De temperatuur op 14 februari 1931 lag tussen 0.2 °C en 7,0 °C en was gemiddeld 2,1 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Er was 5,4 uur zonneschijn (55%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
12 februari » Ingebruikneming van Radio Vaticana door Paus Pius XI. De zendinstallatie is ontworpen door Guglielmo Marconi.
14 april » Koning Alfonso XIII van Spanje afgezet. Uitroeping van de republiek.
26 april » Bisschopswijding van Leo Kierkels, Nederlands apostolisch delegaat in Brits-Indië, door kardinaal Willem Marinus van Rossum.
12 mei » Het bevroren lichaam van Alfred Wegener wordt op Groenland teruggevonden.
2 november » DuPont produceert als eerste synthetisch rubber.
8 december » Octrooi op coaxkabel verleend aan Lloyd Espenschied en Herman Affel.
Trouwdag 4 december 1948
De temperatuur op 4 december 1948 lag tussen 6,7 °C en 9,4 °C en was gemiddeld 8,4 °C. Er was 11,9 mm neerslag gedurende 10,0 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
1 januari » De douaneovereenkomst van de Benelux treedt in werking.
1 januari » In Italië treedt de democratische republikeinse grondwet in werking.
14 maart » Gregorio Honasan, Filipijns militair en politicus
14 maart » James Nachtwey, Amerikaans fotojournalist
13 mei » Verheffing van de Apostolische Prefectuur Makassar in Indonesië tot Apostolisch vicariaat.
28 mei » Het tweede vliegdekschip met de naam Karel Doorman wordt in dienst gesteld.
Dag van overlijden 20 mei 1992
De temperatuur op 20 mei 1992 lag tussen 10,6 °C en 25,2 °C en was gemiddeld 19,1 °C. Er was 14,0 uur zonneschijn (88%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
23 juli » Bij rellen in Blackburn, Burnley en Huddersfield vallen ten minste twaalf gewonden.
8 september » Uit een officieel onderzoek blijkt dat de Amerikaanse restaurateur Daniel Goldreyer het zwaar beschadigde schilderij Who's afraid of Red Yellow and Blue III van Barnett Newman heeft overgeschilderd.
27 september » Kiezers in Togo stemmen in een referendum in met een nieuwe grondwet, die voorziet in een meerpartijenstelsel en dus een einde aan kwart eeuw van militaire dictatuur.
11 oktober » De Russische kustwacht dwingt een schip van de milieu-organisatie Greenpeace rechtsomkeert te maken bij het zonder toestemming binnenvaren van een voormalig testgebied voor kernwapens in de Noordelijke IJszee.
28 oktober » Amnesty International zegt dat de mensenrechten in Birma "hardnekkig en op grote schaal" worden geschonden, vooral door het militaire bewind, maar ook door gewapende oppositiegroepen.
31 december » Aan de rand van de Somalische hoofdstad Mogadishu breken gevechten uit tussen verschillende clans, samenvallend met het bezoek van de Amerikaanse president George Bush.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I12444.php : benaderd 1 mei 2025), "Catharina Francina Ludike (1931-1992)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.