De temperatuur op 15 augustus 1914 lag tussen 11,9 °C en 20,4 °C en was gemiddeld 15,5 °C. Er was 1,7 mm neerslag. Er was 2,1 uur zonneschijn (14%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 februari » Verenigd Koninkrijk - De Britannic wordt ter water gelaten in Belfast.
7 april » De 'Vereeniging tot stichting en exploitatie van vakantie-oorden in Nederland "Zomers Buiten"' wordt opgericht in Amsterdam.
13 mei » Bisschopswijding van Laurentius Schrijnen, bisschop van Roermond.
23 juli » Oostenrijk-Hongarije stelt een ultimatum aan Servië. Het land krijgt 48 uur om te voldoen aan een aantal onmogelijke Oostenrijkse eisen. Een oorlog lijkt onvermijdelijk. (Juli-ultimatum)
25 augustus » Laatste dag van de Slag der Grenzen tussen Frankrijk en Duitsland.
18 oktober » De Slag om de IJzer gaat van start. Franse, maar vooral Belgische, soldaten verdedigen de Noordelijke frontlinie in de Westhoek.
Trouwdag 6 juli 1940
De temperatuur op 6 juli 1940 lag tussen 13,0 °C en 23,6 °C en was gemiddeld 18,0 °C. Er was 20,5 mm neerslag gedurende 1,8 uur. Er was 5,7 uur zonneschijn (34%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
21 april » Het Nederlands voetbalelftal speelt tegen België. Het is de laatste interlandwedstrijd onder leiding van Bob Glendenning. Langer dan de Engelse trainer hield niemand het bij de nationale ploeg uit: op 2 november 1924 debuteerde hij.
13 mei » De Duitse verovering van Frankrijk start met het oversteken van de Maas door het Duitse leger.
10 juni » Italië verklaart de oorlog aan Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.
14 juni » Het eerste officiële gevangenentransport, met ongeveer 720 Poolse politieke gevangenen uit Tarnów, komt aan bij het concentratiekamp Auschwitz.
5 augustus » De Joodse synagoge in Zandvoort wordt 's nachts aan de Mezgerstraat door onbekenden opgeblazen.
6 oktober » De Duitse Jodenvervolging in Nederland begint met de ariërverklaringen van ambtenaren.
Dag van overlijden 25 september 1997
De temperatuur op 25 september 1997 lag tussen 7,7 °C en 21,3 °C en was gemiddeld 14,4 °C. Er was 11,2 uur zonneschijn (93%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
15 januari » Vakbondsacties in Zuid-Korea lopen uit op een massale vechtpartij met de politie.
28 maart » De rechter-commissaris in Haarlem stelt twee verdachten in bewaring vanwege hun betrokkenheid bij de supportersrellen in Beverwijk.
30 maart » Het Georgisch voetbalelftal behaalt de grootste overwinning uit zijn geschiedenis. In een vriendschappelijk duel in Tbilisi wint de ploeg met 7-0 van Armenië, onder meer door drie treffers van aanvaller Shota Arveladze.
10 september » Bulgarije, Argentinië, Paraguay en Colombia kwalificieren zich voor het WK voetbal 1998 in Frankrijk.
2 oktober » De film Gordel van smaragd van Orlow Seunke gaat in première.
24 oktober » Justitie doet samen met de FIOD en de ECD invallen bij de Effectenbeurs, banken en enkele commissionairs. Mensen van naam en faam uit de financiële wereld worden gearresteerd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I10578.php : benaderd 2 mei 2025), "Aletta Johanna Moller (1914-1997)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.