De temperatuur op 13 juli 1940 lag tussen 9,9 °C en 18,0 °C en was gemiddeld 14,2 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 0.6 uur. Er was 3,7 uur zonneschijn (23%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
12 mei » De Nederlandse mijnenlichter Bulgia gaat verloren bij een aanval door een Duits vliegtuig. Hierbij komen dertien opvarenden om het leven.
14 juni » Duitsland valt Parijs binnen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
25 juni » De Nederlandse onderzeeboot O 13 keert niet terug van een patrouille op de Noordzee en wordt officieel als vermist beschouwd.
5 augustus » De Joodse synagoge in Zandvoort wordt 's nachts aan de Mezgerstraat door onbekenden opgeblazen.
11 september » Oprichting Nederlandsche SS.
6 oktober » De Duitse Jodenvervolging in Nederland begint met de ariërverklaringen van ambtenaren.
Dag van overlijden 11 augustus 2002
De temperatuur op 11 augustus 2002 lag tussen 15,1 °C en 22,0 °C en was gemiddeld 18,6 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 4,3 uur zonneschijn (29%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I14656.php : benaderd 2 mei 2025), "Joahanna Andrea Herrmannsen (1940-2002)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.