De temperatuur op 16 september 1920 lag tussen 11,8 °C en 16,9 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 2,5 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
26 april » Canada verslaat Zweden met 12-1 in de finale van het olympische demonstratietoernooi ijshockey in Antwerpen, en wordt daarmee de eerste officiële wereldkampioen.
3 juni » Als uitvloeisel van het Verdrag van Versailles wordt in Duitsland de dienstplicht afgeschaft.
10 augustus » Vrede van Sèvres, vredesverdrag tussen de Geallieerden en het Ottomaanse Rijk.
24 augustus » De Amerikaanse zwemmer Duke Kahanamoku scherpt in Antwerpen zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.00,4. Het oude record - 1 seconde trager - stond sinds 9 augustus 1918 op zijn naam.
16 december » Een aardbeving in Kansu in China (8,5 op de schaal van Richter) eist 180.000 levens.
19 december » Restauratie van koning Constantijn I van Griekenland, na referendum op 5 december.
Trouwdag 2 januari 1943
De temperatuur op 2 januari 1943 lag tussen 0.5 °C en 6,6 °C en was gemiddeld 3,4 °C. Er was 4,2 mm neerslag gedurende 3,3 uur. Er was 1,9 uur zonneschijn (24%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
27 januari » De stad Wilhelmshaven is het slachtoffer van het eerste Amerikaanse bombardement op Duitsland.
27 maart » Negen verzetsmensen overvallen het bevolkingsregister van Amsterdam.
5 april » Bij een geallieerd bombardement vallen in Mortsel meer dan 900 doden en 1300 gewonden bij de burgerbevolking. De aanval was gericht tegen de ERLA-fabriek maar de bommen vallen meer dan een kilometer daarvandaan.
3 mei » Officiële oprichtingsdatum van de honkbaltak van de Rotterdamse sportvereniging Neptunus.
29 juli » NSB burgemeester Geert Bisschop van Schoonebeek wordt doodgeschoten door leden van het plaatselijk verzet.
18 augustus » Nachtelijk bombardement op Peenemünde, uitgevoerd door de RAF onder de codenaam Operation Hydra.
Dag van overlijden 17 juli 1974
De temperatuur op 17 juli 1974 lag tussen 9,0 °C en 16,5 °C en was gemiddeld 13,8 °C. Er was 3,8 mm neerslag gedurende 2,7 uur. Er was 1,8 uur zonneschijn (11%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
31 januari » De Nederlandse draadomroep ('radiodistributie') wordt opgeheven.
6 april » In Brighton (Engeland) wint ABBA het 19e Eurovisiesongfestival, met het liedje Waterloo.
9 april » Opening van het Ghenceastadion, een voetbalstadion in Boekarest, Roemenië en de thuisbasis van Steaua Boekarest.
29 juli » De Amerikaan Jimmy Connors lost de Australiër John Newcombe na acht weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals.
24 november » Twee Palestijnse kapers steken op Schiphol een Vickers VC-10 van British Airways in brand en geven zich daarna over. Ze worden vrijgelaten na de kaping van een Brits vliegtuig dat is geland in Tunis.
12 december » Oprichting van de Rooms-katholieke Bisschoppelijke Hiërarchie in Soedan met twee aartsbisdommen en vijf bisdommen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I14956.php : benaderd 2 mei 2025), "Henning Johannes Dreyer (1920-1974)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.