4 januari » Utah ratificeert de Grondwet van de Verenigde Staten en treedt toe tot de Unie als 45e staat.
23 januari » Wilhelm Röntgen maakt voor het eerst een foto via elektromagnetische stralingen van de hand van Albert von Kölliker.
2 juni » De in Engeland werkende Italiaanse ingenieur Guglielmo Marconi ontvangt patent voor zijn uitvinding van de draadloze telegrafie.
12 augustus » Voetbalclub Willem II wordt opgericht in Tilburg.
27 augustus » Engels-Zanzibarese Oorlog, kortste oorlog uit de geschiedenis, Zanzibar capituleerde na 38 minuten.
3 december » Herman Hollerith richt de Tabulating Machine Company op, een voorloper van IBM.
Trouwdag 13 maart 1917
De temperatuur op 13 maart 1917 lag tussen 1,7 °C en 5,9 °C en was gemiddeld 3,6 °C. Er was 0.7 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
17 januari » De Verenigde Staten kopen de Maagdeneilanden van Denemarken voor $25 miljoen.
26 februari » In Utrecht wordt de eerste Jaarbeurs gehouden.
14 maart » Het Russische regime van de tsaar komt ten val.
9 juli » De Zweed John Zander verbetert in Stockholm het wereldrecord op de 2000 meter hardlopen. Zijn tijd is 5'31,0".
21 september » Britse troepen verslaan de Turken bij Megiddo. De Slag bij Megiddo is afgelopen en de Ottomanen worden uit Palestina verdreven.
14 oktober » Het Uruguayaans voetbalelftal wint ook de tweede editie van de Copa América. In de slotwedstrijd wordt naaste concurrent Argentinië met 1-0 verslagen.
Dag van overlijden 3 februari 1979
De temperatuur op 3 februari 1979 lag tussen -0.3 °C en 4,0 °C en was gemiddeld 2,2 °C. Er was 3,1 uur zonneschijn (34%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
11 januari » Milton Obote, die acht jaar eerder door Idi Amin is afgezet als staatshoofd van Oeganda, roept vanuit zijn ballingsoord in Tanzania de Oegandezen op tot een algemene opstand tegen Amin, die hij beticht van "geïnstitutionaliseerd gangsterdom".
9 maart » Oprichting van de Chileense voetbalclub Regional Atacama.
2 juni » Paus Johannes Paulus II komt aan in zijn vaderland Polen en is de eerste paus die een communistisch land bezoekt.
19 juli » In Nicaragua komt een einde aan de dictatuur van de Somoza-dynastie als een junta van wederopbouw, onder leiding van Daniel Ortega, de macht overneemt.
26 september » Het Nederlands voetbalelftal wint in Rotterdam het oefenduel tegen België met 1-0 door een doelpunt van Jan Poortvliet. Middenvelder Wim van Hanegem speelt zijn 52ste en laatste interland voor Oranje. Debutanten zijn Michel van de Korput, Michel Valke en Ben Wijnstekers.
5 november » Na een bloedig weekeinde, waarin naar schatting 30 doden vielen, vinden in de Boliviaanse hoofdstad La Paz opnieuw botsingen plaats tussen het leger en tegenstanders van de militaire staatsgreep, waarbij 39 personen de dood vinden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I12987.php : benaderd 1 mei 2025), "Magdalena Christina (Lenie) Dreyer (1896-1979)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.