Familienstammbaum Van 't Veld » Anthony (Bute Anthony) Vedder (Vedders,Fedder,Veder,Verders,Feders,Ferder) (1818-1889)

Persönliche Daten Anthony (Bute Anthony) Vedder (Vedders,Fedder,Veder,Verders,Feders,Ferder) 

Quelle 1

Familie von Anthony (Bute Anthony) Vedder (Vedders,Fedder,Veder,Verders,Feders,Ferder)

Er ist verheiratet mit Marie Egberts (Egbers).

Huwelijksbijlagen:
Op heden den zestienden der maand april des jaars achttien honderd acht en veertig, des voormiddags te elf ure, hebben wij Willem Götte, Burgermeester der gemeente Markelo, Provincie Overijssel, waaarnemende de functien van Ambtenaar van den Burgerlijken Stand, na ons begeven te hebben voor de hoofddeur van het Gemeentehuis alhier, voor de eerste maal afgekondigd, dat er huwelijks aangifte is gedaan door
Anthony Vedders, oud dertig jaren, boerwerker wonende te Markelo, zoon van Gerrit Jan Vedders en Jenneken Keuben, landbouwers beide aldaar woonachtig en door Marie Egberts, oud een en dertig jaren, zonder beroep wonende te Markelo, dochter van Berend Egberts en Fenneken Elkink, landbouwers beide te Markelo gemeld woonachtig.
Welke afkondiging ingevolge de wet is aangeplakt geworden en waarvan wij deze acte hebben opgemaakt en geteekend.   W. Götte
.

Die Berechtigung zur Ehe wurde am 16. April 1848 erteilt.

Sie haben geheiratet am 4. Mai 1848 in Markelo, Nederland, er war 30 Jahre alt.

Gehuwd op 30-jarige leeftijd op 04-05-1848 te Markelo

Kind(er):


Ereignis (Kerkelijk Huwelijk) am 21. Mai 1848 in Markelo, Nederland .

gehuwd voor de kerk op 21-05-1848 te Markelo met Marie Egberts, 31 jaar oud

Ereignis (Comment).

in algeheele gemeenschap van goederen gehuwd met Maria Egbers

Notizen bei Anthony (Bute Anthony) Vedder (Vedders,Fedder,Veder,Verders,Feders,Ferder)

Huwelijksbijlagen:
Op heden den zestienden der maand april des jaars achttien honderd acht en veertig, des voormiddags te elf ure, hebben wij Willem Götte, Burgermeester der gemeente Markelo, Provincie Overijssel, waaarnemende de functien van Ambtenaar van den Burgerlijken Stand, na ons begeven te hebben voor de hoofddeur van het Gemeentehuis alhier, voor de eerste maal afgekondigd, dat er huwelijks aangifte is gedaan door
Anthony Vedders, oud dertig jaren, boerwerker wonende te Markelo, zoon van Gerrit Jan Vedders en Jenneken Keuben, landbouwers beide aldaar woonachtig en door Marie Egberts, oud een en dertig jaren, zonder beroep wonende te Markelo, dochter van Berend Egberts en Fenneken Elkink, landbouwers beide te Markelo gemeld woonachtig.
Welke afkondiging ingevolge de wet is aangeplakt geworden en waarvan wij deze acte hebben opgemaakt en geteekend.   W. Götte
.

Anthony was in 1829 knecht bij erve Meengs.
Voor de Nationale Militie is hem in 1837 bij loting het nr 42 ten deel gevallen, hetgeen inhoudt dat hij tot geene dienst verpligt is.
 
