De temperatuur op 3 juni 1918 lag tussen 10,0 °C en 16,6 °C en was gemiddeld 12,8 °C. Er was 1,0 mm neerslag. Er was 0.7 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
16 januari » De Postcheque- en Girodienst wordt gestart.
9 maart » In Wageningen wordt de landbouwhogeschool geopend.
9 april » Letland verklaart zich onafhankelijk.
17 juli » De Russische tsaar Nicolaas II en zijn gezin worden, na anderhalf jaar verbanning, op last van de nieuwe plaatselijke Sovjetleiders gefusilleerd in Jekaterinenburg.
11 november » De Britse regering erkent de onafhankelijkheid van Letland.
14 november » Tsjecho-Slowakije wordt een republiek.
Trouwdag 3 juni 1939
De temperatuur op 3 juni 1939 lag tussen 9,0 °C en 23,2 °C en was gemiddeld 16,9 °C. Er was 14,7 uur zonneschijn (89%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
15 maart » Duitse troepen bezetten Praag, waarna het resterende deel van Tsjechië met weinig weerstand wordt geannexeerd door het Derde Rijk en herbenoemd tot het Protectoraat Bohemen en Moravië. Slowakije heeft zich de dag voordien met de hulp van Hitler onafhankelijk verklaard, waarna het een vazalstaat van nazi-Duitsland wordt.
18 juli » Opening van het Hallenstadion in Zürich.
27 juli » Twee dagen na het constitutioneel beraad struikelt het kabinet-Colijn V in het debat over de regeringsverklaring over een motie van afkeuring.
23 augustus » Molotov-Ribbentroppact tussen de nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie wordt getekend.
28 september » Duitsland en de Sovjet-Unie komen overeen Polen te verdelen.
31 december » Het eerste Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker wordt uitgevoerd, onder leiding van Clemens Krauss.
Dag van overlijden 16 juli 2001
De temperatuur op 16 juli 2001 lag tussen 7,3 °C en 19,8 °C en was gemiddeld 14,6 °C. Er was 9,3 uur zonneschijn (57%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
20 januari » Leefbaar Rotterdam presenteert Pim Fortuyn als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart 2002.
15 maart » In het Zwitserse Bazel wordt het St. Jakob-Park officieel geopend: het grootse voetbalstadion van het land.
27 maart » In Pécrot (België) botsen twee treinen die op hetzelfde spoor rijden op elkaar. Zie Treinongeval bij Pécrot.
22 mei » De Congolese Bevrijdingsbeweging (MLC) zegt haar strijders per 1 juni terug te trekken van het front in Noord-Congo.
27 mei » Zwemmer Ian Thorpe uit Australië verbetert in Hobart het wereldrecord op de 200 meter vrije slag van Pieter van den Hoogenband: van 1.45,35 tot 1.44,69.
1 november » In Burundi treedt een overgangsregering aan onder president Pierre Buyoya, samengesteld uit bijna alle politieke partijen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I14634.php : benaderd 2 mei 2025), "Cornelius Magiel Dreyer (1918-2001)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.