Familienstammbaum Steenhof » Gerardus Eliza Steenhoff (1849-1913)

Persönliche Daten Gerardus Eliza Steenhoff 

  • Er wurde geboren am 8. Januar 1849 in Amsterdam.Quelle 1
    Tijdstip: 08:00
    Aangevers:Cornelis Willem van Veendijk, A. Lutten mabtenaar.
  • Er wurde getauft.
    Geloof: NH
    Akte nummer 1.

    Aktenummer 260

    Vennootschapsakte vader Willem Paulus en zoon Gerardus Eliza Steenhof

    Heden den Dertigsten April des jaars achttieNederlands Hervormdonderd drie en zeventig compareerden voor mij Willem Frederik Overhoff Junior, notaris in het Arrondissement te Amsterdam ter standplaats Amsterdam
    De Heeren
    Willem Paulus Steenhoff, ter Eenre
    Gerardus Eliza Steenhoff, ter andere zijde, beid makelaar en beiden te Amsterdam woonachtig op de Prinsengracht bij de Vijzelgracht mij notaris bekend.
    Te kennen gevende
    dat zij, Comparanten, besloten hebbende te zamen voor gemeenschappelijke rekening uit te oefenen de makelaardij, hetzij in het algemeen, hetzij zoodanige vakken waarin de Comparanten ter andere zijde reeds benoemd is en in het vervolg benoemd mogt worden, omtrent deze hunne vennootschap hebben bepaald en vastgesteld, het volgende als:
    Artikel Een
    De vennootschap zal gedreven worden onder de firma: W.P. Steenhoff en Zoon; waarvan ieder der vennooten de teekening heeft, doch alleen en uitsluitend voor zaken tot de makelaardij betrekking hebbende en geenszins tot eenige handeling daarbuiten liggende, het opnemen of ter leen geven van gelden en het aangaan van borg togten, als zullende zoodanige handelingen voor de vennootschap niet verbindend zijn.
    Artikel Twee
    Deze vennootschap welke met den eersten mei dezes jaars een aanvang neemt, wordt voor den tijd van vijf jaren aangegaan, en zal alzoo eindigen met den laatsten april des jaars achttien honderd acht en zeventig met dien verstande noch thans, dat zij geacht zal worden weder voor een jaar te zijn gecontinueerd, zoo niet door den eersten vennoot aan den anderen, minstens drie maanden voor laatst gezegden datum van zijn voornemen tot ontbinding is kennis gegeven, en zoo telkens van jaar tot jaar , zoolang niet minstens drie maanden voor het einde van het loopende jaar zoodanige kennisgeving door den vennoot aan den anderen gedaan is.
    Artikel Drie
    Ieder vennoot wordt bij de boeken der vennootschap gecrediteerd voor hetgeen hij in de vennootschap zal hebben aangebragt. Ieder vennoot geniet vr alle verdeling van winst, vijf percent `s jaars van het kapitaal, hetwelk hij in de vennootschap heeft aangebragt.
    Artikel Vier
    Bij het einde van ieder vennootschapsjaar zullen de boeken afgesloten worden, en zoo spoedig mogelijk een balans worden opgemaakt, die, ten blijke van goedkeuring door de beide vennooten onderteekend en in de afzonderlijk daartoe bestemde register wordt ingeschreven.
    Artikel Vijf
    De winsten en verliezen zullen door den comparant ter eenre voor drie vierden en door den comparant ter andere zijde voor n vierde worden genoten en gedragen.
    Artikel Zes
    Bij overlijden van eenen vennoot zal het den overgeblevene vrij staan, hetzij alleen, hetzij in vennootschap met anderen, de zaken dezer vennootschap onder firma W.P .Steenhoff en Zoon, voort te zetten, zonder eenige verantwoordelijkheid echter voor de erven of regtverkrijgenden van den overleden vennoot.
    Artikel Zeven
    Het kapitaal, hetwelk de overleden vennoot ten tijde van zijn afsterven in de vennootschap heeft, moet door den overblijvenden vennoot binnen drie maanden na dat overlijden aan de erven of regtverkrijgenden van den overledene worden uitgekeerd, zonder bijvoeging van rente.
    Artikel Acht
    Geschillen ten aanzien dezer vennootschap, uit welken hoofde ook, zoowel gedurende haar loop als bij hare ontbinding en likwidatie ontstaan hetzij gedurende het leven der vennooten, hetzij na hun overlijden, zullen nimmer ter kennis van den gewonen rechter worden gebracht maar worden opgedragen aan de beslissing van drie Scheidslieden, door iedere partij n, en door de alzo gekozene den derden te benoemen, zullen ingeval van geschil over benoeming der Scheidslieden, de benoemingplaats hebben door de arrondissementsrechtbank te Amsterdam.
    De gekozen of benoemde Scheidslieden zullen als goede mannen, naar de regelen der billijkheid, uitspraak doen en van hunnen uitspraak kan niet in hooger beroep worden gekomen.
    Met al hetwelk overgekomene de heeren Comparanten verklaren genoegen te nemen en zich te verbinden tot de getrouwe nakoming derzer; domicilium kiezende ten kantore van den tijdelijke bewaarder der minute.
    Zullende de Heeren Comparanten onmiddellijk bij de intrede van het nieuwe dienstjaar aan het bestuur dezer gemeente aanvraag doen tot bekamping van patent.
    In den elfden regel der derde bladzijde zijn vier woorden doorgehaald.
    Waarvan acte!, waarvan deze is de minute.
    Gedaan en verleden te Amsterdam, ten dage maand en jaar, als aan den hoofd dezer is gemeld in tegenwoordigheid van den Heer Christiaan Elders Henk, Candidaatnotaris en Johannes Dirk Hendrik Herfst, zonder beroep, beide wonende te Amsterdam. Als getuigen.
    En is de
    eze minute, na gedane voorlezing door de comparanten, de getuigen en mij notaris geteekend.

