De temperatuur op 5 augustus 1912 lag tussen 11,0 °C en 19,0 °C en was gemiddeld 14,9 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 9,4 uur zonneschijn (61%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
15 februari » In Amsterdam wordt de Stichting Bouwfonds Handwerkers Vriendenkring opgericht om joodse Amsterdammers betere huisvesting te kunnen bieden.
14 maart » Arthur de Bruyne, Belgisch historicus († 1992)
6 april » De Duitse zwemmer Kurt Bretting verbetert in Brussel het wereldrecord op de 100 meter vrije slag tot 1.02,4. Het oude record (1.02,8) stond sinds 15 april 1910 op naam van de Amerikaan Charles Daniels.
18 mei » George Horine, een Californische student, springt bij wedstrijden in het stadion van de Stanford-universiteit ter voorbereiding van de Olympische Spelen als eerste atleet 2 meter hoog.
26 mei » De Duitse voetbalbond verbiedt schoolvoetbal en de aanwezigheid van vrouwelijk publiek bij voetbalwedstrijden.
19 september » In Breda wordt voetbalclub NAC opgericht na een fusie tussen NOAD (Nooit Ophouden Altijd Doorzetten) en ADVENDO (Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning).
Trouwdag 21 december 1957
De temperatuur op 21 december 1957 lag tussen 6,2 °C en 9,3 °C en was gemiddeld 7,7 °C. Er was 2,6 mm neerslag gedurende 5,3 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
26 januari » De PSP (Pacifistisch Socialistische Partij) wordt opgericht. Deze ging in 1989 op in GroenLinks.
9 mei » Paul-Henri Spaak wordt secretaris-generaal van de NAVO.
17 mei » Massabijeenkomst bij het Lincoln Memorial te Washington. Sprekers onder anderen ds. Martin Luther King jr.
6 juli » John Lennon en Paul McCartney ontmoeten elkaar voor het eerst op een tuinfeest van de kerk in Woolton bij Liverpool.
16 juli » Bij Biak, Nieuw-Guinea verongelukt KLM-vlucht 844, de Neutron, kort na het opstijgen. 58 van de 68 mensen aan boord komen om.
17 oktober » De dijk tussen het eiland Marken en het vasteland wordt gesloten.
Dag van overlijden 22 juli 1991
De temperatuur op 22 juli 1991 lag tussen 8,9 °C en 22,7 °C en was gemiddeld 17,2 °C. Er was 11,0 uur zonneschijn (69%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
3 januari » Bij een demonstratie in de Georgische hoofdstad Tbilisi komen twee mensen om het leven en raken verscheidene gewond als onbekenden het vuur openen op aanhangers van de al meer dan tien dagen door oppositionele milities ingesloten president Zviad Gamsachoerdia.
13 februari » Gewapende mannen doden de koffieboer Fortunato Gaviria, een neef van de Colombiaanse president César Gaviria, tijdens een poging om hem te ontvoeren.
14 april » Bisschopswijding van André-Mutien Léonard tot bisschop van Namen in België.
21 mei » President Mengistu Haile Mariam van Ethiopië treedt af en vlucht via Nairobi naar Zimbabwe.
27 juli » In de Bulgaarse kerncentrale van Kozlodoej worden opnieuw radioactieve lekkages ontdekt.
7 september » Ronald Venetiaan gekozen tot president van Suriname.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I115.php : benaderd 2 mei 2025), "Carel Jacobus "Kalli" (Carel Jacobus "Kalli") Grib (1912-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.