De temperatuur op 21 september 1944 lag tussen 8,8 °C en 20,1 °C en was gemiddeld 14,0 °C. Er was 4,1 uur zonneschijn (33%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
13 april » Crash van een B-17 bommenwerper te Berismenil (La roche en ardenne)
13 juli » In Sneek begint de Sneker Bloednacht waarin vier inwoners van Sneek werden geliquideerd als vergelding voor de moord op Gaele van der Kooij, een lid van de Nationalsozialistisches Kraftfahrkorps.
6 september » Tweede Wereldoorlog: Poolse troepen van het 10e regiment Jagers te paard, tankregiment uit de Poolse Eerste Pantserdivisie van generaal Maczek, vallen België binnen. Ze bevrijden Ieper en Poperinge op diezelfde dag.
21 september » De Poolse 1e Onafhankelijke Parachutistenbrigade landt bij Driel in het kader van Operatie Market Garden.
7 oktober » de eerste raketaanval op België: om 22u sloeg een V-2-bom in op Brasschaat, een gemeente ten noordoosten van Antwerpen.
Trouwdag 3 augustus 1944
De temperatuur op 3 augustus 1944 lag tussen 14,0 °C en 26,4 °C en was gemiddeld 20,5 °C. Er was 14,0 uur zonneschijn (91%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
20 juni » Het Japans vliegdekschip Hiyo wordt tijdens de Slag in de Filipijnenzee door torpedobommenwerpers van het Amerikaans vliegdekschip Belleau Wood tot zinken gebracht.
29 juni » WO II: de Franse havenstad Cherbourg wordt veroverd door Amerikaanse troepen. In Rillieux-la-Pape worden 7 joden vermoord door nazi-collaborateur Paul Touvier.
15 augustus » Operatie Dragoon: de Geallieerden vallen Zuid-Frankrijk aan.
17 september » De USAAF en de RAF voeren als onderdeel van Operatie Market Garden een bombardement uit op de kazernes van Ede. Veel bommen komen echter in de bebouwde kom van Ede terecht. Er vallen 69 burgerslachtoffers.
30 oktober » De gaskamers van Auschwitz worden voor de laatste keer gebruikt.
10 november » Begin van een grote razzia in Rotterdam en Schiedam, waarbij uiteindelijk circa 50.000 mannen tussen 17 en 40 jaar worden weggevoerd naar Duitsland.
Dag van overlijden 31 augustus 2016
De temperatuur op 31 augustus 2016 lag tussen 8,6 °C en 25,4 °C en was gemiddeld 17,4 °C. Er was 11,2 uur zonneschijn (82%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
21 januari » Bij een gijzeling in een restaurant aan het strand bij de Somalische hoofdstad Mogadishu komen meer dan twintig mensen om het leven.
8 april » De zoon van de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma en leden van de Gupta-familie trekken zich terug uit een grote mijn na "een voortdurende politieke aanval", aldus het bedrijf Oakby Resources in een verklaring.
14 juni » Het IJslands voetbalelftal debuteert bij een groot eindtoernooi. Tijdens het EK 2016 spelen ze in hun eerste wedstrijd 1-1 gelijk tegen Portugal met Cristiano Ronaldo, dat later het toernooi zal winnen.
23 juli » Bij een aanslag tijdens een demonstratie in Kabul vallen zeker tachtig doden.
17 augustus » President Evo Morales van Bolivia opent een anti-imperialistische school. De nieuwe militaire opleiding in Santa Cruz moet de Amerikaanse invloeden in Latijns-Amerika tegengaan.
23 oktober » Tientallen regeringsgezinde demonstranten bestormen het parlementsgebouw in Venezuela.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: James Downs, "Downs Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/downs-tree/I312392304358.php : benaderd 1 mei 2025), "Ola Luvenia "Beannie" (Ola Luvenia "Beannie") Martin (1944-2016)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.