FutureHistory » Augustinus Hermanus "Augustin" (Augustinus Hermanus "Augustin") Armerotte (Armirotto) (1826-1911)

Persönliche Daten Augustinus Hermanus "Augustin" (Augustinus Hermanus "Augustin") Armerotte (Armirotto) 


Familie von Augustinus Hermanus "Augustin" (Augustinus Hermanus "Augustin") Armerotte (Armirotto)

Er ist verheiratet mit Clementina "Clemantin" De Groep.

Augustin Armerotte werd geboren in 1826 in Bazel, een deelgemeente van Kruibeke. Zijn naam werd plots anders geschreven dan zijn voorouders “Armirotto en Armenrotto”. Doordat Augustin zijn vader, Michiel verhuisde van het Antwerpse naar het Waasland, schreven zijn spotnaam “Arme Rotte” op als officiële naam.


Augustin huwde op 22 jarige leeftijd in Temse met Clementine De Group. stamt af van de Italiaanse “Di Gruop”, deze naam veranderde met de jaren in België naar De Group.  Zij was dus een afstammeling van Joanni Di Gruop (°1683 - Turijn, Italië). Clementine en haar moeder waren geletterd. Haar handtekening staat hiernaast.


Net na hun huwelijk krijgt het koppel 7 kinderen. Maar enkel Rosalia, Joanna en Maria Clementine overleven hun kindertijd. In 1865 sterft een 8ste kind, Benedictus als hij slechts 10 maand oud is. Het koppel heeft het moeilijk en zoekt hun geluk nu elders op. Op 6 oktober 1865 verhuizen ze dan ook samen met hun drie kinderen naar Lille en La Madeleine in Frankrijk. In 1867 werkt Augustin daar als wever. Ze krijgen er dat jaar ook een zoon, Frans, maar ook deze zal enkele maanden na zijn dood overlijden.


Hun dochter, Joanna huwt in Rijsel in 1869 met boekdrukker en metselaar Karel Isidoor Dumont.  Op 28 oktober 1871 komen ze even wonen bij Petrus Armerotte. Zij zullen later op verschillende plaatsen wonen: In Temse (1873), Antwerpen (1879-1886) waarbij ook ondertussen in Roosendaal, Sint-Niklaas (1887) en Burcht (1890). Uiteindelijk overlijd Joanna in Zingem op 75-jarige leeftijd.


Hun andere dochter, Rosalia wordt onverwacht zwanger. Ze bevalt in 1870 in La Madeleine van een zoon genaamd “Leon Augustin”.


In oktober 1870 verhuist heel het gezin Armerotte terug naar de Eeckhoutdriesstraat in Temse. Ze krijgen er nog twee kinderen Leontine en Charles, deze laatste sterft na enkele dagen.


In 1875 trouwt hun dochter, Rosalia met de Fransman Joannes Allaer in Temse. Hij herkent haar eerder geboren zoon Leon Augustin” als zijn eigen zoon. Later vertrekt Rosalia met Joannes Allaer naar Antwerpen. stokel Allaer. Ze vertrekken in 1887 naar de Boomsesteenweg (Wijk8). In november 1881 gaan ze naar vlasmarkt 7 (wijk 4). in november 1885 vertrekken ze naar vlasmarkt 18 (wijk 4). Twee jaar later, op 20 april 1887 bevinden ze zich in de Grote Pieter Potstraat 22 (wijk 4). Ze zal later overlijden aan baarmoeder(hals)kanker


In 1877 werkt Augustin als tapper, zijn dochter trouwt Maria Clementine in dat jaarop 18-jarige leeftijd met schipper Louis Leopold Cleempoel. Ze wonen bij de rest van het gezin eerst op de Boomsesteenweg. Maar gaan richting Temse in 1882. wanneer de Grote Oorlog uitbreekt in 1914 vluchten ze naar het Nederlandse Vlissingen. In mei 1915 trekken ze nog verder in het Nederlandse, naar Rotterdam. Nét na de oorlog, in januari 1919 vertrekt het gezin vanuit Rotterdam opnieuw naar Temse.


Begin februari 1879 komen Augustin Armerotte zijn ouders van Bazel naar hun zoon's huis in de Eeckhoutdriesstraat. Later die maand, overlijd zijn vader Michiel plots. Op 25 juli 1879 verhuist Augustin met zijn gezin en zijn moeder naar de Boomsesteenweg in Antwerpen. Nadien verbleven ze in de Egmontstraat in Antwerpen. In oktober 1882 komen keren ze terug naar de Eeckhoutdriesstraat in  Temse met heel hun gezin. Enkel Rosalia blijft met haar man in Antwerpen.


In 1894  zal de jongste dochter Leontine huwen op 23-jarige leeftijd met gelaagwerker Wannes Van Landeghem in Temse. Augustin is op dat moment werkloos.


