De temperatuur op 8 januari 1914 lag tussen 2,0 °C en 7,3 °C en was gemiddeld 4,5 °C. Er was 5,1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 april » Mexicaanse Revolutie - voor het eerst in de geschiedenis wordt er een luchtbombardement uitgevoerd. Gustavo Salinas werpt enkele bommen op de Cañonero Guerero van generaal Huerta.
13 mei » Bisschopswijding van Laurentius Schrijnen, bisschop van Roermond.
7 juni » De Ancona vaart als eerste schip door de sluizen van het Panamakanaal.
1 augustus » Duitsland, als verdragsgenoot van Oostenrijk-Hongarije, verklaart Rusland de oorlog en valt Luxemburg binnen.
22 augustus » In België treffen de Britse en Duitse troepen elkaar voor het eerst tijdens de Eerste Wereldoorlog.
6 september » Eerste Wereldoorlog: Begin van de eerste slag bij de Marne.
Trouwdag 3 augustus 1945
De temperatuur op 3 augustus 1945 lag tussen 12,6 °C en 19,4 °C en was gemiddeld 15,8 °C. Er was 1,3 uur zonneschijn (8%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
17 januari » Vanwege het oprukkende Rode Leger ontruimen de Duitsers Auschwitz-Birkenau.
30 januari » In de Oostzee wordt het schip de Wilhelm Gustloff getorpedeerd. Van de naar schatting vijf- tot zevenduizend opvarenden aan boord overleven slechts 1239 personen de ramp. De ondergang van de Wilhelm Gustloff is de grootste scheepsramp uit de geschiedenis.
19 april » Kamp Amersfoort wordt overgedragen aan het Rode Kruis.
7 mei » Schietpartij op de Dam in Amsterdam, waarbij meer dan 30 doden en 120 gewonden vallen.
31 augustus » Nationale viering van de Bevrijding, tegelijk met Koninginnedag.
3 november » In Cuenca, Ecuador wordt het Estadio Alejandro Serrano Aguilar officieel in gebruik genomen.
Dag van overlijden 13 januari 1979
De temperatuur op 13 januari 1979 lag tussen -1.3 °C en 2,5 °C en was gemiddeld 0.6 °C. Er was 0.8 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 4,8 uur zonneschijn (59%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
18 juni » Jimmy Carter en Leonid Brezjnev ondertekenen te Wenen het SALT 2-verdrag ter beperking van het aantal kernwapens.
19 juli » In Nicaragua komt een einde aan de dictatuur van de Somoza-dynastie als een junta van wederopbouw, onder leiding van Daniel Ortega, de macht overneemt.
22 juli » De Franse wielrenner Bernard Hinault wint voor de tweede keer de Ronde van Frankrijk.
13 september » Venda wordt door Zuid-Afrika onafhankelijk verklaard.
21 oktober » Paus Johannes Paulus II bezoekt Pompeï en Napels.
26 oktober » De Zuid-Koreaanse president Park Chung Hee wordt in Seoel doodgeschoten.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I14992.php : benaderd 2 mei 2025), "Jacobus Willem Dreyer (1914-1979)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.