    (5 handtekeningen)

    No 15 Geregistreerd te Amsterdam den eersten Mei 1800 drie en zeventig deel 148 folio 118 vak 1 twee bladen en renvooi. Ontvangen ? 2.40 met 38 opcenten en ?.91? is drie gulden en dertig en een halve cent.
    De Ontvanger
    R. Van de Kasteele

    Akte nummer 2.

    UITGEGEVEN VOOR WOORDELIJK UITTREKSEL

    N:121 Ingeschreven ter Griffie der Regtbank te Amsterdam 21 Mei 1873

    Heden der Dertigsten april des jaars achttien honderd drie en zeventig
    Compareerden voor mij Willem Frederik Overhoff Junior, Notaris in het arrondissement Amsterdam ter standplaats Amsterdam
    De Heeren
    Willem Paulus Steenhoff, ter eenre
    En
    Gerardus Eliza Steenhoff, ter andere zijde, beide makelaars en beide te Amsterdam woonachtig op de Prinsengracht bij de Vijzelgracht, mij notaris bekend
    Te kennen gevende,
    dat zij Comparanten besloten hebbende de te zamen voor gemeenschappelijke rekening uit te oefenen de makelaardij hetzij in het algemeen, hetzij in zoodanige vakken waarin de Comparant ter andere zijde reeds benoemd is of in het vervolg benoemd mocht worden omtrent deze hunne vennootschap hebben bepaald en vastgesteld het volgende als
    Artikel Een
    De Vennootschap zal gedreven worden onder de firma: W.P. Steenhoff en Zoon waarvan ieder der vennooten de teekening heeft doch alleen en uitsluitend voor zaken tot de makelaardij betrekking hebbende; en geenszins tot eenige handeling daarbuiten liggende, het opnemen of ter leen geven van gelden en het aangaan van borgtogten, als zullen den zoodanige handelingen voor de vennootschap niet verbindend zijn.
    Artikel Twee
    Deze vennootschap welke met den eersten mei dezes jaars een aanvang neemt , wordt voor den tijd van vijf jaren aangegaan en zal alzo eindigen met den laatsten April des jaars achttien honderd acht en zeventig, met dien verstande nogthans, dat zij geacht zal worden weder voor een jaar te zijn gecontinueerd zoo niet door den eenen vennoot aan den anderen, minstens drie maanden voor laatstgezegden datum van zijn voornemen tot ontbinding is kennis gegeven en zoo telkens van jaar tot jaar zoolang niet minstens drie maanden voor het einde van het loopende jaar zoodanige kennisgeving door den eenen vennoot aan den anderen gedaan is.
    Artikel Drie
    Verder enzovoorts
    Artikel Zes
    Bij overlijden van eenen vennoot zal het den overgeblevene vrijstaan, hetzij alleen, hetzij een vennootschap met anderen, de zaken dezer vennootschap onder firma W.P. Steenhoff en Zoon voort te zetten, zonder eenige verantwoordelijkheid voor den erven of regtverkrijgenden van den overleden vennoot.
    Artikel Zeven
    Het enzovoorts
    Met alhetwelk overeengekomene de heeren Comparanten verklaren genoegen te nemen en zich te verbinden tot de getrouwe nakoming dezer; domicilium kiezende ten kantore van den tijdelijke bewaarder dezer minute
    Zullende enzovoorts
    Waarvan Acte!
    Gedaan en verleden te Amsterdam ten dage maand en jare als aan den hoofde dezer is gemeld in tegenwoordigheid van den Heer Christiaan Eldert Henke Kandidaat notaris en Johannes Dirk Hendrik Herfst , zonder beroep, beide wonende te Amsterdam, als getuigen. En is deze minute na gedaan voorlezing door de Comparanten, de getuigen en mij notaris geteekend.

    Getekend door de notaris.

    Akte nummer 3.

    OPRICHTING VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA MET BROER JAN STEENHOFF (1979) dd 23 december1875
    =============================================
    Advertentie:
    ++++++++
    Bij AKTE, den 23sten December 1875, ten overstaan van Notaris J.D. Martens te Amsterdam, verleden, is tusschen de ondergeteekenden Gerardus Eliza Steenhoff, makelaar en Jan Steenhoff, zonder beroep, beiden wonende te Amsterdam, eene Vennootschap aangegaan tot het uitoefenen van den Commissiehandel in Fondsen en Effecten en hetgeen daarmede in betrekking staat, onder de Firma W.P.STEENHOF EN ZOON.
    Deze Vennootschap, welke te Amsterdam gevestigd wordt, neemt een aanvang den 1sten januari 1876 en is voor onbepaalden tijd aangegan. De Firma zal door ieder der Vennooten worden gereekend doch alleen tot deze Vevvootschap onmiddelijk betreffende. G.E.Steenhoff en J. Steenhoff

