Dinteloord en omliggende gemeenten » Atilla Munduich 's De Gesel Gods der Hunnen (395-????)

Persoonlijke gegevens Atilla Munduich 's De Gesel Gods der Hunnen 

  • Hij is geboren in het jaar 395 in Scythia-Minor,Mo, Romania.
    Plaats: Moesië Romeinse-Rijk
  • Een kind van Munduich Balamir 's der Hunnen en N.N.
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 25 april 2024.

Gezin van Atilla Munduich 's De Gesel Gods der Hunnen

Hij is getrouwd met Ildikó van de Wormsgau.

Bron: Robert Weijers

Zij zijn getrouwd in het jaar 429, hij was toen 34 jaar oud.


Kind(eren):



Notities over Atilla Munduich 's De Gesel Gods der Hunnen

Een van de bekendste verwijzingen naar Attila is het gezegde: Waar Attila is langsgekomen groeit geen gras meer. Ook werd hij beeldend bijgenaamd Gesel Gods. Dat geeft een indicatie van de grote angst die er toen heerste voor de Hunnen en Attila in het bijzonder, maar het is ook een kwestie van bevooroordeelde geschiedschrijving. Rua, oom van Attila, verenigde twee stammen onder zijn koningschap in 432. Na zijn dood namen zijn twee neven, de broers Attila en Bleda, die stierf in 445, de Hunse heerschappij over. Zij eisten als eerste een verdubbeling van het Oost-Romeinse tribuut. Constantinopel zag zich door militaire verplichtingen op andere fronten genoodzaakt om hiermee akkoord te gaan. Contemporaine historici schreven schande over deze gang van zaken, echter was het afkopen van potentiële vijanden voor de keizerlijke regering goedkoper dan oorlog tegen ze te voeren. Niettemin zagen de broers in 441 hun kans vrij om een plundertocht te lanceren die tot diep in het hart van het huidige Servië leidde. Wat opviel was dat ze over belegeringstuig beschikten waarmee ze zelfs een zwaar versterkte stad als Naissus konden innemen. Daar bleef het niet bij, de stad werd na inname met de grond gelijk gemaakt.
Aan de Oost-Romeinse gezant en historicus Priskos van Panion zou Attila hebben verteld, dat de Hunnen tot hun veroveringstochten waren gedwongen door grote droogte en hongersnood op de Aziatische steppen. Dit werd in 2022 bevestigd door archeologen uit Cambridge, die uit jaarringgegevens opmaakten, dat op periodes van droogte in Azië steeds oorlogsactiviteit volgde.[1]
Attila verenigde niet alleen de Hunnen, ook veel Germaanse stamleden sloten zich bij hem aan en versterkten zo zijn gelederen nog meer. Dat waren voornamelijk Ostrogoten en Gepiden.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Atilla Munduich 's De Gesel Gods der Hunnen?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Atilla Munduich 's De Gesel Gods der Hunnen

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Afbeelding(en) Atilla Munduich \'s De Gesel Gods der Hunnen

Voorouders (en nakomelingen) van Atilla Munduich 's De Gesel Gods der Hunnen

N.N.
315-????
N.N.
370-????

Atilla Munduich 's De Gesel Gods der Hunnen
395-????

Atilla Munduich 's De Gesel Gods der Hunnen

429

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Over de familienaam Der Hunnen


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Hans Prince, "Dinteloord en omliggende gemeenten", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dinteloord-en-omliggende-gemeenten/I262577.php : benaderd 24 september 2024), "Atilla Munduich 's De Gesel Gods der Hunnen (395-????)".