Familienstammbaum Rogier » Michiel van DOORN (1688-1771)

Persönliche Daten Michiel van DOORN 

Quelle 1
  • Alternative Namen: Michiel van DOREN (variation), Michael Leonardi DOREMANS (variation), Michael Leonardi van DOREN (religious)
  • Er wurde geboren am 30. Juli 1688 in Dinther, Gemeente Bernheze, North Brabant, Nederland.
  • Er wurde getauft am 30. Juli 1688 in Dinther, Gemeente Bernheze, North Brabant, Nederland.Quelle 2
  • Bestätigung der Kirchenmitgliedschaft am 2. November 1756 in Heeswijk, Gemeente Bernheze, Noord-Brabant, Nederland.Quelle 3

    Index schepenprotocol Heeswijk (7613.21)
    Getuigenverklaring van Migiel van Doorn en Hendrik Peijnenborg schepenen van Heeswijk en Jan Jan Corsten en Claas Dirx van Weert, schepenen van Dinther, op verzoek van Cornelis Speelman, m.b.t. de grens tussen Heeswijk en Dinther.
    Getuigenverklaring
  • Berufe:
    • am 8. August 1750 Eigenaar BierbrouwerijParochiekerk in Heeswijk, Gemeente Bernheze, Noord-Brabant, Nederland.Quellen 4, 5

      "... Migiel van Doorn heeft een Bierbrouwerije waar ob te coop werdt gebrouwen aan sijn huijsinge staande omtrent de kerk, waarvan den selven behoorlijk octrooij van haar ed môg de Heere Raade van Staate in so den elfde februarije 1700 agten dertig heeft geobtineert welke brouwerije altans wert gebruijkt bij Willem s'Jungers..."

      Index schepenprotocol Heeswijk (7613.21)
      Brouwerijen
      Lijst gemaakt door schepenen op verzoek van de heren Lillie van Willen en Essenius ontvangers der gemeene middelen te weten: Theresia Cornelis Dobbelsteen weduwe van Adriaan Martens van Loon heeft een coop bierbrouwerij (op 31-8-1717 geijkt door Gerardus de Jong ten overstaan van Jan Ouwers en Francis Hoevenaars); Mighiel van Doorn heeft een bierbrouwerij in gebruik bij Willem sJ ungers.

      Adriaan Reijnder Boekholt ijkmeester der meijerij van ’s-Bosch en Pieter van Venrooij, bierbrouwer te ’s-Bosch verklaren t.o.v. schepenen, te hebben gewaterijkt de nieuwe brouwerij van Migiel van Doorn staande aan zijn huis aan de parochiekerk. De ketel is 16 amen en werkkuip 14 amen.
    • im Jahr 1752 President Schepen in Heeswijk, Gemeente Bernheze, Noord-Brabant, Nederland.Quelle 6

      Michiel van Doorn en Hendrick Peijnenborgh, schepenen van Heeswijk verklaren op verzoek van Cornelis Speelman, dat zij op 26 sept. ll. hebben geassisteerd bij de schouw der wegen in de akkers op de grens van Heeswijk en Dinther, gedaan door de rentmeester Philip W. de Schmeling en twee leenmannen Daniel de Lobell en Abraham Bastidé.
  • Er ist verstorben am 30. März 1771 in Heeswijk, Gemeente Bernheze, Noord-Brabant, Nederland, er war 82 Jahre alt.
  • Er wurde beerdigt am 30. März 1771 in Heeswijk, Gemeente Bernheze, Noord-Brabant, Nederland.Quelle 1
  • Testament am 16. Januar 1772 naar Heeswijk, Gemeente Bernheze, Noord-Brabant, Nederland.Quelle 7

