De temperatuur op 16 februari 1922 lag tussen 0.3 °C en 5,2 °C en was gemiddeld 1,9 °C. Er was 2,2 mm neerslag. Er was 0.2 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
6 februari » Kardinaal Achille Ratti wordt gekozen tot Paus Pius XI.
18 maart » In India wordt Mahatma Gandhi veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Hij zal hiervan 2 jaar uitzitten.
23 augustus » Oprichting van de Peruaanse voetbalbond ("Federación Peruana de Fútbol").
22 oktober » Het Braziliaans voetbalelftal wint voor de tweede keer de Copa América door in de finale met 3-0 te winnen van titelhouder Paraguay.
4 november » De Britse archeoloog Howard Carter ontdekt het graf van de Egyptische farao Toetanchamon.
24 november » Mussolini krijgt van het Italiaanse parlement voor één jaar dictatoriale bevoegdheden.
Trouwdag 3 oktober 1939
De temperatuur op 3 oktober 1939 lag tussen 5,1 °C en 14,3 °C en was gemiddeld 9,2 °C. Er was 8,5 uur zonneschijn (74%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
15 maart » Duitse troepen bezetten Praag, waarna het resterende deel van Tsjechië met weinig weerstand wordt geannexeerd door het Derde Rijk en herbenoemd tot het Protectoraat Bohemen en Moravië. Slowakije heeft zich de dag voordien met de hulp van Hitler onafhankelijk verklaard, waarna het een vazalstaat van nazi-Duitsland wordt.
17 mei » Oprichting van de Portugese voetbalclub GD Estoril-Praia.
24 mei » Het Nationaal park Hartz Mountains wordt opgericht.
28 augustus » In Nederland wordt de algemene mobilisatie afgekondigd.
6 september » Tweede Wereldoorlog: Zuid-Afrika verklaart de oorlog aan Duitsland.
29 september » Polen wordt verdeeld tussen nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie.
Dag van overlijden 3 oktober 1999
De temperatuur op 3 oktober 1999 lag tussen 8,5 °C en 13,7 °C en was gemiddeld 10,4 °C. Er was 15,7 mm neerslag gedurende 4,2 uur. Er was 3,3 uur zonneschijn (29%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
20 februari » Schaatsster Marianne Timmer verbetert in Calgary haar eigen Nederlands record (38,92 seconden) en noteert op klapschaatsen een tijd van 38,47.
23 februari » Een lawine treft het Oostenrijkse dorp Galtür met 31 doden tot gevolg.
12 maart » Tsjechië, Hongarije en Polen treden, als eerste voormalige Warschaupactleden, toe tot de NAVO.
26 september » Het Nederlands Davis Cup-team wint in Guayaquil met 3-2 van Ecuador en handhaaft zich in de Wereldgroep.
1 november » Een 16-jarige jongen richt een bloedbad aan in de Duitse plaats Bad Reichenhall: 5 doden, waaronder de jongen zelf.
12 december » De Maltese tanker Erika vergaat voor de kust van Bretagne. Doordat het schip doormidden breekt komen duizenden liters stookolie in zee terecht en veroorzaken zo een milieuramp.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I11665.php : benaderd 2 mei 2025), "Albertha Wilhelmina Hatting (1922-1999)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.