Familienstammbaum Sinkgraven

Bild von Dolf Sinkgraven
Die Familienstammbaum Sinkgraven-Veröffentlichung wurde von erstellt (nimm Kontakt auf) und besteht aus 292-Personen. Wegen Privatsphäre werden 237-Personen nicht sichtbar gemacht. Mehr statistische Informationen (wie beispielsweise die Anzahl und die Spreizung genealogischer Ereignisse) über diese Publikation finden sie auf der Seite Statistik. Eine Liste mit verwendeten Quellen finden Sie auf der Seite Quellen. Diese Publikation wurde am Sonntag, 18 Dezember, 2016 zum letzten mal überarbeitet.Waarom de stamboom online zetten?
Vanaf 1996 ben ik bezig met genealogie van de familienaam Sinkgraven en Singraven, waarvan ik de link tussen de twee namen niet heb kunnen maken.
De vader van de opa van de opa van mijn opa (!) is ene Claas Jans, geboren te Nijeholtpa(de) in 1753, gehuwd met Geertje Hanses te Nijeholtpa(de). Eerdere Sinkgraven zijn niet te vinden (* UPDATE! ** zie onderaan!), maar wel Singraven, voor, tijdens en na 1759... echter alle uit de Graafschap Bentheim (Duitsland) in Kleinringe, Emlicheim e.d. Als de link zou bestaan, hoe komen dan de ouders (onbekend) in Nijeholtpade terecht, vanuit Bentheim...?

Het zal altijd wel een raadsel blijven.
De naamsaanneming, naamsaanduiding en naamsoverdracht was in die dagen en daarvoor niet altijd nauwkeurig en veelal werd de (achter)naam van de moeder/partner overgenomen.
In 1800 werd Singraven bijvoorbeeld op z'n Hollands als Zingraven geschreven.

Een interessant boek, dat ik aangeschaft heb, is van de heer Gerrit Jan Zager dat over Ringe gaat, een dorp in de Graafschap Bentheim.

Met behulp van o.a. Geert Koopsingraven te Emlicheim (Emmelkamp), Klaas Jan Sinkgraven te Eelde-Paterswolde, m'n vader en tante Sina alsmede andere Sinkgravens heb ik veel info kunnen vinden.

Ook in de archieven te Assen, Groningen en Leeuwarden, destijds nog langs gaan en uren handmatig zoeken en kopiëren, kreeg ik bomvol info, moest echter alles nog met elkaar in verbinding brengen.Het idee was om een boek te maken, echter werken vele instanties niet mee, willen helaas geen toestemming geven om gegevens van hen te publiceren, zoals www.singraven.nl
Jammer, maar ik respecteer hun besluit.

Levende personen zullen hun info niet aantreffen vanwege wet op de persoonsregistratie. Zij staan echter wel in mijn database (logisch).
Een oproep aan iedereen die beeldmateriaal wil toesturen en waarop geen copyright bestaat, c.q. toestemming tot publicatie bestaat: graag mijn kant op! DANK.

Via de email stuur ik u dan mijn woonadres (Duitsland) toe waar het beeldmateraal heen kan. Ik scan dit in en plaats het online.
Digitaal beeldmateriaal kunt u ook mailen:

sinkgraven@hotmail.com

DANK!

(** UPDATE! **) Augustus 2009

Via dhr. Jos Koster en dhr. Egbert Lantinga kom ik naar alle waarschijnlijkheid verder met de voorvaderen van Klaas Jans!
De resultaten hiervan staan online! We gaan dan terug naar richting 1600! De nu oudste bekende voorvader is geboren voor 1600.

Waarom twee zonen van Klaas Jans echter de achternaam Sinkgraven gebruikten is helaas nog niet duidelijk...... Wellicht heeft het te maken gehad met het sink graven: Het graven van een graf of het diep omspitten van de grond.
(Johannes Klazens en Jan Klazens)

Links
______________________________________

www.Beginthier.nl
Voorouders.net - Hier begint uw stamboom...http://genealogie.startpagina.nl

Awic / Koopsingraven

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.


Index der Familiennamen


Startpunkt in dieser PublikationTesten Sie diesen Service unverbindlich

mehr als 10 Tausend Genealogen sind bereits dabei!