Familienstammbaum Ravesloot » Helmert Fransz. van OVEREEM (1575-1643)

Persönliche Daten Helmert Fransz. van OVEREEM 


Familie von Helmert Fransz. van OVEREEM

Er ist verheiratet mit Gijsbertgen Fransdr. van TRIEST.

Sie haben geheiratet im Jahr 1615 in Woudenberg, er war 40 Jahre alt.

Gijsbertgen werd in 1641 als weduwe beleend met de helft van Rumelaar na aankoop

Gehuwd met Helmert Fransz van OVEREEM, landbouwer, geboren circa 1575 te Woudenberg, overleden 1641 1644 te Woudenberg, op Rumelaar. Eerst huurder, later eigenaar van (Cleijn) Rumelaar. Op 25 1 1641 krijgen Helmert en Gijsbertgen octrooi om te mogen testeren via Floris van Ewijk, procureur. In de quotisatie van 1614 staat Helmert hier op Rumelaar; zijn moeder was toen waarschijnlijk al overleden. Zoon van Frans Henricksz van OVEREEM, landbouwer op Rumelaar, en Dirkgen. Dit echtpaar wordt genoemd als een van de zeven erfgenamen van Frans van Trijest, schout van Woudenberg en Jannichen Fransdochter, echtelieden, in het testament dat zij op 18-3-1635 laten opmaken. Op den duur zullen zij erven: de helft van het erf Groot Rumelaar plus nog drie nader omschreven stukken land daar in de buurt.
Op 19-1-1641 geeft Goort Thonisz, wonende tot Leusden volmacht aan Frans van Triest om namens hem te compareren voor de thinsheer van het hius Natewisch (onder Amerongen) om daar te transporteren ten behoeve van Helmert Fransen en Gisbertgen van Triest sijn huysvrouw een erf genaamd Cleijn Rumelaar en om te bekennen dat de kooppenningen betaald zijn.
Op de bijbehorende lijst van thinsen, opgesteld in 1644 staan: "Helmert Fransz van de helft van Cleyn Rumelaar, nu Gisbertgen van Triest, wed. van Helmer Fransz" en "Govert Thonisz van de helft van Rumelaer (vorders Gisbertgen". Op 3-6-1644 transporteert Frans van Triest, oud schout van Woudenberg, als gevolmachtigde van Goort Thonisz, wonende Leusden, ten behoeve van Gisbertgen Frans van Triestdochter, wed. van Helmert Fransen "het halve erf en goet gelegen int Wout int oude gerecht van Amerongen, genaempt Cleijn Rumelaar", ten oosten het erf Doijenstok, ten zuiden van Landaes en ten westen een erf dat ook Rumelaar heet. In een eerste aanvullend testament van Frans van Triest op 27-4-1648 vermaakt hij nog aan Gijsbertgen enig land te Zeldert. In een tweede aanvullend testament op 5-5-1648 de helft van vier morgen in de Caneel van Woudenberg.
(Bron: kwartierstaat (deel IX) de Greef (W. de Greef).

Gijsbertgen Fransdr. van Triest??

Geb. ?± 1593 te Woudenberg, ovl. ?voor 1641 te Woudenberg, overleden "op Rumelaar"?. Dochter van Frans Adriaensz van Triest en Jannigje Fransdr. van Ravensloot?

Gehuwd (religieus) ?± 1620 te Woudenberg met:

?

Helmert Fransz van Overeem??

Geb. ?± 1575 te Woudenberg, ovl. ?na 1641 te Woudenberg, Overleden "op Rumelaar".?, begr. ?voor 1644. Beroep(en): Landbouwer. Zoon van Frans Henricksz van Overeem en Dirkgen Franszen ?

Eerst huurder, later eigenaar van (Cleijn) Rumelaar. Op 25-1-1641 krijgen Helmert en Gijsbertgen octrooi om te mogen testeren via Floris van Ewijk, procureur. In de quotisatie van 1614 staat Helmert hier op Rumelaar; zijn moeder was toen waarschijnlijk al overleden.

Kinderen:

1) ?

Ariaantje Helmerts van Overeem?? Login vereist

2) ?

Frans Helmertsz van Overeem?? Login vereist

3) ?

Dirck Helmertsz van Overeem??

Geb. ?± 1620 te Woudenberg, Geboren "op Rumelaar", ovl. ?± 1673 te Woudenberg, Overleden "op Rumelaar".

gevonden op internet: 18-juli-1674 te Woudenberg begraven?, ongeveer 53 jaar, begr. ?18 jul 1674 te Woudenberg

4) ?

Thonis Helmertsz van Overeem??

Geb. ?± 1621?

5) ?

Ghisbert Helmertsz van Overeem??

Geb. ?± 1622, ovl. ?1666?, ongeveer 44 jaar

Zonder nageslacht.

6) ?

Jan Helmertsz van Overeem??

Geb. ?± 1635 te Woudenberg, ovl. ?5 jun 1696 te Woudenberg?, ongeveer 61 jaar. Beroep(en): boer op Rumelaar

Op 20 Sept 1667 kocht Jan van Gerrit Claesz Kieftveen en Adriaentgen Helmerts van Overeen zijn huisvrouw, het vierde part van het land onder Maarsbergen, dat Gijsbert van Overeem had nagelaten en dat Gerrit had geërfd. Hij had zelf ook een vierde part geërfd en woonde "op Rumelaar"

Volgens de bewonerslijst van Maarsbergen woonde Jan Herlmertz aldaar met twee meerderjarige en vijf minderjarige kinderen. Drie daarvan zijn wellicht jong gestorven

Kind(er):

  1. Dirk Helmertsz van OVEREEM  ± 1620-1674 
  2. Jan Helmertsz van OVEREEM  ± 1635-1696 


Notizen bei Helmert Fransz. van OVEREEM

Eerst huurder, later eigenaar van (Cleijn) Rumelaar. Op 25-1-1641 krijgen Helmert en Gijsbertgen octrooi om te mogen testeren via Floris van Ewijk, procureur. In de quotisatie van 1614 staat Helmert hier op Rumelaar; zijn moeder was toen waarschijnlijk al overleden.

Woonde 1615 te Woudenberg, op "De Wetering", van beroep landbouwer. Van 1615 tot ca. 1635 pacht Hendrick van het St. Agatha Convent te Amersfoort elf morgen land onder Woudenberg bij de Schans.
In 1629-1630: "Ander extra ordinaris uytgegeven affslach ofte kortinge aende pacht bij respective bruyckers der landen van desen convente gedaen ten reguarde van de vijant in de jare 1629 geschiedt ... Hendrick Fransz heeft ter saecke van sijn schade aen sijn pachtpenningen gecort twaalf gulden". Zijn weduwe werd vermeld in 1641.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Helmert Fransz. van OVEREEM?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Helmert Fransz. van OVEREEM

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Helmert Fransz. van OVEREEM

Helmert
± 1514-????
Dirckjen Helmerts
± 1546-< 1614

Helmert Fransz. van OVEREEM
1575-1643

1615

    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

    Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

    Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

    Über den Familiennamen Van OVEREEM

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Van OVEREEM.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Van OVEREEM.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Van OVEREEM (unter)sucht.

    Die Familienstammbaum Ravesloot-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Richard Ravesloot, "Familienstammbaum Ravesloot", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-ravesloot/I1063.php : abgerufen 14. Juni 2024), "Helmert Fransz. van OVEREEM (1575-1643)".