Familienstammbaum Kroon en Telleman » Maritge (Maria) Jans Hoogewerf (1602-????)

Persönliche Daten Maritge (Maria) Jans Hoogewerf 

  • Sie wurde getauft am 19. Mai 1602 in Poortugaal.Quelle 1
    get Cornelis Pieters
  • Eintrag.Quelle 2
    ged. Poortugaal 14- 4-1602, gest. na 1655, le getr. Rotterdam 24- 3-1626 met Pieter Hendriksz. van Goudswaard, geb. Middelhamis, burgemeester van Rotterdam, gest. Rotterdam 29- 4-1645, zn. van Hendrik van Goudswaard, wdnr. van Elisabeth Balde (Barten), 2e getr. Rotterdam 14- 8-1646 net Adriaan Jacobsz. van Rooijen, dijkgraaf van Groot Zuid-Beijerland en de Eendrachtspolder, gest. na 1655, voor 1675.
    Poortugaal ORA 23/22v, 7- 3-1626: huwelijkse voorwaarden.
    Poortugaal ORA l/34v, 25- 6-1644: verkoop van een boongaard aan zijn zwager Doen Jansz. Hoogwerf.
    Poortugaal ORA l/319v, 14- 7-1655: Adriaan van Rooijen, dijkgraaf van de Hitsert en Eendrachtspolder, won. Rottersdam, iran en voogd van Maartje Jans Hoogwerf, geeft gifte aan Comelis Jansz. de Raadt, koopman, won. Rotterdam, zijn zwager, van een gerechte zevende deel van huis en weiland te Poortugaal, de comparant aangekomen van zijn vrouws moeder Neeltje Aarts van Driel, en daarvoor toebehoord hebbende aan Comelis Aartsz. van Driel, de broer van de voorsz. Neeltje Aarts van Driel.
    Albrandswaard ORA 1/104, 6- 4-1675: ccmp Wouter Ariensz. Brommert, won. Poortugaal als procuratie hebbende van Maria Hoogwerf, eerst wed. van Pieter van Goudswaard, in zijn leven burgemeester van Rotterdam en lest wed. van
    Adiriaan van Rooijen, in zijn leven dijkgraaf van Groot Zuid-Beijerland.
  • Eintrag: Ontstaan van verschillende achternamen van driel Smoor hoogwerf.Quelle 3
    Doe Jansz. Hoogwerf ontleent zijn geslachtsnaam aan die van zijn stiefvader Willem Heyndericksz. Hoogewerf, schout van Poortugaal, overleden 15 mei
    1658). 5) Zijn broer Aert Jansz. van Drie1 noemt zich naar zijn grootvader van moederszijde Aert Henricxz. van Driel, dijkgraafen schout van Poortugaal, overleden 12 iuli 1596.
    Over de herkomst van de naam Smoor valt momenteel niets te zeggen
  • Eintrag Ab 1. Mai 1620: 81 huwelijksvoorwaarden 01-mei-1620, getuige bij huwelijkse voorwaarden.Quelle 4
    Abraham Balde, zijdenlaeckencooper, bijgestaan door zijn vader Pieter Balde, zijdelaeckencooper te Sgraevenhagen, Pieter Henrixsz Goutswaert, raedt en vroetschap der stad Rotterdam en Willem Jansz van Bergen, zijn zusters man, en Heijltgen Adriaendr van Driel, bijgestaan door haar moeder Dieuwertgen Dirxdr Thoen, haar stiefvader Salomon Jansz, haar ooms Govert Dircx Thoen en Reier Maertensz van Beaumont, haar aangetrouwde oom Pieter Henricxsz Kellenaer, Adriaen Leendertsz Besemer, raedt en vroetschap, en haar voogd Mathijs Jansz Besemer, maken voorwaarden voor hun a.s. huwelijk.
    N.B. De akte is opgemaakt ten huize van Jan Oliviersz op de Hoochstraet.
  • Eintrag Ab 1645.Quelle 5
    258 schuldbekentenis 09-okt-1645, Datering: 09-okt-1645 Aktesoort: schuldbekentenis Aktenummer: 258 Bladzijden: 461 t/m 463 Notaris: Jacobus Delphius Standplaats: Rotterdam Akteplaats: Rotterdam
    Inhoud:
    Johannes van der Hutte, coopman, bekent 4000 gulden schuldig te zijn aan Johannes van der Meyden, burgemeester, raedt en vroetschap. Maria Hogewerff, weduwe van burgemeester Pieter Goutswaert, stelt zich borg voor haar cousijn Van der Hutte.

