8 februari » Benoeming van Henricus van de Wetering tot hulpbisschop van Utrecht.
5 mei » Oprichting van de Duitse voetbalclub Fortuna Düsseldorf.
11 juli » De Gebroeders Lumière vertonen een eerste film aan wetenschappers.
26 juli » Huwelijk van Marie Sklodowska en Pierre Curie.
15 december » Oprichting van Eintracht Braunschweig, een Duitse voetbalclub uit Brunswijk.
23 december » In Amsterdam wordt de Bouwonderneming Jordaan NV opgericht, een experiment om te zien of het mogelijk is om de erbarmelijke leefomstandigheden van de arbeidersklasse in de volkswijk de Jordaan te verbeteren zonder overheidssteun.
Trouwdag 3 april 1928
De temperatuur op 3 april 1928 lag tussen 2,7 °C en 12,8 °C en was gemiddeld 7,7 °C. Er was 2,9 mm neerslag. Er was 4,4 uur zonneschijn (34%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
28 februari » Totstandkoming eerste radiotelefonische verbinding tussen Nederland en Nederlands-Indië via Radio Kootwijk
7 juni » Karel Dubois, een kanunnik uit Roeselare, sticht de KSA als onderdeel van de Katholieke Actie (KA) en vervanger van de AKVS.
28 juli » Prins Hendrik opent de Olympische Spelen in Amsterdam.
11 augustus » Marie Braun wint tijdens de Olympische Spelen van Amsterdam goud op de 100 meter rugslag. Ook ruiter Charles Pahud de Mortanges, de ruiterequipe en bokser Bep van Klaveren winnen goud.
1 september » De president van Albanië kroont zichzelf tot koning onder de naam Zog.
1 december » In Utrecht wordt het spoorwegmuseum geopend
Dag van overlijden 23 december 1980
De temperatuur op 23 december 1980 lag tussen 7,2 °C en 11,3 °C en was gemiddeld 9,4 °C. Er was 2,5 mm neerslag gedurende 1,5 uur. Er was 0,2 uur zonneschijn (3%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
3 maart » John McEnroe lost Björn Borg na 34 weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals, maar de Amerikaan moet die positie al na drie weken weer afstaan aan de Zweed.
20 maart » Het zendschip van zeezender Radio Caroline, de MV Mi Amigo, zinkt na op 19 maart van het anker te zijn geslagen en op een zandbank te zijn gestrand.
17 mei » Feyenoord wint de beker in een zinderende finale tegen landskampioen Ajax, in De Kuip. Het wordt 3-1 nadat de Amsterdammers eerst op voorsprong komen. De gestopte strafschop door Joop Hiele lijkt het keerpunt te zijn.
25 juli » Tijdens de Olympische Spelen wint de Russische turner Aleksandr Dityatin zes medailles op één dag.
10 september » Het Nederlands voetbalelftal begint de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1982 met een 2-1 nederlaag in en tegen Ierland. Oranje telt vier debutanten in Dublin: Ronald Spelbos (AZ’67), Toine van Mierlo (Willem II), Jan van Deinsen (Feyenoord) en doelman Joop Hiele (Feyenoord).
8 december » Om tien minuten voor elf in de avond wordt poplegende John Lennon voor zijn huis in het Dakota gebouw aan 72nd Street in New York vermoord door Mark David Chapman.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I10994.php : benaderd 3 mei 2025), "Maria Elizabeth van der Schyff (1895-1980)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.