In 1885 vindt er een boedelscheiding plaats waarbij Anthony Vedders nog al wat grond erft via de Egberts familie:
Op heden den negen en twintigsten april des jaars achttien honderd vijf en tachtig zijn voor mij Willem Fredrik van der Muelen, notaris te Goor in tegenwoordigheid der natenoemen getuigen, verschenen Willem Egbers en Anthony Vedders, landbouwers beide wonende te Markelo, de laatste als in algeheele gemeenschap van goederen gehuwd met Maria Egbers, beide aan mij notaris bekend,
Te kennen gevende dat Berend Egbers en Fenneken Elkink in leven echtgenooten bij hunne testamenten den vierden january achttien honderd vijf en vijftig voor den notaris Wijnen verleden, aan hunne dochter bovenbenoemde Maria Egbers, hebben gelegateerd elk veertig Nederlandsche roeden ...... te harer keuze in de whare van de marke van Stokkum onder Markelo.
Dat sedert de verdeeling dier welke de legateuse in voldoening van dat legaat in gebruik heeft de oostelijke tachtig aren van een stuk weiland onder Markelo, kadastraal bekend onder sectie F numero 422, geheel groot een hectare, twee en dertig aren en zestig centaren.
Dat dit perceel geheel staat te name van den eersten comparant en nu wijlen Anthony Egbers die bij de aangehaalde testamenten tot erfgenamen gesteld en met de afgifte der legaten belast zijn.
Dat Anthony Egbers inmiddels is overleden en bij zijn testament den zeventienden november achttien honderd een en tachtig voor mij notaris verleden den eersten comparant tot zijn erfgenaam heeft benoemd, zoodat de verpligting tot afgifte thans op hem alleen berust.
En verklaarde de eerste comparant dienvolgens aan den tweeden comparant die zulks aanneemt afgifte te doen van ongeveer tachtig aren weiland, uitmakende het oostelijk gedeelte van vooraangehaalde kadastraal perceel, zooals dat gedeelte op het terrein van het westelijk gedeelte is afgescheiden, hem stellende in den volkomen eigendom met magtiging op den bewaarder van het kadaster om deze afgifte bij het kadaster toe te passen.
Partijen verklaren dat in deze geene bewijzen van eigendom of titels van aankomst bestaan of aan hen bekend zijn.
Gedaan en verleden te Markelo ten huize van Gerrit Hendrik Meenderink in tegenwoordigheid van denselven Meenderink, tapper en Arend Jan Heilersig, gemeente-ontvanger, beide wonende te Markelo als getuigen welke met de comparanten nevens mij notaris onmiddelijk na gedane voorlezing deze minute hebben geteekend.      W. Egbers    A. Vedders    G.H. Meenderink    A.J. Heilersig    W.F. van der Muelen not.
 
Testament Anthony Vedders opgemaakt 1 week voor zijn dood in 1889:
Voor mij Pieter Ludovicus Bosch, notaris gevestigd te Markelo, arrondissement Almelo, in tegenwoordigheid der beide nagenoemde getuigen is verschenen
Anthony Vedders, landbouwer wonende onder Stokkum, gemeente Markelo.
Welke comparant begeerende over zijne natelatene goederen bij het tegenwoordige testament te beschikken, zijnen uitersten wil aan mij notaris buiten tegenwoordigheid der getuigen zakelijk heeft opgegeven, tengevolge van welke opgave ik een opstel heb geschreven in duidelijke bewoordingen, als volgt:
Ik herroep alle te vooren door mij gemaakte uiterste wilsbeschikkingen.
Ik benoem tot mijnen eenigen erfgenaam mijn zoon Gerrit Jan Vedders, landbouwer wonende te Stokkum voornoemd, en zulks van al hetgeen waarover ik op het ogenblik van mijn overlijden de vrije beschikking zal hebben.
De comparant heeft voorts in tegenwoordigheid der beide nagenoemde getuigen zijnen voorschreven uitersten wil nader zakelijk opgegeven, waarna die door mij notaris aan den comparant is voorgelezen, zoodanig als die hiervoor geschreven staat en na die voorlezing hem afgevraagd of het voorgelezene zijnen uitersten wil bevat, waarop hij uitdrukkelijk heeft verklaard dat het zijnen uitersten wil bevat, welke voorlezing, afvraging en beantwoording heeft plaats gehad in tegenwoordigheid der beide nagenoemde getuigen.
Waarvan acte.
Gedaan en verleden te Stokkum voormeld ten woonhuize van den comparant op heden den dertienden april achttien honderd negen en tachtig in tegenwoordigheid van den Hoogwelgeboren Heer Pieter Hendrik Baron Taets van Amerongen, secretaris ontvanger van het Waterschap de Schipbeek en Hendrik Jan ter Welle, arbeider beide wonende te Markelo, als getuigen ten deze verzocht en met den comparant mij notaris bekend.
En onmiddelijk na gedane voorlezing van deze akte in haar geheel hebben de comparanten, de getuigen en ik notaris deze minute onderteekend.
A. Vedders      P.L. Bosch not.     P.H. Taets v. Amerongen     H.J. ter Welle.