    7613.23 Index schepenprotocol Heeswijk (7613.23)
    54 Opening van besloten testament van wijlen Michiel van Doorn gehuwd met Jenneken Martens van Loon. Testament aangereikt door Leendert van Doorn en zijn zwagers Gerit Hanegraaf en Johannes van Heeswijk. Erfgenamen: de onmondige kinderen van wijlen Willem Michiel van Doorn gehuwd met Maria Willem Pennings; Aard Paulus Bunthof gehuwd met Adriana Michiel van Doorn; Hendrik Michiel van Doorn; Johannes van Heeswijk gehuwd met Eerke Michiel van Doorn; Leonardus Michiel van Doorn; Gerrit Hanegraaf gehuwd met Hendrina Michiel van Doorn; Jan van Delft gehuwd met Johanna Michiel van Doorn. Goederen o.a.: hooiland in den gemeenen beemt; teulland in het Heeswijkse kerkveld; teulland opden Flieracker in het kerkveld; de halve balledonk langs de revier de Aa; Peter Goossens veldjens, de sandacker; de groote slagvonder; colen campken; het hopveld in den muggenhoek.
    testament van wijlen Michiel van Doorn
    Oorzaak: Overlijden
  • Ein Kind von Leonardus Egidius van DOREN und Adriana Wilbert Adriaan TIMMERS
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 8. September 2021.

Familie von Michiel van DOORN

Er ist verheiratet mit Joanna Martini Henrici van LOON.

Sie haben geheiratet am 24. Mai 1716 in Heeswijk, Gemeente Bernheze, Noord-Brabant, Nederland, er war 27 Jahre alt.Quelle 8


Voor de volle kerk. Na van te voren een ondertrouw te hebben gesloten. Opheffen door dispensatie wegens bloedverwantschap in de 4e graad. In tegenwoordigheid van mij Folcoldus Smidts pastor, Godefridus Lenarts Doremans en Guilielmi Jan Daendels

Kind(er):

  1. Adriana van DOORN  1717-1789 
  2. Henrica van DOREN  1722-1770 
  3. Leonardus van DOORN  1724-1796 
  4. Henricus van DOORN  1728-1805 
  5. Joanna van DOORN  1731-± 1798 


Notizen bei Michiel van DOORN


9-7-1766
Index schepenprotocol Dinther (7603.100)

Schepenakte 34
Rut van Gogh weduwnaar van Johanna Claese van Boekel, wonende te Dinther verkoopt twee stukken teulland op het Retzel, hem aangekomen bij koop van de heer Tijbosch, aan de heer G. van Bronkhorst; twee stukken teulland op het Retzel, aangekomen bij erfmangeling tegen Matheus Bunthoff aan Mighiel van Doorn; kampke hooi- en weiland in den Doijenhoek aan Mighiel van Doorn.

7342.50 Index schepenprotocol Nuland (7342.50)

Schepenakte 70
Ondervraging door Willem Aenhuijs van Michiel van Doorn inwoner van Heeswijk, president van Heeswijk, die verklaart niet te weten van de vechtpartij van Hendrik Vorstenbosch te Heeswijk op 30 september, kermis te Heeswijk. Hij kan ook niet bevestigen dat Vorstenbosch met een mes Jan den Backer uit Schijndel met een mes zwaar gekwetst heeft. Op de vraag of hij niet weet dat enige dagen later Hendrik Vorstenbosch en zijn broer Willem Vorstenbosch niet bij hem zijn gekomen om te vragen om voorspraak in die kwestie, “omdat met de drossaard in alle sivilijteijt van genoemd verzoek, wie wie zulk verzoek gedaan heeft, antwoord van Doorn: dat Hendrik Vorstenbosch bij hem is geweest, maar hij weet niet meer op welke dag, dat het verzoek door een ander is gedaan die hij niet kent. Op de vraag of Claas Suijskens uit Dinter het verzoek niet heeft gedaan antwoord hij: dat hij met Vorstenbosch van Heeswijk naar Dinter is gegaan ten huijse van vorster Rijtserbergh en daar Suijskens hebben gevonden. Hij verklaart geholpen te hebben bij het maken van een accoord over de verbeurde boete voor Vorstenbosch. Van Doorn verklaart dat hij dit gedaan heeft. Het is geschied in het huijs van Vorster Rijsterbergh tot Dinter, waar Hendrikus Vorstenbosch en Claas Suijskens bij waren. Hij weet niet welke discoursen daarover gedaan zijn in die dagen. Hij heeft niet gehoord dat de genoemde Vorstenbosch door de drossaard van Nuland al was becalangeert geworden, maar hij weet zeker dat het accoord niet is gesloten om van de drossaard van Nuland af te wesen. . Tekenen: Jan Baers, Peeter van der Ven, J de Booij, secr.