    Akte nummer 139

    Heden den drie en twintigsten december des jaars achttien honderd vijf en zeventig compareerden voor mij Johan Diederick Martens notaris in het arrondissement Amsterdam ter standplaats Amsterdam;
    De heeren:
    Gerardus Eliza Steenhoff makelaar ter eener en
    Jan Steenhoff zonder beroep ter andere;
    beiden wonende te Amsterdam;
    mij notaris bekend.
    Te kennen gevende.
    Dat zij comparanten besloten hebbende te zaamen voor gemeenschappelijke rekening uit te oefenen den commissiehandel in fondsen en effecten en al hetgeen daarmede in betrekking staat, omtrent deze hunne vennootschap hebben bepaald en vastgesteld het volgende als:
    -------------------------Artikel een-----------------------------
    De vennootschap die te Amsterdam gevestigd wordt, zal gedreven worden onder de firma
    W.P. Steenhoff en Zoon, daarvan ieder der vennooten de toekoming heeft, doch alleen en uitsluitend voor zaken den voormelden handel onmiddellijk betreffende, en zal alzoo die firma niet mogen worden gebruikt of geteekend tot het opnemen of ter leen geven van gelden, tot het stellen van borgtogten of het aangaan van andere bezwarende verbintenissen; zullende alle handeling of toekenning tijdig met deze bepaling alleen blijven voor rekening van dengene der comparanten die de met deze strijdige handeling heeft verrigt of daarvoor getekend.
    --------------------------Artikel twee --------------------------
    Deze vennootschap welke met den eersten januari eerst komende een aanvang neemt en zal alzoo eindigen met den laatsten december achttien honderd tachtig, met dien verstande nogthans dat zij geacht zal worden weder voor een jaar te zijn gecontinueerd, zoo niet door den eenen vennoot aan den anderen, minstens drie maanden voor laatstgezegde datum van zijn voornemen tot ontbinding is kennis gegevenn en zoo telkens van jaar tot jaar, zoolang niet minstens drie maanden voor het einde van het loopend jaar zoodanige kennisgeving door den eenen vennoot aan den anderen gedaan is.
    --------------------------Artikel drie----------------------------
    Ieder vennoot wordt bij den boeken der vennootschap gecrediteerd voor hetgeen hij in de vennootschap zal hebben aangebragt en ieder vennoot geniet voor alle deeling van winst en verlies vijf procent ?s jaars van het kapitaal hetwelk hij in de vennootschap heeft ingebragt.
    --------------------------Artikel vier----------------------------
    Bij het einde van ieder vennootschapsjaar zullen de boeken afgesloten worden en zoo spoedig mogelijk een balans worden opgemaakt, die ten blijke van goedkeuring door beide vennooten onderteekend en in een afzonderlijk daartoe bestemd register wordt ingeschreven.
    --------------------------Artikel vijf-----------------------------
    De winsten en verliezen zullen door ieder der comparanten voor de helft worden genoten en gedragen.
    --------------------------Artikel zes-----------------------------
    Bij overlijden van eenen vennoot zal het den overgeblevene vrijstaan, hetzij alleen, hetzij in vennootschap met anderen de zaken dezer vennootschap onder de firma W.P .Steenhoff en Zoon voort te zetten, zonder eenige verantwoordelijkheid echter voor de erven of regtverkrijgenden van den overleden vennoot.
    --------------------------Artikel zeven-------------------------
    Het kapitaal hetwelk de overledene vennoot ten tijde van zijn afsterven in de vennootschap heeft, moet door den overblijvenden vennoot binnen drie maanden na dat overlijden aan de erven of regtverkrijgenden, van den overledene worden uitgekeerd, zonder bijvoegong van rente.
    Met al het welk overeengekomene de heeren comparanten verklaren genoegen te nemen en zich te verbinden tot de getrouwe nakoming dezer domicilie kiezende ten kantore van den tijdelijke bewaarder dezer minute.
    Zullende de heeren comparanten, onmiddellijk bij de intrede van het nieuwe dienstjaar aan het bestuur der Gemeente aanvraag doen tot bekoming van patent.
    Waarvan Acte.
    Verleden te Amsterdam, in tegenwoordigheid van den Heer Jacobus Wiegman Candidaat notaris en Johannes Hendrik Herfst zonder beroep , beiden te Amsterdam wonende, als getuigen. En is deze minute door de comparanten, de getuigen en mij notaris na voorlezing geteekend ren dage, maand en jaren als aan den hoofde dezer is gemeld.
    Getekend: G.E. Steenhoff, J. Steenhoff, J. Wiegman, J.D.H. Herfst en J.D. Martens notaris.

    Geregistreerd te Amsterdam den vier en twintigsten December 1800 vijf en zeventig deel 163 blad 151 recto vak 1, twee bladen en geen re
    envooi. Ontvangen voor registratie ? 2,40 voor 38 opcenten en 91? tezamen Drie gulden een en dertig en een halven cent.
    De ontvanger. Onleesbaar.
  • Beruf: Kantoorbediende en later makelaar..
  • Wohnhaft am 7. September 1877: Prinsengracht 658 buurt AA3, Amsterdam.
    Bij geboorte op 8 januari 1849 woonde hij aan de Prinsengracht 650 te Amsterdam.
    Bevolkingsregister 1869:
    Prinsengracht AA 587 blad 2356 vernummerd naar 657 te Amsterdam.
    Tijdens overlijden van dochter Johanna Maria woonde hij aan de Prinsengracht kanton 2 nummer 658 te Amsterdam.