Aangifte successierechten na overlijden Marie Egberts in 1891:
Memorie van aangifte voor recht van successie betrekkelijk de nalatenschap van Marie Egberts, overleden 18-12-1891 te Markelo.
De ondergetekenden
1. Gerrit Jan Vedders, landbouwer wonende onder Stokkum gemeente Markelo en
2. Gerrit Jan Schottink, landbouwer wonende onder Markelo in wettelijke gemeenschap van goederen gehuwd met Berendina Frederika Vedders.
Te deze zake domicilie kiezende ten kantore van den notaris P.L. Bosch te Markelo, verklaren dat op den 18-12-1891 te Stokkum voormeld, waar zij harer laatste woonplaats had, is overleden Marie Egberts weduwe van Anthony Vedders, die bij haar testament op den 13-4-1889 voor genoemden notaris Bosch verleden, haar zoon Gerrit Jan Vedders voornoemd, heeft benoemd tot erfgenaam van zoodanig gedeelte harer nalatenschap als waarover de met haar vrije beschikking gaf en verder tot harer wettelijke erfgenamen heeft nagelaten harer beider kinderen bij wijlen harer genoemden echtgenoot bij haar in echt verwekt zijnde de ondergetekende Gerrit Jan Vedders, benevens Berendina Frederika Vedders, echtgenote van den ondergetekende Gerrit Jan Schottink, zoodat Gerrit Jan Vedders erft 2/3 gedeelte en Gerrit Jan Schottink 1/3 gedeelte.
Dat de overledene geene goederen als bezwaarde erfgenamen en andere dan de hierna te vermelde in vruchtgebruik bezat en dat door haar overlijden geen periodieke uitkeringen bij opvolging zijn overgegaan of vervallen.
Dat door de overledene niets anders is nagelaten dan haarer kleeren en lijfstoebehooren volgens de wet geschat op f 15.
Dat door het overlijden van de erflaatster is vervallen het vruchtgebruik dat zij bezat van de hierna volgende onroerende goederen aan haar in vruchtgebruik toebedeeld bij ene acte van scheiding op den 31-7-1889 voor genoemden notaris Bosch verleden, is overgeschreven ten hypotheekkantore te Deventer den 12-8-1889 deel 369 no 34 en dat nu tot den vollen eigendom is gekomen de ondergetekende Gerrit Jan Vedders aan wie die goederen in blooten eigendom zijn toebedeeld, bestaande die goederen uit een huis, schuur en erf met bouwland, weiland en heide gelegen onder Markelo ten kadaster van Markelo bekend, vervolgens
sectie E nr 307 bouwland 17 aren, 80 centiaren
sectie G nr 273 weiland 1 hectare, 55 aren, 70 centiaren
sectie H nr 440 bouwland 57 aren
sectie D nr 1394 weiland als schaddengrond 34 aren, 40 centiaren
sectie H nr 1502 heide met dennenopslag 1 hectare, 62 aren
sectie E nr 118 bouwland 44 aren
sectie H nr 1361 weiland en heide 1 hectare, 19 aren, 50 centiaren
sectie D nr 51 bouwland 59 aren, 70 centiaren
sectie E nr 28 bouwland 13 aren, 50 centiaren
sectie E nr 821 weiland 50 aren, 50 centiaren
sectie E nr 2127 weiland 49 aren, 60 centiaren
sectie E nr 2128 heide 12 aren, 40 centiaren
sectie E nr 2129 weiland 68 aren
sectie F nr 1307 weiland 82 aren, 40 centiaren
sectie H nr 2341 heide 29 aren
sectie H nr 2342 heide 1 hectare, 16 aren, 10 centiaren
sectie E nr 2539 huis 1 are, 48 centiaren
sectie E nr 2540 bouwland 53 aren, 32 centiaren
Aldus getekend te Markelo, 31 december 1893.           G.J. Vedders          G.J. Schottink.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Anthony (Bute Anthony) Vedder (Vedders,Fedder,Veder,Verders,Feders,Ferder)?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Anthony (Bute Anthony) Vedder (Vedders,Fedder,Veder,Verders,Feders,Ferder)

