De temperatuur op 12 februari 1937 lag tussen -2.3 °C en 5,3 °C en was gemiddeld 1,6 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 4,0 uur zonneschijn (41%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
27 maart » In Rotterdam wordt het Stadion Feijenoord (de Kuip) officieel in gebruik genomen. Feyenoord speelt een wedstrijd tegen het Belgische Beerschot en wint met 5-2.
1 april » Aden wordt een kroonkolonie van het Verenigd Koninkrijk.
28 mei » Het Britse kabinet van Neville Chamberlain treedt aan.
4 juni » Introductie van de winkelwagen door supermarkteigenaar Sylvan Goldman.
11 juli » De Nederlander J.K. Hoekstra vestigt het huidige Nederlandse record zweefvliegen (duurvlucht) door 24 uur en 3 minuten in de lucht te blijven.
29 november » Prins Bernhard botst te Diemen met 160 kilometer per uur op een vrachtwagen. Hij raakt zwaargewond.
Trouwdag 9 april 1955
De temperatuur op 9 april 1955 lag tussen 6,6 °C en 11,1 °C en was gemiddeld 8,5 °C. Er was 0.5 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 2,8 uur zonneschijn (21%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
18 april » De term derde wereld wordt voor het eerst gebruikt door de Indonesische president Soekarno tijdens een speech.
20 april » Eerste aflevering van Swiebertje (met Joop Doderer in de hoofdrol) op de Nederlandse televisie.
14 mei » Acht Oost-Europese landen richten het Warschaupact op als reactie op toetreding van West-Duitsland tot de NAVO.
5 september » Fred Kaps wordt wereldkampioen goochelen.
4 november » Opening van de multifunctionele arena Hovet in de Zweedse stad Stockholm.
24 november » De Fokker F27 Friendship maakt zijn eerste proefvlucht.
Dag van overlijden 24 juli 2009
De temperatuur op 24 juli 2009 lag tussen 13,9 °C en 20,4 °C en was gemiddeld 16,3 °C. Er was 5,7 mm neerslag gedurende 1,8 uur. Er was 6,5 uur zonneschijn (41%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
20 januari » Barack Obama wordt als eerste Afro-Amerikaanse president van de Verenigde Staten geïnaugureerd.
29 mei » Kapitein van het Korps Commandotroepen Marco Kroon wordt geridderd voor de hoogste Nederlandse militaire onderscheiding, de Militaire Willems-Orde der 4e Klasse. Dit is voor het eerst sinds 55 jaar.
3 juni » Twaalf Nederlanders zitten vast in Bolivia. Zij behoren tot een grotere groep buitenlanders die wordt vastgehouden door inwoners van het plaatsje Uyuni. De gijzelnemers eisen dat in hun stad een asfaltweg wordt aangelegd.
25 juni » Extremistische strijders in Somalië amputeren bij vier jongeren de rechterhand en het linkerbeen. Daarmee straffen leden van de islamitische strijdgroep Al-Shabaab hen voor diefstallen.
23 juli » Oprichting van de Venezolaanse voetbalclub Atlético Venezuela.
25 november » De aandeelhouders van bank en verzekeraar ING geven goedkeuring voor afsplitsing van onderdelen van het concern.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I14296.php : benaderd 3 mei 2025), "Andries Lodewickus Dreyer (1937-2009)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.