    Bevolkingsregister 1875-1892
    Op 25 juli 1884 woonde hij aan de Prinsengracht 1658 te Amsterdam.

    Op 13 april 1886 hebben zij zich in Velp gevestigd aan de Stationsstraat Kom D 30 later D39 later D 54, nummer 36.
    Zij kwamen uit Amsterdam. (Bron:Bevolkingsregister Gemeente Rheden)
    Er hebben diverse dienstboden bij hen ingewoond.
    Er is een bouwtekeningen van het pand in het Geldersarchief aanwezig.

    Deze tekst staat verkeerd !!!!!!!!!!
    E-mail van Drs. René Caderius van Veen dd 11 januari 2000:
    Zijn grootouders hebben, na hun huwelijk, aan de Eusebius Buitensingel te Arnhem gewoond tot voor de slag om Arnhem. Het huis werd toen door de Duitsers gevorderd en gesloopt om vrij schootsveld te hebben bij de brug over de Rijn. Dit is informatie

    Hij erfde van zijn vader het woonhuis Prinsengracht Buurt AA nr 587
    sectie 1 nr.2627. ¹ 12.000,--
    Effecten " 32.947,34
    Contanten " 20.808,07
    ------------
    Totaal ¹ 65.755,41
    ============
  • Er ist verstorben am 8. Juli 1913 in Tussen Eger en Emmerich (Duitsland), er war 64 Jahre alt.Quelle 2
    Volgens het dossier Harbrink Numan, waarin een "Niet joodsch verklaring" ligt van Herman Gijsbert Hesselink, staat dat hij is overleden in de trein in Duitsland.

    Memorie van Successie dd november 1913 verleden voor de notarissen Troost en Kat te Arnhem en ingediend bij het kantoor te Arnhem. Er zijn geen huwelijksvoorwaarden gemaakt.
    Baten:
    Inboedel 3.804.--
    Effecten en overige vorderingen 321.518.99
    Contanten 2.119.73
    Woonhuis kadastraal bekend Gemeente Velp,
    sectie H no 94 groot 7aren en 85 ca 10.000.--
    ----------
    Totaal der baten 337.442.72
    ==========
    Lasten:
    Een legaat aan Mej. Hermina Klein Nagelvoort
    wonende te Arnhem van 600.-- per jaar, door de heer
    Jan Steenhoff bij testament vermaakt. Waarde 4.800.--
    Diverse kleinere bedragen 1.963,14
    --------
    Totaal de lasten 6.763,14
    ========
    Helft van de boedel is 165.339,79
    Af: Begrafeniskosten 392,30
    ----------
    Zuivere nalatenschap bedraagt 164.947,49
    ==========

    Verdeling volgens de MvS:
    Weduwe 164.947,49
    1/4 deel 42.071,56
    Af: Successierechten 631,07
    ----------
    Totaal voor de weduwe 207.387,98
    M.J. Steenhof 39.432,82-591.49= 38.841,33
    A.J. Steenhof 41.371,56-620,57= 40.750,99
    J.H. Steenhof 42.071,56-631,07= 41.440,49
    ----------
    Totaal verdeeld 328.420,79
    ==========
  • Ein Kind von Willem Paulus Steenhoff und Anna Maria Christina Kaakebeen
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 8. November 2011.

Familie von Gerardus Eliza Steenhoff

Er ist verheiratet mit Johanna van der Feen.

Die Eheerklärung wurde am 23. August 1877 zu Amsterdam gegeben.Quelle 3

Sie haben geheiratet am 7. September 1877 in Amsterdam, er war 28 Jahre alt.Quelle 4

Zeugen: Frederik Willem Jan Kaakebeen oom des echtgenoots zonder beroep wonende te Zeist, Jan Steenhoff broeder des echtgenoots makelaar, Meester Louis Carel van der Feen broeder des echtgenote advocaat,

Kind(er):



Notizen bei Gerardus Eliza Steenhoff

[arnhem: bouwtekening Rozenhage zien Inv 2503]
[arnhem in Velp een foto maken van Stationsweg " villa Rozenhage" maken]
Een makelaar is iemand die er zijn beroep van maakt om tegen loon of provisie overeenkomsten te sluiten op order of op naam van personen tot wie hij niet in vaste dienstbetrekking staat.

