De temperatuur op 25 februari 1927 lag tussen 1,2 °C en 11,3 °C en was gemiddeld 6,6 °C. Er was 2,9 mm neerslag. Er was 1,8 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
26 mei » De Ford Motor Company staakt de productie van de T-Ford.
1 juni » Een hevige tornado richt grote verwoestingen aan in de Achterhoek.
13 juni » Op Fifth Avenue wordt een ticker-tape parade gehouden ter ere van Charles Lindbergh die enkele weken eerder de eerste non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan had uitgevoerd.
5 september » In Delft wordt het Waterloopkundig Laboratorium geopend.
6 november » In Lima behaalt het Peruviaans voetbalelftal de grootste overwinning uit de geschiedenis van de nationale ploeg door Bolivia met 9-0 te verslaan.
2 december » De Ford Motor Company presenteert de Ford Model A.
Trouwdag 17 april 1982
De temperatuur op 17 april 1982 lag tussen 3,6 °C en 10,8 °C en was gemiddeld 7,0 °C. Er was 11,2 uur zonneschijn (80%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
14 april » Het Nederlands voetbalelftal verslaat Griekenland met 1-0 in een oefenduel in Eindhoven. Verdediger Edo Ophof scoort. Gerald Vanenburg (Ajax) en Jurrie Koolhof (PSV) debuteren voor Oranje, terwijl Jan Poortvliet (19de) en Piet Wildschut (11de) hun laatste interland spelen.
13 juni » Allereerste officiële interland van de Nederlandse vrouwenrugbyploeg. Tegenstander is Frankrijk, dat met 4-0 wint.
1 juli » Zwemmer Michael Gross uit West-Duitsland scherpt in Darmstadt het Europees record van Pär Arvidsson op de 100 meter vlinderslag aan tot 54,00.
17 september » Bij atletiekwedstrijden in Londen verbetert Rob Druppers zijn eigen en drie weken oude Nederlands record op de 800 meter (1.44,70) met een tijd van 1.44,54.
31 oktober » De Thames Barrier, onderdeel van de waterkering in Londen, wordt voor de eerste keer omhoog gezet.
4 december » China neemt de grondwet aan.
Dag van overlijden 15 september 2010
De temperatuur op 15 september 2010 lag tussen 10,4 °C en 17,1 °C en was gemiddeld 13,9 °C. Er was 6,6 mm neerslag gedurende 4,1 uur. Er was 8,2 uur zonneschijn (64%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van donderdag 14 oktober 2010 tot maandag 5 november 2012 was er in Nederland het kabinet Rutte I met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
27 januari » In Roemenië loopt het dodental vanwege de extreme kou op tot 44. De temperaturen zijn gedaald tot 35 graden onder nul, net boven het record.
3 mei » Mbark Boussoufa van RSC Anderlecht wint voor de derde keer de Ebbenhouten Schoen als beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Belgische Jupiler Pro League.
23 juli » Nabij het Zwitserse Fiesch vindt een treinongeluk plaats.
1 augustus » In Brasilia breidt de Werelderfgoedcommissie tijdens haar 34e vergadering de UNESCO-Werelderfgoedlijst uit met onder meer de Amsterdamse grachtengordel.
16 augustus » Merab Zjordania wordt de nieuwe eigenaar van SBV Vitesse uit Arnhem.
14 september » Rafael Nadal wint het mannen-enkelspel op de US Open, waarmee hij alle vier grandslamtoernooien ten minste één keer heeft gewonnen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I13184.php : benaderd 3 mei 2025), "Hendrik Johannes (Hennie) Dreyer (1927-2010)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.