De temperatuur op 12 maart 1919 lag tussen 6,6 °C en 15,0 °C en was gemiddeld 10,0 °C. Er was 0.7 mm neerslag. Er was 1,7 uur zonneschijn (15%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 januari » Ernest Rutherford slaagt erin een atoom te splitsen.
29 mei » De waarneming van verschoven sterrenposities tijdens een zonsverduistering bevestigt Albert Einsteins relativiteitstheorie.
14 juni » Alcock en Brown vliegen als eersten non-stop over de Atlantische Oceaan.
11 juli » In Nederland wordt een wet opgesteld waarin de achturige werkdag en een vrije zondag worden vastgelegd.
28 oktober » Drooglegging begint. Het Amerikaans Congress keurt de Volstead Act goed, alhoewel president Woodrow Wilson een veto had uitgesproken.
21 december » In Katowice wordt de Poolse voetbalbond (PZPN) opgericht.
Trouwdag 17 december 1951
De temperatuur op 17 december 1951 lag tussen 5,8 °C en 7,9 °C en was gemiddeld 6,9 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
8 februari » Verheffing van de Apostolische prefectuur Banka en Billiton in Indonesië tot Apostolisch vicariaat Pangkal-Pinang.
7 maart » In een moskee in Teheran wordt de minister-president van Perzië, Ali Razmara, vermoord door een lid van de fundamentalistische moslimorganisatie Fedayan I-Islam.
19 mei » Eerste vlucht van de fokker S.14 machtrainer.
18 juli » De Nederlandse wielrenner Wim van Est valt in de Ronde van Frankrijk in de afdaling van de Col d'Aubisque in een ravijn, en moet als leider opgeven.
21 september » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Club Atlético Ciclón, gevestigd in de stad Tarija.
2 oktober » De eerste Nederlandse televisiezender, Nederland 1, wordt gelanceerd.
Dag van overlijden 21 februari 1960
De temperatuur op 21 februari 1960 lag tussen -1.7 °C en 7,6 °C en was gemiddeld 3,9 °C. Er was 1,3 mm neerslag gedurende 1,1 uur. Er was 6,0 uur zonneschijn (58%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
14 januari » Kadebreuk in Tuindorp Oostzaan leidt ertoe dat het hele tuindorp wordt geëvacueerd en wekenlang blank staat. Het Rampenfonds start een nationale inzameling.
27 april » De Nederlandse regering besluit tot het zenden van troepen naar Nederlands-Nieuw-Guinea.
20 juni » De Mali-federatie, bestaande uit Mali en Senegal, wordt onafhankelijk van Frankrijk.
21 juni » De West-Duitse atleet Armin Hary brengt het wereldrecord op de 100 m op 10,0 sec.
14 september » Rik Van Looy wordt op de Sachsenring wereldkampioen wielrennen.
12 oktober » De Japanse leider van de Japanse Socialistische Partij Inejiro Asanuma wordt live tijdens een televisiedebat met een samoeraizwaard doodgestoken door een extremistische nationalist.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I10794.php : benaderd 1 mei 2025), "John Douglas Burgoyne (1919-1960)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.