Datering:16 februari 1732

Bron: Schepenbanken
Pagina: 262
Plaats: Nuland
Toegangsnummer: 7342
Inventarisnummer: 50

Organisatie: Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC)

8-10-1766
Index schepenprotocol Dinther (7603.101)
Andries Penninx, wonende te Dinther voor 1/3 part; Mighiel Hendrix, wonende te Puijffelik gehuwd met Goortje Pennings voor 1/3 part; Joost Gosens van Dreumel gehuwd met Elisabeth Jan Janze, Ariaantje en Maria, meerderjarige kinderen van Jan Janze bij Dirske Pennings, Mighiel van Doorn en Andries Peter Weelen als voogden over Henderina en Thomas, minderjarige kinderen van Jan Janze en Dirske Pennings voor resterende 1/3 part, verkopen een huis, hof en aangelag in het Santrot met een zijde en een eind de erve van Jan en Willem Voets, andere zijde Johannes Spierinx schietende met andere eind tot op de straat en teulland op het Retzel genaamd de Lijnacker, hen aangekomen bij successie van hun moeije Henderien Penninx en oom Dirk Clase Wassenberg, aan Johannes Albert Spierinx met als borgen Jan Jan Wanders en Rut van Gog; hooi- en weiland onder Heeswijk over de Hoge Vonder aan Andries Peter Weelen met borgen Martinus van Heijnsbergen en Joost Hanegraff.

Philippus de Bergh gemachtigde van W. van Wolfsbergen rentmester van Adam van Mierden’s Arme Mannen Fundatie binnen ’s-Bosch, om beslag te leggen op de vaste goederen van Jan Wanders, Mighiel van Doorn, weduwe Jan Pennings en Geerling sJongers, tot verhaal van een rente van 13 gulden en 10 stuivers.
Datering:24-03-1779
Pagina: 309 -310
Soort akte: Beslaglegging
Plaats: Heeswijk
Toegangsnummer: 7613
Inventarisnummer: 24

Philippus de Bergh, ’s lands deurwaarder verklaart in arrest te nemen de vaste goederen van Jan Wanders; Mighiel van Doorn; de weduwe Jan Penninx en Geerling Sjongers te Dinther.
Datering: 24-3-1779
Pagina: 209 -211
Soort akte: Arrest
Plaats: Dinther
Toegangsnummer: 7603
Inventarisnummer: 86

Leonardus van Doorn, wonende te ’s-Hertogenbosch; Johannis van Heeswijk wonende te Heeswijk; Gerit Hanegraav, wonende te Dinther voor zich en zich sterk makend voor zijn meerderjarige en minderjarige kinderen erfgenamen van Michiel van Doorn; Willem Sjongers voor zich en voor de erfgenamen van Geerling Sjongers; Dirk Penninx als erfgenaam van de weduwe Jan Penninx geven te kennen, dat zij aan de Randmeester van Adam van Mierden van de arme mannenfundatie te ’s-Hertogenbosch genoodzaakt waren geweest 121 gulden en 10 stuivers te betalen.
Datering: 22-4-1779
Pagina: 212 -216
Soort akte: Machtiging
Plaats: Dinther
Toegangsnummer: 7603
Inventarisnummer: 86

Mighiel van Doorn verhuurt aan Rut Willems van Uden (wonende te Dinther), om door zijn schoonzoon Willem Sjongers bewoond te worden, een huis, hof en brouwerije, omtrent de parochiekerk; hooiland in den gemeenen beemt; teulland genaamt Smitsveldje, in den boontuijn; teull. op het kerkveld, gen’t de vlieracker; hooil. gen’t Peter Goossens veldje, in de ballendonke; teull. achter de kerk, gen’t den halven sandacker; teull. over de sandacker, gen’t Ariaan Rutte stukjens.
Datering:07-06-1769
Pagina: 133 -137
Soort akte: Huurovereenkomst
Plaats: Heeswijk
Toegangsnummer: 7613
Inventarisnummer: 23

Michiel van Doorn, wonend te Heeswijk, borgen: Leendert van Doorn, horlosiemaker, Hendrik van Doorn, de laatste 2 zonen van de eerste en wonend te Den Bosch, hebben een schuld aan Heer Adriaan Schoonhees/ Schoneus, van 400-0-0 a 4%. Den Bosch 28 augustus 1754, tekent F Chatvelt. Registratie Nuland, tekent Jan wolfs, Hendrik Meijers, JD Cremers.
In marge: voldaan Den Bosch 29 augustus 1768, tekent Frans van Heurn, registratie Nuland, dd 26 oktober 1771, tekent Hendrik van Bakel, Lambert van Boxtel.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Michiel van DOORN?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Michiel van DOORN

