Doop- en trouwinschrijvingen Beuningen en Ewijk (1638-1725)

Foto van Wim de Haart
De publicatie Doop- en trouwinschrijvingen Beuningen en Ewijk (1638-1725) is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 2.907 personen. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op vrijdag 11 januari 2019.


Van de Nederduits Gereformeerde gemeente van Beuningen en Ewijk beginnen de doop- en trouwregisters in 1637 (geldersarchief.nl DTB 296). Ik heb geprobeerd om dopen en (onder)trouwen (tot 1725) te combineren tot een gezinsreconstructie. Ik heb de originele bronnen gebruikt en hier en daar zijn de gegevens aangevuld uit andere primaire (DTB-)bronnen. Het betreft 707 doopinschrijvingen en 654 (onder)trouwinschrijvingen. Ik heb de achternamen en patroniemen zoveel mogelijk gestandaardiseerd, bijv. alle schrijfvormen van de zoon van Hendrik zijn gestandaardiseerd tot Hendricksen. Ik heb een achtergronddocument toegevoegd (zie verhalen hieronder). Dit document geeft achtergrondinformatie over de doop- en trouwinschrijvingen (per jaar, overlap met katholieke trouwinschrijvingen, herkomst gehuwden, bijzonder inschrijvingen met wat extra infomatie, alsmede een overzicht van de predikanten en de lidmaten.

Aanvullingen, opmerkingen, verbeteringen zijn altijd welkom.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie


VerhalenVandaag in het verleden


Andere publicaties van Wim de Haart

Bekijk de complete lijst van genealogische publicaties van Wim de Haart

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!