De temperatuur op 18 maart 1915 lag tussen 1,7 °C en 4,7 °C en was gemiddeld 2,9 °C. Er was 0.7 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
3 maart » Oprichting van de National Advisory Committee for Aeronautics (NACA), de voorganger van de NASA.
3 mei » Rome zegt het drievoudig bondgenootschap met Duitsland en Oostenrijk-Hongarije op en verklaart op 23 mei de oorlog aan de Donaumonarchie.
24 juli » De stoomboot Eastland slaat om bij Chicago als bijna alle passagiers naar één zijde van het schip lopen: 844 mensen komen om.
5 augustus » Duitse troepen nemen de Poolse hoofdstad Warschau in.
5 september » Begin van de Zimmerwaldconferentie.
9 september » Een Duitse zeppelin bombardeert Londen.
Trouwdag 18 februari 1946
De temperatuur op 18 februari 1946 lag tussen 5,5 °C en 9,2 °C en was gemiddeld 6,8 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 0.4 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
1 januari » In de Verenigde Staten wordt de eerste elektronische computer (de ENIAC) vervaardigd.
16 maart » De IJzertoren wordt bij een dynamiet-aanslag verwoest.
1 april » Een aardbeving met een sterkte van 7,8 bij de Aleoeten creëert een tsunami die de Hawaïaanse eilanden overspoelt. 159 mensen komen om.
12 april » Syrië wordt onafhankelijk van Frankrijk.
30 juni » Op het atol Bikini in de Stille Oceaan verwoest een proefexplosie van de atoombom meer dan 200 afgedankte schepen.
3 juli » In Nederland wordt het eerste kabinet-Beel beëdigd, de eerste normale naoorlogse regering na het 'noodkabinet' Schermerhorn-Drees.
Dag van overlijden 5 februari 1995
De temperatuur op 5 februari 1995 lag tussen 3,9 °C en 8,4 °C en was gemiddeld 6,6 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
14 maart » Norm Thagard is de eerste Amerikaan op een Russische ruimtevlucht.
1 mei » TMF, het eerste Nederlandse muziekkanaal, gaat van start.
20 juni » België wordt om even voor vier uur 's ochtends getroffen door een lichte aardbeving die vrijwel in het hele land voelbaar is. Het epicentrum bevindt zich in Houdeng bij La Louvière, een plaatsje tussen Charleroi en Mons. De schok heeft een kracht van 4,5 op de Schaal van Richter.
11 juli » Bosnische Serviërs nemen de moslimstad Srebrenica in. Zo'n achtduizend mannelijke inwoners worden afgevoerd en vermoord.
24 augustus » Oprichting van Sibneft een oliemaatschappij in Rusland.
4 oktober » Paus Johannes Paulus II arriveert in Newark voor een vijfdaags bezoek aan het noordoosten van de Verenigde Staten.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I13129.php : benaderd 4 mei 2025), "Sylvia Ann Cowell (1915-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.