    N.B. Maria tekent met Marya Hoogewerf.
    Toegangsnummer:18 Archieven van de Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
    Inventarisnummer:372
  • Eintrag Ab 8. April 1646: 73 veiling 08-apr-1646.Quelle 6
    Aankondiging voor openbare verkoop.
    Maria Hooghwerff, weduwe van wijlen burgermeester Pieter van Goutswaert, biedt te koop aan:
    1) 8 gemeten en enige roeden zaailand te Pernis- in gebruik bij Hendrick Willemsz Hooghwerff;
    2) 5 gemeten 97 roeden teelland onder nieuw Pernis, in gebruik bij Claes Claesz Wey;
    3) 7 gemeten wei- en zaailand in gebruik bij Jan Pietersz.
    Koopdag op 08-04-1646 voor het dorpshuis te Poortegael.
  • Eintrag Ab 28. Juli 1646: 218 testament 28-jul-1646.Quelle 6
    Adriaen Jacobsz van Roeyen, weduwnaar van Machtelt van der Graeff, te beyerland, en Maria Hooghwerff, weduwe van Pieter Goutswaert, in leven burgermeester, sluiten een huwelijk onder voorwaarden.
    Bij kinderloos eerstoverlijden van Maria zal Adriaen alleen haar in het huwelijk ingebrachte goederen aan haar familie/erfgenamen ab intest. behoeven uit te keren.
    NB: Adriaen tekent als Adriaen van Roijen, Maria als Marija Hoogewerf.
  • Eintrag Ab 7. März 1650: 79 attestatie of verklaring 07-mrt-1650.Quelle 7
    Jan Jacobsz Verschie, schout van Beuckelsdyck, Blommersdyck en de lande van Kool, 40 jaar, en Willem Jansz Singelshouck, schepen in hetzelfde ambacht, 69 jaar, beiden wonende in Beuckelsdyck, verklaren op verzoek van Adriaen van Roeyen, dat zij 7 jaar geleden en daarna goed bekend waren met de woning en het aangrenzende land dat toebehoorde aan Jacob Harmensz en co., gelegen aan de Beuckelsdyck, die toen gehuurd werd door wijlen Pieter Goutswaert, in zijn leven burgermeester. Zij hebben gezien dat de hooilanden die bij de woning hoorden bij het begin van de huur door Goutswaert door weinig onderhoud zeer waren "verachtert". Hij heeft daarom enkele honderden guldens moeten besteden om het weer bruikbaar te maken, en hij heeft er buurland bij gehuurd, dat daar ook van geprofiteerd heeft. Zij verklaren verder dat de woning bij het begin van de huur zo vervallen was, dat deze zonder grote reparaties niet bewoonbaar was.
  • Eintrag Ab 13. Januar 1654: 3 attestatie of verklaring 13-jan-1654.Quelle 8
    Lijsbet Joppen, vrouw van Willem Pieters, bouwman, ongeveer 28 jaar, legt een verklaring af op verzoek van Adriaen Jacobs, man van Maria Hoochwerff, eerder weduwe van burgemeester Pieter Goutswaert.
    In de zomer van 1645 woonde zij als dienstmaegt ten huize van Maria Hoochwerff. Zij heeft toen samen met ene Pietertje, wolspinster, vrouw van Denis Jans, aan Pieter Goutswaert, wonende aan de Haringhvliet, zoon van Maria Hoochwerff, de kleren van zijn overleden vader gebracht.
  • Eintrag Ab 14. Januar 1654: 538 borgstelling 14-jan-1654.Quelle 9
    Adriaen van Royen, dijkgraaf van Groot Zuid-Beyerland, man van Maria Hoogwerff die eerder weduwe was van Pieter Goutswaert, bij leven burgemeester alhier, stelt zich borg voor een obligatie van 4000 gulden die Johannis van den Hutten en Pieter Goutswaert hadden als borg, op 18 December 1643 gepasseerd voor notaris Arent van de Graaff, ten profijte van Ingetgen Adriaensdr van Bijlwerff weduwe van Johan van der Duyn, raad en vroetschap alhier.
    De obligatie komt nu toe aan Johan van Driel, oudschepen, en mede erfgenaam van Ingetgen Bijlwerff.
