De temperatuur op 4 april 1920 lag tussen 3,8 °C en 12,3 °C en was gemiddeld 7,4 °C. Er was 2,9 mm neerslag. Er was 2,2 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 januari » Verdrag van de Volkenbond(Covenant of the League of Nations) in werking getreden.
25 maart » Begin van de Russisch-Poolse oorlog.
15 april » De anarchisten Nicola Sacco en Bartolomeo Vanzetti vermoorden naar verluidt twee bewakers wanneer zij een schoenwinkel beroven.
3 juni » Als uitvloeisel van het Verdrag van Versailles wordt in Duitsland de dienstplicht afgeschaft.
15 augustus » Oprichting van de Albanese voetbalclub SK Tirana.
26 augustus » Het 19e amendement op de Amerikaanse grondwet wordt van kracht en geeft vrouwen stemrecht.
Trouwdag 11 mei 1941
De temperatuur op 11 mei 1941 lag tussen 0.9 °C en 12,9 °C en was gemiddeld 7,0 °C. Er was 14,5 uur zonneschijn (94%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
7 maart » De Duitse onderzeebootkapitein Günther Prien, kapitein van de U-47 komt samen met zijn bemanning om het leven.
14 maart » Wolfgang Petersen, Duits filmregisseur
10 april » Met steun van Adolf Hitler wordt de 'onafhankelijke staat van de Kroaten' geproclameerd.
27 april » Oprichting van het Sloveens Bevrijdingsfront in Ljubljana.
4 juni » De voormalige Nederlandse mijnenlegger Van Meerlant gaat in Britse dienst verloren door een mijnexplosie, 42 Britse opvarenden komen om het leven.
11 september » Franklin Delano Roosevelt verklaart in reactie op de Duitse aanvallen met onderzeeboten dat de Amerikaanse vloot voortaan met geweld zal reageren (FDR Fireside Chat: "On Maintaining Freedom of the Seas"), en loopt hiermee vooruit op de formele oorlogsverklaring van december 1941 (na 'Pearl Harbor').
Dag van overlijden 3 juli 1977
De temperatuur op 3 juli 1977 lag tussen 12,3 °C en 26,4 °C en was gemiddeld 20,3 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 7,2 uur zonneschijn (43%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
4 maart » Een aardbeving in Zuid- en Oost-Europa kost meer dan 1500 mensen het leven, zie aardbeving Roemenië 1977.
31 augustus » Het Nederlands voetbalelftal verslaat IJsland met 4-1 in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978. Ruud Geels scoort tweemaal in Nijmegen. Doelman Jan van Beveren speelt zijn 32e en laatste interland voor Oranje.
12 september » Steve Biko sterft als gevolg van mishandeling door politie in Zuid-Afrika. Zijn dood krijgt een symboolfunctie in het anti-Apartheidsprotest.
19 september » President Kenneth Kaunda van Zambia heft na zeventien dagen de avondklok weer op, maar waarschuwt wel dat alle burgers van het Afrikaanse land zich moeten opmaken voor "oorlog en oorlogsomstandigheden".
29 november » Bij een politierazzia in de vrijstad Christiania in Kopenhagen worden 35 personen gearresteerd.
5 december » Bophuthatswana is het tweede thuisland dat door Zuid-Afrika onafhankelijk verklaard wordt. Geen enkel ander land zal Bophuthatswana erkennen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Brad Dobyns, "Dobyns Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dobyns-family-tree/P397.php : benaderd 13 mei 2025), "Willene Camille Deen (1920-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.