Dillon / Renaud Family Tree » Susanne Labadie (1826-1879)

Persoonlijke gegevens Susanne Labadie 

Bron 1

Gezin van Susanne Labadie

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Susanne Labadie?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Susanne Labadie

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Afbeelding(en) Susanne Labadie

Voorouders (en nakomelingen) van Susanne Labadie

Susanne Labadie
1826-1879

Susanne Labadie


  Toon totale kwartierstaat

  Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).  Visualiseer een andere verwantschap

  Bronnen

  1. Geni World Family Tree, via https://www.myheritage.com/research/reco...
   Susanne Labadie (born Janisse)Gender: FemaleBirth: Nov 3 1826 - Sandwich, Windsor, Essex County, Ontario, CanadaDeath: May 15 1879Father: Cryil Joseph JanisseMother: Teresa Janisse (born PELTIER)Husband: Charles F LabadieChildren: Joseph Frederick Labadie, Joette Victoria (born Labadie), Emeline Josephe (born Labadie), Mary Teresa (born Labadie)Louis Philip Labadie, Leo Charles Labadie, Mary Susanne Marentette (born Labadie), Joseph Adolphe Labadie
   The Geni World Family Tree is found on http://www.geni.com" target="_blank">www.Geni.com. Geni is owned and operated by MyHeritage.

  Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 3 november 1826 lag rond de 7,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Typering van het weer: betrokken regen . Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1826: Bron: Wikipedia
   • 6 juni » Oprichting van de kristalfabriek van Val-Saint-Lambert.
  • De temperatuur op 15 mei 1879 lag rond de 8,4 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 93%. Bron: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
  • Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
  • In het jaar 1879: Bron: Wikipedia
   • Nederland had zo'n 4,0 miljoen inwoners.
   • 22 januari » De Zoeloes verslaan de Britten in de Slag bij Isandlwana.
   • 3 februari » Joseph Swan demonstreert de eerste gloeilamp met een gloeidraad van koolstof.
   • 14 maart » Albert Einstein, Duits theoretisch fysicus († 1955)
   • 19 april » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC St. Gallen.
   • 21 oktober » Eerste demonstratie van de gloeilamp door Thomas Edison.
   • 31 december » Thomas Edison laat rondom een park tientallen gloeilampen branden als feestversiering en demonstreert daarmee zijn nieuwste uitvinding: het elektrisch licht.
  

  Dezelfde geboorte/sterftedag

  Bron: Wikipedia

  Bron: Wikipedia


  Over de familienaam Labadie

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Labadie.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Labadie.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Labadie (onder)zoekt.

  Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
  Carl Dillon, "Dillon / Renaud Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dillon-renaud-family-tree/I500405.php : benaderd 16 juni 2024), "Susanne Labadie (1826-1879)".