13 januari » De beroemde open brief J'accuse van Émile Zola tegen de president van de Franse republiek verschijnt in het dagblad L'Aurore.
1 mei » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Thun.
29 mei » Instelling van de Nobelprijs.
7 juni » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub FC Petržalka 1898 als Pozsonyi Torna Egyesület.
14 juni » Thomas Edison dient een stapeltje octrooiaanvragen in voor de droogkast, de fonograaf en de mixer.
25 oktober » Johanna ter Meulen en suikerraffinadeur Willem Spakler richten in Amsterdam de filantropische Woningmaatschappij Oud-Amsterdam NV op.
Trouwdag 15 februari 1921
De temperatuur op 15 februari 1921 lag tussen 2,7 °C en 7,9 °C en was gemiddeld 5,5 °C. Er was 0.3 mm neerslag. Er was 0.2 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
9 februari » In Polen sterft de laatste in de vrije natuur levende wisent. In het begin van de 21e eeuw is de wisent geherintroduceerd en komt hij weer voor in het wild.
11 juli » Mongolië wordt onafhankelijk van China.
27 juli » Eerste isolatie van insuline door Frederick Banting en Charles Best.
24 november » De Japanse kroonprins Hirohito wordt regent voor zijn zieke vader, Yoshihito
1 december » Oprichting van het rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Siberië.
3 december » Oprichting van de Egyptische voetbalbond.
Dag van overlijden 21 maart 1995
De temperatuur op 21 maart 1995 lag tussen -1 °C en 8,6 °C en was gemiddeld 4,2 °C. Er was 1,6 mm neerslag gedurende 2,5 uur. Er was 3,8 uur zonneschijn (31%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
1 januari » Met de vierde staatshervorming wordt de Belgische provincie Brabant vanaf 1 januari 1995 opgesplitst in drie delen: Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en het hoofdstedelijk gebied van 19 gemeenten, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
10 mei » Het ebolavirus heeft in de Zaïrese stad Kikwit aan zeker honderd mensen het leven gekost, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties.
19 mei » De regering van Zaïre vaardigt 'nieuwe instructies' uit, waardoor quarantainemaatregelen beperkt blijven tot ziekenhuizen, plaatsen waar mensen aan het ebolavirus zijn overleden of waar een vermoeden van besmetting bestaat.
16 juni » Leden van het Internationaal Olympisch Comité besluiten in Boedapest om de Olympische Winterspelen van 2002 toe te kennen aan de Amerikaanse stad Salt Lake City.
6 september » Het Nederlands voetbalelftal blijft in de race voor plaatsing voor Euro 1996. "Oranje" verslaat Wit-Rusland in Rotterdam met 1-0 door een doelpunt van Youri Mulder.
22 november » In Nederland wordt het lichaam van Nicole van den Hurk, die sinds 6 oktober 1995 vermist werd, gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I12358.php : benaderd 3 mei 2025), "Anna Jacoba Elizabeth Engelbrecht (1898-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.