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. van der veen Web Site, harm van der veen, Anthony (Bute Anthony) Vedders, 13. Februar 2016
    Added by confirming a Smart Match
    MyHeritage.com family tree
    Family site: van der veen Web Site
    Family tree: van der veen Family Tree

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 12. April 1818 war um die 5,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Nord-nord-west. Charakterisierung des Wetters: half bewolkt hagel winderig. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1818: Quelle: Wikipedia
    • 12. Januar » Das Großherzogtum Baden erteilt Karl von Drais das Privileg für die Draisine.
    • 29. Juli » In Paris entsteht die erste französische Sparkasse, Jules Paul Benjamin Delessert gründet die Caisse d’Epargne et de Prévoyance.
    • 29. September » Der Aachener Kongress der Großmächte Russland, Österreich, Preußen, Frankreich und Großbritannien beginnt. Die Herrscher und hochrangige Vertreter ihrer Staaten beraten über Maßnahmen, um die revolutionär-demokratische Entwicklung in Europa zu bekämpfen.
    • 9. Oktober » Während des Aachener Kongresses wird mit Frankreich ein Vertrag geschlossen, der einen sofortigen Abzug der Besatzungstruppen beinhaltet und die Zahlung von Reparationen von 700 auf 265 Millionen Francs herabsetzt.
    • 3. Dezember » Der südliche Teil des bisherigen Illinois-Territorium wird unter dem Namen Illinois als 21. Mitgliedstaat in die USA aufgenommen. Der nördliche Teil wird dem Michigan-Territorium zugeschlagen.
    • 24. Dezember » Joseph Mohr, Hilfspfarrer der Kirche St. Nikola in Oberndorf bei Salzburg überreicht dem Dorflehrer und Organisten Franz Xaver Gruber ein Gedicht mit der Bitte, dazu eine Melodie zu verfassen. Noch in derselben Nacht wird Stille Nacht, heilige Nacht in der Christmette zum ersten Mal gesungen.
  • Die Temperatur am 19. April 1818 war um die 6,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Nord-Nord-Osten. Charakterisierung des Wetters: half bewolkt betrokken. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1818: Quelle: Wikipedia
    • 5. Februar » Nach dem Tod von König Karl XIII. besteigt der von ihm adoptierte napoleonische General Jean-Baptiste Bernadotte unter dem Namen Karl XIV. Johann den Thron von Schweden und Norwegen in Personalunion.
    • 16. März » Die Überraschung von Cancha Rayada im chilenischen Streben nach Unabhängigkeit bringt den Spaniern einen Sieg über die von José de San Martín befehligte Andenarmee. Wegen höherer Verluste der siegreichen kolonialen Truppen im Vergleich zur Rebellenarmee gilt die Schlacht als Pyrrhussieg.
    • 11. Mai » In Stockholm wird KarlXIV. Johann zum schwedischen König gekrönt. Der frühere Marschall von Frankreich begründet das Königshaus Bernadotte.
    • 20. Oktober » Im Londoner Vertrag einigen sich die USA und Großbritannien auf den 49. Breitengrad als Grenze zwischen Kanada und den Vereinigten Staaten bis zu den „Stony Mountains“. Das Gebiet des Oregon Country westlich davon soll von den USA und Kanada gemeinsam genutzt werden. Daraus entstehen weitere Streitigkeiten.
    • 21. November » Der Aachener Kongress endet mit einer Deklaration der fünf europäischen Großmächte Frankreich, Großbritannien, Österreich, Preußen und Russland. Der Monarchenkongress verkündet darin die Solidarität der Teilnehmer zur Gewährleistung der Ruhe, des Glaubens und der Sittlichkeit.
    • 8. Dezember » Nach dem Tod von Großherzog Karl Ludwig Friedrich übernimmt sein Onkel Ludwig I. die Regentschaft im Großherzogtum Baden.
  • Die Temperatur am 4. Mai 1848 war um die 15,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Nord-Osten. Charakterisierung des Wetters: helder. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Von 21. November 1848 bis 1. November 1849 regierte in den Niederlanden die Regierung De Kempenaer - Donker Curtius mit als erste Minister Mr. J.M. de Kempenaer (conservatief-liberaal) und Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