In 1898 is het koppel Augustin Armerotte en Clementine De Group vijftig jaar getrouwd. En dat wordt uitbundig gevierd. Onderstaand is er een artikel uit “De Gazette Temsche en Omliggende” van zondag 13 maart 1898 over het huwelijksfeest.


“Zo als wij in ons nummer van verleden week hadden aangekondigd, vierden maandag laatst, de echtelingen Armerotto - De Groep wonende in de Visschersstraat alhier, hun Gouden Jubelfeest van 50 jaren huwelijk. Van in den vroegen morgend waren al de huizen der gebuurte versierd en bevlagd. Om 8 ½ ure werden de jubilarissen, in een gala rijtuig, welwillend door onzen achtbaren heer Burgemeester Andries  ter hunne beschikking gesteld, en gevolgd door hunne kinderen en kleinkinderen, kerkwaarts geleid, alwaar eene plechtige dankmis gecelebreerd wierd. Aan de woning van den Voorzitter der inrichtingscommissie, den heer des. Vercouteren-Viaene werd de achtbare ouderlingen een prachtigen bloemtuil aangeboden.


 


Na de mis aan den uitgand der kerk , las een kleindochtertje der Jubilarissen een lief complimentje af en bood hen een overheerlijk bloemkorfje aan, waarna zijn met hunne familie ten gemeentehuize werden ontvangen, in naam van het bestuur door den heer Schepen De Ryck geluk gewenscht, en den eere-wijn aangeboden.


 


's Middags was gansch de familie vergaderd aan een puik feestmaal in het gasthof "Hemelrijk"- Of er daar vroolijkheid heerschte hoeft nauwelijks gezegd te worden. Er werd lustig gezongen en minig glas geledigd. Op het lang leven en welvaren der Jubilarissen die het zij ter loops gezegd, er bieden nog tamelijk fluks voorkomen.


 


Hierna deden de feestelingen eene aangename wandeling door het dorp. Des avonds was de Visschersstraat verlicht men Venetiaansche lantaarns en krachten de Koninklijke harmonie St-Cecilia en  fanfaren "Moed & Volharding" luisterrijke serenades aan de Jubilarissen. Kortom, deze zoo schoone dag zal lang in het geheugen blijven der echtelingen en familie Armerotto- De Groep. Het zoo welgelukken van het feest is onder alle opzichten te danken aan den Voorzitter der inrichtscommissie den heer des Vercouteren-Viaene, die, zooals elk heeft kunnen -, zich geene moeite heeft gespaard om alles ten beste schikken.”


 


Tijdens hun 50jarige jubileum woonde het koppel dus in de “Visscherstraat”. Deze straat heet nu de In 1911 Augustin een voddenverkoopman. Ze woonde in de in de Kasteelstraat 335 in Temse. Augustinus overleed op 85-jarige leeftijd. Zijn vrouw werd 89 jaar oud.


 

Sie haben geheiratet am 23. Februar 1848 in Temse, België, er war 21 Jahre alt.


Kind(er):



Notizen bei Augustinus Hermanus "Augustin" (Augustinus Hermanus "Augustin") Armerotte (Armirotto)


 

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Augustinus Hermanus "Augustin" (Augustinus Hermanus "Augustin") Armerotte (Armirotto)?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Augustinus Hermanus "Augustin" (Augustinus Hermanus "Augustin") Armerotte (Armirotto)