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Verwandschaft Michiel van DOORN



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. "Netherlands, Noord-Brabant, Church Records, 1473-1965," images, FamilySearch (https://familysearch.org), Rooms Katholiek > Heeswijk > image 172 of 258; Nederlands Rijksarchiefdienst, Den Haag (Netherlands National Archives, The Hague)., 172 / Familysearch
  2. DTB Dinther, Rooms-Katholiek doopboek 1673-1709, Archiefnaam: Brabants Historisch Informatie Centrum, Archiefnummer: 1432, Inventarisnummer: 1, scan 39 / Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC)
  3. Schepenbank Heeswijk, Protocol van diverse akten 29 maart 1752 - 4 november 1760, Brabants Historisch Informatie Centrum, toegangsnummer 7613 Schepenbank Heeswijk, 1652-1811, inventarisnummer 21, BHIC, 7613 Schepenbank Heeswijk, inv.nr. 21, 240 / Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC)
  4. Schepenbank Heeswijk, Protocol van diverse akten, 22 november 1744 - 28 maart 1752, Brabants Historisch Informatie Centrum, toegangsnummer 7613 Schepenbank Heeswijk, 1652-1811, inv.nr. 20, BHIC, 7613 Schepenbank Heeswijk, inv.nr. 20, 324 / Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) Es gibt verknüpfte Bilder
  5. Schepenbank Heeswijk, Protocol van diverse akten 29 maart 1752 - 4 november 1760, Brabants Historisch Informatie Centrum, toegangsnummer 7613 Schepenbank Heeswijk, 1652-1811, inventarisnummer 21, BHIC, 7613 Schepenbank Heeswijk, inv.nr. 21, 174 / Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC)
  6. Schepenbank Heeswijk, Protocol van diverse akten 29 maart 1752 - 4 november 1760, Brabants Historisch Informatie Centrum, toegangsnummer 7613 Schepenbank Heeswijk, 1652-1811, inventarisnummer 21, BHIC, 7613 Schepenbank Heeswijk, inv.nr. 21, 33 / Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC)
  7. Schepenbank Heeswijk, Vrijwillige rechtspraak, Protocol van diverse akten 7 november 1767 - 31 maart 1775, Toegangsnummer 7613, Inventaris 23, 252 -265 / Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC)
  8. doop-, trouw- en begraafboeken | Heeswijk | 1693-1791 | Abdij van Berne trouwboek 1693-1791, Toegangsnummer 1441, deelnummer 12, Scannaam: 1576-003-15 / Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC)