Maart 2002: Er zijn geen gegevens van hem bekend bij Euronext als makelaar in effecten. Zijn naam komt niet voor in de ledenlijsten van de vereniging.

Nationale Militie: ingeschreven in de Provincie Noord Holland in 1868 ligting jaar 1869 lotingsnummer 1559. Uit hoofde van " Ligchaamsgebreken" van den dienst vrijgesteld. Welke gebreken hij heeft staat niet vermeld in het uittreksel. De originele registers zijn vanaf 1870 bewaard gebleven.
Lichaamsgebreken nummer 3 en 181.

E-mail dd 11 januari 2000 van Drs. René Caderius van Veen.
Zij zouden gewoond hebben in een dorpsvilla "Rozenhof" of "Rozenhage" te Velp. Het huis staat vlak bij het station in Velp.

Hij erfde op 15-10-1874 van zijn vader:
Het woonhuis aan de Prinsengracht voor ¹ 12.000,--
Effecten

Hij erfde van zijn broer Jan Steenhoff ¹ 163.306.32
(Inclusief het pand Apeldoornseweg in Arnhem)

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Gerardus Eliza Steenhoff?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Gerardus Eliza Steenhoff

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Gerardus Eliza Steenhoff


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

    Verwandschaft Gerardus Eliza Steenhoff



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Quellen

    1. Vorsteman van Ooyen geboorteregister+persoonskaart dochter A.J.C., akte 1/37
    2. Bevolkingsregister Gemeente Rheden.
    3. Akte, akte 2
    4. Huwelijksakte, akte 18/4
      Zijn op vrijdag getrouwd in de 2e klasse.

    Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

    Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

    Historische Ereignisse

    • Die Temperatur am 8. Januar 1849 war um die -1 °C. Der Wind kam überwiegend aus Ost-Südost. Charakterisierung des Wetters: betrokken sneeuw. Quelle: KNMI
    •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Von 21. November 1848 bis 1. November 1849 regierte in den Niederlanden die Regierung De Kempenaer - Donker Curtius mit als erste Minister Mr. J.M. de Kempenaer (conservatief-liberaal) und Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
    • Von 1. November 1849 bis 19. April 1853 regierte in den Niederlanden das Kabinett Thorbecke I mit Mr. J.R. Thorbecke (liberaal) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1849: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 3,1 Millionen Einwohner.
      • 7. März » Nach Erlass der Oktroyierten Verfassung im Kaisertum Österreich durch Kaiser Franz JosephI. wird der Reichstag in Kremsier gewaltsam aufgelöst. Damit endet die Revolution von 1848/1849 endgültig und die Zeit des Neoabsolutismus beginnt.
      • 23. März » Truppen von Sardinien-Piemont erleiden im Ersten Italienischen Unabhängigkeitskrieg in der Schlacht von Novara eine Niederlage. Die Österreicher, deren Heer der General Radetzky befehligt, behalten ihre Dominanz in Norditalien und verzögern das Risorgimento.
      • 27. März » Die Frankfurter Nationalversammlung beschließt während der Deutschen Revolution die Paulskirchenverfassung, die erste demokratische Verfassung Deutschlands. Sie tritt mit ihrer Verkündung am nächsten Tag in Kraft, kann jedoch nie durchgesetzt werden.
      • 4. Mai » Der sächsische König Friedrich August II. verlässt einen Tag nach Ausbruch des Dresdner Maiaufstands mit dem gesamten Kabinett Dresden und zieht sich auf die Festung Königstein zurück. Die Revolutionäre um Michail Bakunin, Samuel Erdmann Tzschirner und Otto Leonhard Heubner bilden eine provisorische Regierung.
      • 30. Mai » Preußen führt das Dreiklassenwahlrecht ein.
      • 31. Mai » In der Frankfurter Paulskirche hält die deutsche Nationalversammlung ihre letzte Sitzung ab.
    • Die Temperatur am 7. September 1877 war um die 17,0 °C. Der Winddruck war 3 kgf/m2 und kam überwiegend aus Nord-Nord-Osten. Der Luftdruck war 76 cm. Die relative Luftfeuchtigkeit war 63%. Quelle: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) war von 1849 bis 1890 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 27. August 1874 bis 3. November 1877 regierte in den Niederlanden die Regierung Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg mit als erste Minister Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) und Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
    • Von 3. November 1877 bis 20. August 1879 regierte in den Niederlanden das Kabinett Kappeijne van de Coppello mit Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1877: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 4,0 Millionen Einwohner.
