De temperatuur op 4 december 1922 lag tussen 4,1 °C en 8,8 °C en was gemiddeld 6,9 °C. Er was 0.3 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 april » Jozef Stalin wordt de eerste secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie.
11 april » Benoeming van de Nederlander Johannes Olav Smit tot apostolisch vicaris van Noorwegen.
31 oktober » Triomftocht van Italiaanse zwarthemden n.a.v. succesvolle coup, waarop Mussolini en zijn Fascistische Partij aan de macht komen.
4 november » De Britse archeoloog Howard Carter ontdekt het graf van de Egyptische farao Toetanchamon.
22 december » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Jönköpings Södra IF.
Trouwdag 13 maart 1943
De temperatuur op 13 maart 1943 lag tussen -0.3 °C en 11,2 °C en was gemiddeld 5,1 °C. Er was 6,2 uur zonneschijn (53%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
2 februari » Het Duitse leger verliest de Slag om Stalingrad van het Rode Leger. Dit is een van de keerpunten van de Tweede Wereldoorlog.
24 maart » Vrijwel alle Nederlandse artsen maken het woordje 'arts' op hun naamborden onleesbaar om geen lid te hoeven worden van de door de Duitsers ingestelde 'Artsenkamer'.
31 maart » Bombardement op het westen van Rotterdam, 326 doden en vierhonderd gewonden.
19 april » Het twintigste jodentransport vanuit de Dossinkazerne te Mechelen richting Auschwitz wordt op de spoorlijn Mechelen-Leuven (tussen Boortmeerbeek en Haacht) tegengehouden door drie jonge verzetslieden waardoor een aantal van de gedeporteerden kon ontsnappen. Nergens in Europa werd er tijdens de Tweede Wereldoorlog een dergelijke bevrijdingsactie uitgevoerd.
19 juli » De "open stad" Rome wordt door de geallieerden gebombardeerd.
10 oktober » Enschede wordt gebombardeerd door Amerikaanse bommenwerpers die het op Vliegveld Twente hebben gemunt. Er vallen 151 doden en 104 zwaargewonden.
Dag van overlijden 25 oktober 2003
De temperatuur op 25 oktober 2003 lag tussen -3,0 °C en 10,7 °C en was gemiddeld 4,9 °C. Er was 9,1 mm neerslag gedurende 5,9 uur. Er was 3,5 uur zonneschijn (35%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
30 januari » In België keurt de Kamer de wet op het homohuwelijk goed.
16 maart » Wereldwijde demonstraties tegen de Irakoorlog.
15 april » Volkert van der Graaf wordt veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf voor de moord op Pim Fortuyn.
20 juni » Actiecomité Stop MARTIJN wordt opgericht en heeft als belangrijkste doelstelling Vereniging MARTIJN tot opheffing te dwingen op basis van de huidige zedenwetgeving.
2 juli » Vancouver krijgt de Olympische Winterspelen 2010 toegewezen.
30 juli » De laatste Volkswagen Kever, in de jaren dertig ontworpen door Ferdinand Porsche, rolt in Mexico van de band.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I11387.php : benaderd 2 mei 2025), "Wilhelmina Cecilia (Welna) Dreyer (1922-2003)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.