  • Im Jahr 1848: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 3,1 Millionen Einwohner.
    • 24. Januar » Ein von James W. Marshall nahe Sutter’s Mill gefundenes Nugget führt zum baldigen Ansturm von Glücksrittern. Der Kalifornische Goldrausch wird mit diesem Fund ausgelöst.
    • 2. Juni » In Prag beginnt unter dem Vorsitz des Historikers František Palacký ein Slawenkongress. Die Versammlung berät bis zum Ausbruch des Prager Pfingstaufstands über den Wunsch einer föderativen Umwandlung der Donaumonarchie.
    • 16. Juni » Der österreichische Feldmarschall Alfred Fürst zu Windisch-Graetz schlägt den Prager Pfingstaufstand der Tschechen blutig nieder.
    • 18. September » Bei den Septemberunruhen in der Freien Stadt Frankfurt werden die Abgeordneten der Frankfurter Nationalversammlung Hans von Auerswald und Felix Fürst Lichnowsky ermordet. Bei Barrikadenkämpfen fallen 30 Aufständische und 12 Soldaten.
    • 6. November » In der Schweiz tritt die erste Bundesversammlung zusammen und wählt den ersten Bundesrat.
    • 15. November » In Preußen löst das von König Friedrich Wilhelm IV. beorderte Militär Beratungen der preußischen Nationalversammlung auf, die sich gegen die angeordnete Sitzverlegung vom revolutionären Berlin in die Stadt Brandenburg sträubt. Der König lehnt zudem – wie auch verschiedene konservative Abgeordnete – den Verfassungsentwurf, die Charte Waldeck, ab.
  • Die Temperatur am 20. April 1889 war um die 13,9 °C. Der Winddruck war 64 kgf/m2 und kam überwiegend aus West-Süd-West. Der Luftdruck war 76 cm. Die relative Luftfeuchtigkeit war 74%. Quelle: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) war von 1849 bis 1890 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 21. April 1888 bis 21. August 1891 regierte in den Niederlanden das Kabinett Mackay mit Mr. A. baron Mackay (AR) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1889: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 4,5 Millionen Einwohner.
    • 24. April » Ein Streik der Bergarbeiter auf der Bochumer Zeche Präsident entwickelt sich innerhalb weniger Tage zum bis dahin größten Streik im Deutschen Reich.
    • 2. Mai » Italien und Abessinien schließen den Vertrag von Uccialli. Die unterschiedliche Deutung des ArtikelsXVII des Vertrages – Italien leitet daraus Protektoratsansprüche ab, während der abessinische Kaiser MenelikII. dies mit Verweis auf die amharische Version des Textes bestreitet – führt 1895 zum Italienisch-Äthiopischen Krieg.
    • 14. Juni » Das Deutsche Reich, Großbritannien und die Vereinigten Staaten von Amerika einigen sich in der Berliner Samoa-Konferenz auf eine gemeinsame Verwaltung der zum unabhängigen und neutralen Gebiet erklärten Samoa-Inseln.
    • 20. Juli » In Paris endet der Gründungskongress der Zweiten Internationalen, der Vorläuferin der heutigen Sozialistischen Internationalen (SI).
    • 20. Oktober » Die Uraufführung von Gerhart Hauptmanns Drama Vor Sonnenaufgang durch die Freie Bühne bedeutet den Durchbruch des Naturalismus im deutschen Theater und die feste Etablierung des bis dahin fast unbekannten Hauptmann als Dramatiker.
    • 20. November » Die 1. Sinfonie von Gustav Mahler wird in Budapest uraufgeführt.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Vedder (Vedders,Fedder,Veder,Verders,Feders,Ferder)


Die Familienstammbaum Van 't Veld-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Steven, "Familienstammbaum Van 't Veld", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-t-veld/I56004.php : abgerufen 10. Juni 2024), "Anthony (Bute Anthony) Vedder (Vedders,Fedder,Veder,Verders,Feders,Ferder) (1818-1889)".