De temperatuur op 11 februari 1918 lag tussen 7,3 °C en 9,5 °C en was gemiddeld 8,4 °C. Er was 2,6 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
13 maart » Verheffing van de Apostolische prefectuur Nederlands-Borneo in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat Nederlands-Borneo.
19 maart » Het Amerikaanse Congres stelt de tijdzones vast, en keurt de zomertijd goed.
4 april » Het komt in Amsterdam als gevolg van voedselschaarste tot ongeregeldheden.
23 mei » De raffinaderij van Koninklijke Olie op Curaçao wordt in bedrijf gesteld.
1 december » IJsland wordt onafhankelijk van Denemarken
9 december » Oprichting van de Finse Nationale Coalitiepartij.
Trouwdag 24 december 1938
De temperatuur op 24 december 1938 lag tussen -6,4 °C en -3,8 °C en was gemiddeld -5,5 °C. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
18 maart » Expropiación Petrolera: De Mexicaanse president Lázaro Cárdenas nationaliseert de olie-industrie.
21 mei » Splitsing van het Apostolisch vicariaat Nederlands-Borneo in Nederlands-Indië in het Apostolisch Vicariaat Pontianak en de Apostolische Prefectuur Bandjarmasin.
12 juni » Opening van het gerenoveerde Stade Chaban-Delmas in de Franse stad Bordeaux.
10 augustus » In de Colombiaanse stad Bogotá wordt het Estadio El Campín officieel in gebruik genomen met de interlandwedstrijd tussen Colombia en Ecuador.
28 augustus » Tweede Wereldoorlog - het concentratiekamp Mauthausen wordt geopend.
27 september » Het passagiersschip Queen Elisabeth wordt te water gelaten en gedoopt door Koningin-gemalin Elisabeth. Het schip speelt een belangrijke rol in WO II als snel troepenschip.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I13282.php : benaderd 3 mei 2025), "Louis Johannes (Lou) Dreyer (1918-)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.