Historische Ereignisse

  • Stadhouder Prins Willem III (Huis van Oranje) war von 1672 bis 1702 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1688: Quelle: Wikipedia
    • 6. September » Kaiserliche Truppen mit dem bayerischen Kurfürsten Maximilian II. Emanuel an der Spitze erobern das in osmanischer Hand befindliche Belgrad. Sie können die Stadt zwei Jahre halten.
    • 24. September » Kaiserliche Truppen nehmen im Großen Türkenkrieg die Balkan-Stadt Niš ein, die vom Osmanischen Reich gehalten wurde.
    • 30. Oktober » Nach 32 Tagen Belagerung kapituliert die Besatzung der Festung Philippsburg im Pfälzischen Erbfolgekrieg gegenüber französischen Truppen unter General Sébastien Le Prestre de Vauban.
    • 5. November » Die Landung Wilhelm von Oraniens bei Brixham ist der Auftakt für die Glorious Revolution gegen Jakob II. in England.
  • Die Temperatur am 2. November 1756 war um die 5,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Westlich von Süden. Charakterisierung des Wetters: omtrent helder. Quelle: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Regentes Anna (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1759 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1756: Quelle: Wikipedia
    • 16. Januar » Die Konvention von Westminster, ein Garantievertrag zwischen Preußen unter Friedrich II. und Großbritannien unter Georg II., kommt zustande. Das als Friedensgarantie gedachte Defensivbündnis führt jedoch zur Umkehrung der Allianzen in Europa und fördert damit das Entstehen des Siebenjährigen Krieges.
    • 1. Mai » Der von Österreichs Kanzler Wenzel Anton von Kaunitz-Rietberg über Madame de Pompadour eingefädelte erste Vertrag von Versailles zwischen Frankreich unter LudwigXV. und Österreich unter Maria Theresia markiert die in Gang gekommene „Umkehrung der Allianzen“.
    • 29. August » In Europa beginnt mit dem Einmarsch der preußischen Armee in Sachsen ohne vorherige Kriegserklärung der Siebenjährige Krieg.
    • 1. Oktober » In der Schlacht bei Lobositz im Siebenjährigen Krieg besiegen die Preußen unter Friedrich dem Großen die österreichische Armee unter Maximilian Ulysses Browne.
    • 7. Oktober » Die Markusflut an der Nordsee verursacht im Bereich der Elbe etwa 600 Tote.
    • 1. November » Dem Schriftsteller und Abenteurer Giacomo Casanova gelingt in den frühen Morgenstunden die Flucht aus den Bleikammern des Dogenpalastes in Venedig.
  • Die Temperatur am 24. Mai 1716 war um die 15,0 °C. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    Van 1702 tot 1747 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Tweede Stadhouderloze Tijdperk.
  • Im Jahr 1716: Quelle: Wikipedia
    • 2. Januar » Der Gründungserlass über die Spanische Nationalbibliothek wird erst jetzt verkündet. Sie hat nach Gründung durch König Philipp V. bereits im Jahr 1712 die Tätigkeiten aufgenommen.
    • 8. Juli » Mit der Niederlage im Seegefecht im Dynekilen-Fjord scheitert der schwedische Norwegenfeldzug während des Großen Nordischen Kriegs.
    • 5. August » Die kaiserliche Armee unter Prinz Eugen von Savoyen besiegt das osmanische Heer in der Schlacht von Peterwardein.
    • 3. November » Die vom polnischen Adel gebildete Konföderation von Tarnogród und der polnische König August II. schließen in Warschau einen Friedensvertrag, den der russische Zar Peter I. maßgeblich initiiert hat.
    • 22. November » Constantia von Cosel, Mätresse Augusts des Starken, wird im preußischen Halle (Saale) verhaftet und im Tausch gegen Deserteure nach Sachsen ausgeliefert.
  • Die Temperatur am 30. März 1771 war um die -0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Ost-Nordost. Charakterisierung des Wetters: helder. Besondere Wettererscheinungen: ijs. Quelle: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1771: Quelle: Wikipedia
    • 21. Januar » Die Falklandkrise zwischen dem Königreich Großbritannien und Spanien wird mittels einer Einigung beendet. Großbritannien erhält die im Vorjahr von Spanien eroberte Siedlung Port Egmont zurück, die Frage der Zugehörigkeit der Falklandinseln wird hingegen nicht abschließend geklärt.
    • 12. Februar » Mit dem Tod seines Vaters Adolf Friedrich wird Gustav III. König von Schweden. In der Folge stärkt er die königliche Macht im Land durch Einführung des Aufgeklärten Absolutismus.
    • 19. Februar » Charles Messier findet bei Himmelsbeobachtungen im Virgo-Galaxienhaufen die erste Galaxie, Messier 49. Sie ist eine elliptische Galaxie in etwa 60 Millionen Lichtjahre Entfernung.
    • 16. Mai » Der Sieg von Gouverneur William Tryon in der Schlacht von Alamance beendet den sogenannten Aufstand der Regulatoren, eine Rebellion im kolonialen North Carolina gegen die lokalen Autoritäten und deren Steuererhebungen.
    • 2. Juni » Die Oper Armida von Antonio Salieri basierend auf einem Text von Marco Coltellini hat ihre Uraufführung am Burgtheater in Wien.
    • 17. Oktober » In Mailand wird die Oper Ascanio in Alba des 15-jährigen Komponisten Wolfgang Amadeus Mozart uraufgeführt.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Van DOORN

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Van DOORN.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Van DOORN.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Van DOORN (unter)sucht.

Die Familienstammbaum Rogier-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
P. Rogier, "Familienstammbaum Rogier", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-rogier/I9915921.php : abgerufen 10. Mai 2024), "Michiel van DOORN (1688-1771)".