De temperatuur op 6 juli 1907 lag tussen 9,8 °C en 19,0 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 10,9 uur zonneschijn (66%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
13 januari » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Degerfors IF.
15 april » Oprichting van de Argentijnse omnisportclub Unión de Santa Fe.
2 mei » In België komt de regering Jules de Trooz aan de macht.
19 mei » Oprichting van de Finse voetbalbond, de Suomen Palloliitto.
19 juni » Oprichting van de Finse voetbalclub HJK Helsinki.
8 september » Encycliek Pascendi Dominici Gregis van paus Pius X over de leerstellingen van het modernisme.
Trouwdag 3 mei 1925
De temperatuur op 3 mei 1925 lag tussen 4,3 °C en 16,3 °C en was gemiddeld 10,4 °C. Er was 3,9 uur zonneschijn (26%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 4 augustus 1925 tot 8 maart 1926 was er in Nederland het kabinet Colijn I met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
13 maart » In Tennessee verbiedt een wet het leren van evolutie op school.
12 april » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Club Bolívar.
1 mei » Oprichting van de Ecuadoraanse voetbalclub Barcelona Sporting Club.
21 juli » In Dayton Tennessee, wordt middelbareschoolleraar biologie John T. Scopes schuldig bevonden aan het onderwijzen van de evolutietheorie in zijn klas. Hij krijgt een boete van $100.
26 juli » De Belg André Massaux vestigt een nieuw wereldrecord zweefvliegen (duurvlucht) door 10 uur en 41 minuten in de lucht te blijven.
30 oktober » John Logie Baird schiet in Londen de eerste tv-beelden.
Dag van overlijden 12 januari 1990
De temperatuur op 12 januari 1990 lag tussen -0.9 °C en 6,1 °C en was gemiddeld 2,8 °C. Er was 3,8 uur zonneschijn (47%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
21 januari » Opening van het voetbalstadion Stade du Roudourou in Guingamp.
13 maart » George H.W. Bush, president van de Verenigde Staten, maakt een einde aan het vijf jaar oude handelsembargo tegen Nicaragua.
22 maart » Kapitein Hazelwood van de olietanker Exxon Valdez, die in 1989 voor de kust van Alaska een milieuramp veroorzaakte, wordt veroordeeld tot 1000 uur meehelpen bij de schoonmaak van de vervuilde stranden.
3 april » De wet betreffende de uittreding van deelrepublieken uit de Sovjet-Unie wordt goedgekeurd door de nationaliteitenkamer, een van de twee kamers van de Opperste Sovjet.
9 juli » Er breekt brand uit aan boord van de Noorse supertanker Mega Borg, die vastliep in de Golf van Mexico. Het schip verliest een deel van zijn vracht die bestaat uit 244 miljoen liter olie.
24 september » De West-Duitse president Richard von Weizsäcker ondertekent in Bonn het verdrag over de Duitse eenwording. Met het plaatsen van de handtekening is de DDR ook geen lid meer van het Warschaupact.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I12234.php : benaderd 2 mei 2025), "Hester Martha Aletta (Hettie Dreyer (1907-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.