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 19. März 1826 war um die 5,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Nord-nord-west. Charakterisierung des Wetters: regen hagel. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1826: Quelle: Wikipedia
    • 21. Februar » Am Teatro La Fenice in Venedig wird die Oper Caritea, Regina di Spagna von Saverio Mercadante uraufgeführt.
    • 12. April » Im Londoner Covent Garden findet unter der Leitung des Komponisten die Uraufführung von Carl Maria von Webers Oper Oberon mit dem Libretto von James Planché nach dem romantischen Heldenmärchen von Christoph Martin Wieland statt. Es ist die letzte Oper Webers, der wenige Wochen nach der Uraufführung an Tuberkulose verstirbt.
    • 30. Mai » Die erste Version der Oper Bianca e Fernando von Vincenzo Bellini hat ihre Uraufführung in Anwesenheit von Gaetano Donizetti am Teatro San Carlo in Neapel und wird positiv aufgenommen. Das Libretto der ersten Fassung stammt von Domenico Gilardoni. Es singen u.a. Henriette Méric-Lalande, Giovanni Battista Rubini und Luigi Lablache.
    • 13. August » Der schottische Abenteurer und Afrikaforscher Alexander Gordon Laing erreicht, von Tripolis kommend, als erster Europäer nachweislich das sagenumwobene Timbuktu.
    • 6. Oktober » Der Vertrag von Akkerman, dem heutigen Bilhorod-Dnistrowskyj, zwischen Russland und dem Osmanischen Reich zwingt die Hohe Pforte, die Verhältnisse in Serbien und den Donaufürstentümern im russischen Sinne zu regeln.
    • 9. Oktober » An der Académie Royale de Musique in Paris hat die Oper Le siège de Corinthe von Gioachino Rossini ihre Uraufführung. Die literarische Vorlage ist Maometto II, eine frühere erfolglose Oper des Komponisten. Das Stück, das den Zeitgeist der griechischen Unabhängigkeitsbewegung trifft, wird zu einem großen Erfolg, der jahrelang anhält.
  • Die Temperatur am 23. Februar 1848 war um die 5,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Süd-Westen. Charakterisierung des Wetters: helder. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Von 21. November 1848 bis 1. November 1849 regierte in den Niederlanden die Regierung De Kempenaer - Donker Curtius mit als erste Minister Mr. J.M. de Kempenaer (conservatief-liberaal) und Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
  • Im Jahr 1848: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 3,1 Millionen Einwohner.
    • 18. März » Auf einer Versammlung in Rendsburg erheben Abgeordnete der vereinigten Ständeversammlung von Schleswig und Holstein die Forderung nach einer eigenen Verfassung für beide Herzogtümer, die Einführung von Presse- und Versammlungsfreiheit, die allgemeine Volksbewaffnung und die Aufnahme des Herzogtums Schleswig in den Deutschen Bund.
    • 2. April » Im Zuge der Deutschen Revolution hebt der Deutsche Bundestag die Karlsbader Beschlüsse von 1819 gegen liberale Bestrebungen auf.
    • 16. Juni » Die Uraufführung der Oper L’Apparition von François Benoist erfolgt in Paris.
    • 25. Juli » Feldmarschall Graf Radetzky besiegt mit seinem Heer die piemont-sardinische Armee in der Schlacht bei Custozza. Weite Teile Norditaliens bleiben in der Hand der Österreicher, das Risorgimento wird verzögert.
    • 6. November » In der Schweiz tritt die erste Bundesversammlung zusammen und wählt den ersten Bundesrat.
    • 12. November » Die Frankfurter Nationalversammlung verabschiedet das Gesetz betreffend einer deutschen Kriegs- und Handelsflagge, das erstmals die Farben Schwarz-Rot-Gold als nationales Symbol vorschreibt.
  • Die Temperatur am 9. Mai 1911 lag zwischen 7,9 °C und 23,0 °C und war durchschnittlich 16,3 °C. Es gab 12,2 Stunden Sonnenschein (80%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 4 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Nord-Osten. Quelle: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 12. Februar 1908 bis 29. August 1913 regierte in den Niederlanden das Kabinett Heemskerk mit Mr. Th. Heemskerk (AR) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1911: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 6,0 Millionen Einwohner.
    • 21. Mai » Im Rahmen eines Leichtathletik-Städtekampfs zwischen München und Berlin wird das Stadion an der Grünwalder Straße in München eröffnet.
    • 1. Juli » Das nach Agadir beorderte deutsche Kriegsschiff SMS Panther löst die Zweite Marokkokrise mit Frankreich aus.
    • 17. Oktober » Das Luftschiff SL I nach den Plänen von Johann Schütte startet in Mannheim-Rheinau zum ersten Probeflug.
    • 17. Oktober » Im Antiqua-Fraktur-Streit entscheidet sich der deutsche Reichstag mit drei Vierteln der Stimmen gegen die Einführung der Antiqua als Amtsschrift. Die Fraktur bleibt damit weiterhin Amtsschrift im Deutschen Reich.
    • 9. November » An der Wiener Hofburg wird Julius Bittners Oper Der Bergsee uraufgeführt.
    • 2. Dezember » Die Australasiatische Antarktisexpedition läuft mit dem Robbenjagdschiff Aurora in Richtung Macquarie-Insel aus.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia

  • 1819 » Theodor Harms, deutscher Theologe
  • 1821 » Richard Francis Burton, britischer Konsul und Forscher, Übersetzer und Orientalist
  • 1824 » Alexander Karl, österreichischer Benediktiner und Politiker
  • 1825 » Josef Čapek, tschechischer Komponist
  • 1831 » Franz Senn, österreichischer Geistlicher und Bergsteiger, Mitbegründer des Deutschen Alpenvereins
  • 1834 » Francesco Acri, italienischer Philosoph und Philosophiehistoriker

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Armerotte (Armirotto)


Die FutureHistory-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Mathieu Peeters, "FutureHistory", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-riske/I804.php : abgerufen 1. Juni 2024), "Augustinus Hermanus "Augustin" (Augustinus Hermanus "Augustin") Armerotte (Armirotto) (1826-1911)".