrag tussen de Geallieerden en het Ottomaanse Rijk.
28 augustus » Het duel tussen Joegoslavië en Tsjecho-Slowakije (0-7) in Antwerpen betekent voor beide landen de eerste officiële voetbalinterland uit de geschiedenis.
16 december » Een aardbeving in Kansu in China (8,5 op de schaal van Richter) eist 180.000 levens.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I16245.php : benaderd 2 mei 2025), "Marianne Christina Dreyer (1898-????)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.