De temperatuur op 16 april 1928 lag tussen 0.9 °C en 2,5 °C en was gemiddeld 1,5 °C. Er was 3,7 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
30 januari » Tussen Nederland en de Verenigde Staten komt een draadloze telefoonverbinding tot stand.
28 februari » De Indiase natuurkundige Chandrasekhara Raman ontdekt het naar hem vernoemde ramaneffect.
14 maart » Frank Borman, Amerikaans astronaut
12 juni » Sanatorium Zonnestraal in Hilversum wordt geopend.
11 augustus » Marie Braun wint tijdens de Olympische Spelen van Amsterdam goud op de 100 meter rugslag. Ook ruiter Charles Pahud de Mortanges, de ruiterequipe en bokser Bep van Klaveren winnen goud.
19 september » Steamboat Willie van Walt Disney, de eerste tekenfilm met geluid, wordt vertoond met daarin voor het eerst Mickey Mouse.
Trouwdag 10 mei 1952
De temperatuur op 10 mei 1952 lag tussen 3,9 °C en 20,5 °C en was gemiddeld 12,8 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 10,7 uur zonneschijn (70%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
17 februari » Kees Broekman wint de eerste Nederlandse medaille tijdens Olympische Winterspelen.
21 maart » Op de Waalsdorpervlakte wordt het doodvonnis van twee oorlogsmisdadigers, de Nederlander Andries Pieters en de Duitser Artur Albrecht, door een executiepeloton voltrokken.
28 april » Het Vredesverdrag van San Francisco treedt in werking; Japan herwint zijn soevereiniteit.
7 mei » Eerste concept van een chip voor gebruik in computers, van Geoffrey Dummer.
14 juli » De Hongaarse atleet József Csermák wint de gouden medaille op het onderdeel kogelslingeren bij de Olympische Spelen in Helsinki en zet het wereldrecord op 60,34 meter.
26 december » De oorlogsmisdadigers Herbertus Bikker, Sander Borgers, Klaas Carel Faber, Jacob de Jonge, Willem van der Neut, Willem Polak en Antoine Touseul ontsnappen uit de Koepelgevangenis in Breda.
Dag van overlijden 16 mei 1973
De temperatuur op 16 mei 1973 lag tussen -0.5 °C en 14,2 °C en was gemiddeld 8,7 °C. Er was 14,6 uur zonneschijn (93%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
8 maart » Uit een referendum blijkt dat de meerderheid van de Noord-Ierse bevolking bij Engeland wil blijven.
18 april » In Den Haag vindt een grootse demonstratie plaats op het Binnenhof tegen het voorgenomen verbod op commerciële radio vanaf zee, en Radio Veronica in het bijzonder.
11 mei » Koningin Juliana beëdigt het nieuwe kabinet-Den Uyl.
7 juni » De Eemshaven wordt door koningin Juliana officieel geopend.
29 augustus » Het Nederlands voetbalelftal loopt IJsland in Deventer met 8-1 onder de voet in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1974 in West-Duitsland door doelpunten van Willy Brokamp (2), Johan Cruijff (2), Johan Neeskens, René van de Kerkhof, Dick Schneider (strafschop) en Wim van Hanegem.
29 september » President Albert-Bernard Bongo van Gabon maakt bekend dat hij van het christendom tot de islam is bekeerd en de naam Omar Bongo heeft aangenomen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I119.php : benaderd 1 mei 2025), "Claude Hector Saunders (1928-1973)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.