      • 27. Januar » Das verabschiedete Gerichtsverfassungsgesetz dient dem Zweck, im Deutschen Reich die Regelungen zur ordentlichen Gerichtsbarkeit zu vereinheitlichen.
      • 10. März » Die Uraufführung der Operette Nanon, die Wirthin vom Goldenen Lamm von Richard Genée erfolgt am Theater an der Wien in Wien. Das Libretto zu dem Stück aus der „goldenen Operettenära“ stammt vom Komponisten gemeinsam mit Camillo Walzel.
      • 10. Mai » Nach dem Beginn des russisch-türkischen Kriegs erklärt Rumänien unter CarolI. seine Unabhängigkeit vom Osmanischen Reich. Diese wird ein Jahr später durch den Vertrag von Berlin anerkannt.
      • 15. Juni » Im Kissinger Diktat legt der deutsche Reichskanzler Otto von Bismarck wichtige Grundzüge seiner Politik zur Balkankrise fest.
      • 17. Juni » In der Schlacht am White Bird Canyon gewinnen Indianer vom Stamm der Nez Percé gegen eine Einheit der US-Armee.
      • 11. Dezember » In Wien findet die erste Opernsoirée zugunsten des Opernpensionsfonds statt. Aus dieser Veranstaltung entwickelt sich später der Wiener Opernball.
    • Die Temperatur am 8. Juli 1913 lag zwischen 8,8 °C und 16,6 °C und war durchschnittlich 12,4 °C. Es gab 0.4 mm Niederschlag. Es gab 5,6 Stunden Sonnenschein (34%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 3 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Westen. Quelle: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 12. Februar 1908 bis 29. August 1913 regierte in den Niederlanden das Kabinett Heemskerk mit Mr. Th. Heemskerk (AR) als ersten Minister.
    • Von 29. August 1913 bis 9. September 1918 regierte in den Niederlanden das Kabinett Cort van der Linden mit Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1913: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 6,1 Millionen Einwohner.
      • 20. Mai » In Breslau wird die nach einem Entwurf von Max Berg erbaute Jahrhunderthalle eröffnet.
      • 7. Juni » Der Denali in Alaska, mit 6194m der höchste Berg Nordamerikas, wird durch Hudson Stuck erstmals bestiegen.
      • 30. Juni » Der deutsche Reichstag verabschiedet eine Wehrvorlage, die eine stufenweise Aufstockung des Heeres vorsieht.
      • 20. September » Der Erste Deutsche Herbstsalon wird eröffnet.
      • 15. Dezember » Am Teatro alla Scala di Milano in Mailand erfolgt die Uraufführung der Oper Parisina von Pietro Mascagni.
      • 20. Dezember » Am Johann Strauß-Theater in Wien wird der Operettenschwank Der Nachtschnellzug von Leo Fall uraufgeführt.
    

    Gleicher Geburts-/Todestag

    Quelle: Wikipedia

    Quelle: Wikipedia


    Über den Familiennamen Steenhoff

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Steenhoff.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Steenhoff.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Steenhoff (unter)sucht.

    Die Familienstammbaum Steenhof-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    A.W. Steenhof, "Familienstammbaum Steenhof", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-steenhof/I3653.php : abgerufen 2. Juni 2024), "Gerardus Eliza Steenhoff (1849-1913)".