De temperatuur op 29 maart 1931 lag tussen -3.4 °C en 7,4 °C en was gemiddeld 2,5 °C. Er was 10,4 uur zonneschijn (82%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
8 februari » Bij het tweede zelfstandige wereldkampioenschap ijshockey in Polen prolongeert Canada de wereldtitel door ook de laatste wedstrijd in de finaleronde - tegen de Verenigde Staten - winnend af te sluiten: 2-0.
12 februari » Ingebruikneming van Radio Vaticana door Paus Pius XI. De zendinstallatie is ontworpen door Guglielmo Marconi.
14 maart » Norberto Conde, Argentijns voetballer († 2014)
17 september » RCA brengt zijn eerste grammofoonplaat uit.
17 september » Robertus Bellarminus wordt uitgeroepen tot kerkleraar.
14 december » In Utrecht wordt de Nationaal-Socialistische Beweging opgericht door Anton Mussert en Cees van Geelkerken.
Trouwdag 10 juni 1961
De temperatuur op 10 juni 1961 lag tussen 5,5 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 13,6 °C. Er was 10,0 uur zonneschijn (60%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
3 januari » Basutoland wordt een zelfstandige rooms-katholieke kerkprovincie met het Aartsbisdom Maseru, het Bisdom Leribe en het nieuwe Bisdom Qacha's Nek.
3 januari » De Verenigde Staten beëindigt alle diplomatieke relaties met Cuba.
9 maart » Lancering van de Korabl-Spoetnik 4, met aan boord de hond Tsjernoesjka ("Zwartje"), een pop genaamd Ivan Ivanovitsj, enkele muizen en een cavia. De pop werd vlak voor de landing aan een parachute uitgeworpen, waarmee de procedure werd getest die de kosmonauten moesten gaan volgen.
20 april » De eerste stereo radio-uitzendingen, in de Verenigde Staten.
31 mei » Oprichting van de Republiek van Zuid-Afrika.
21 juli » Amerikaan Virgil Grissom wordt gelanceerd aan boord van de Mercury MR-4.
Dag van overlijden 22 februari 1991
De temperatuur op 22 februari 1991 lag tussen 3,0 °C en 7,3 °C en was gemiddeld 5,6 °C. Er was 0.9 mm neerslag gedurende 2,8 uur. Er was 4,6 uur zonneschijn (44%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
4 maart » Het Braziliaanse en het Colombiaanse leger bewaken gezamenlijk hun gemeenschappelijke grens na de dood van drie Braziliaanse grenswachters bij een aanslag door Colombiaanse guerrillastrijders.
9 juni » In de Togolese hoofdstad Lomé wordt op grote schaal feestgevierd nadat soldaten een levensgroot standbeeld van de omstreden president Étienne Eyadéma hebben verwijderd.
12 juni » 120 miljoen Russen kiezen Boris Jeltsin als nieuwe president.
10 juli » De Liefkenshoektunnel ten noorden van Antwerpen onder de Schelde wordt geopend.
16 september » De meest gezochte Boliviaanse cocaïnehandelaar Hugo Rivero Villavicencio geeft zich over aan de autoriteiten, nadat een uitleveringsverdrag tussen Bolivia en de Verenigde Staten voor drugsmisdadigers tijdelijk is opgeschort.
16 november » Gastland China wint de openingswedstrijd van het allereerste WK voetbal voor vrouwen door Noorwegen met 4-0 te verslaan in Kanton.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I15404.php : benaderd 2 mei 2025), "Jacobus Nicolaas Dreyer (1931-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.