    Als gemachtigden voor hem, Adriaen van Royen, noemt hij Gerard de Rodere, Maerten Deym, Abraham van Hoochbrugge en Gerrit van de Velde, allen brouwers.
  • Eintrag Ab 20. Juni 1654: 133 machtiging 20-jun-1654.Quelle 10
    Adriaen van Roijen, dijkgraaf van Groot Zuid-Beijerland, en zijn vrouw Maria Hoogewerff, eerder weduwe van Pieter Goutswaert, machtigen Leonard van Zijl, procureur alhier, om namens hen voor de Schepenen alhier te verschijnen ten profijte van Johan van Driel, oud-schepen alhier. Zij verbinden een huis, erf en pakhuis aan de oostzijde van de Botersloot als verzekering op borgtochten voor 4000 gulden, bij genoemde Van Zijl, notaris, opgemaakt d.d. 14 januari 1654 voor Johannis van der Hutten, suikerbakker alhier. Het betreft een obligatie ten profijte van Ingetgen Adriaensdr van Bijlwerff, schoonmoeder van genoemde Van Driel, d.d. 18 december 1643 bij notaris Arent van der Graeff gepasseerd.

    Het genoemde huis wordt ten zuiden begrensd door Maritgen Adriaens en Geutgen Jans Thooft en ten noorden door Joost van Overmeer, Joost Hartogh en Gerrit Claesz, olieslager; het strekt zich uit vanaf de Botersloot tot achteraan de Stincksloot.
  • Eintrag Ab 3. November 1654: 118 machtiging 03-nov-1654.Quelle 11
    Doen Jansz Hogerwerff, voogd over de minderjarige kinderen van Henrick
    Willems Hoogerwerff, Aert van Driel, Cornelis de Raet getrouwd met Geertruijt Hogerwerff en Adriaen van Roijen getrouwd met Maria Hogerwerff alhier wonend, zijn allen (kinds)kinderen van wijlen Neeltge Aertsdr van Driel, gehuwd geweest met Willem Henrixsz Hoogerwerff, schout te Portugaal.Doen Jansz Hogerwerff en Aert van Driel wonen ook beiden daar.
    Comparanten machtigen mr. Niclaes van Driel, advocaat bij het Hof van Holland,om Willem Henricxsz Hoogerwerff aldaar 'in rechte te betrekken',
    in proces de nagelaten boedel te doen afhandelen.
  • Eintrag Ab 1655: Wonen te Rotterdam.Quelle 12
    fol. 319v. 14-07-1655:
    comp. Adriaan van Rooijen, dijkgraaf van den Hitsert en Eendrachtspolder, wonende Rotterdam, man en voogd van Maartje Jans Hoogwerf en geeft gifte aan Cornelis Jansz. de Raadt, koopman, wonende Rotterdam, zijn zwager, (van wiens wegen Doen Jansz. Hoogwerf), van een gerechte 1/7 part van een huis en 7 hond weiland, gelegen aan de noordzijde van het dorp aan de W.zijde (moet zijn oostzijde !) van de Kerkstraat, belend W. de voorsz. straat, N. het huis van Beatrix Andriesse van der Waal, weduwe van Hendrik Willemsz. Hoogwerf, O. het erfpachtboomgaardje van Jan Dirksz. Borst, Z. het erf van Willem Hendriksz. de Bruijn, de comparant aangekomen van zijn vrouws moeder Neeltje Aarts van Driel, Daarvoor toebehoord hebbende Cornelis Aartsz. van Driel, de broeder van de voorsz. Neeltje Aarts van Driel.
  • Eintrag Ab 25. September 1660: testament 25-sep-1660.Quelle 13
    Maria Hoogewerff, weduwe van Adriaen van Roijen, die dijkgraaf van de zuid Beijerlanden en de Eendrachtspolder was, benoemt tot haar erfgenamen Cornelis, Jacobus, Magdalena, Henricus en Pieter van Driel, allemaal kinderen van haar broer Aert van Driel, dijkgraaf van Albrantswaard. Met de voorwaarde, dat haar genoemde broer zijn leven lang het vruchtgebruik heeft. Als executeur en voogd over de minderjarigen benoemt ze haar broer Aert van Driel.
  • Eintrag Ab 23. August 1663: Adriaen is ovl.
    216 schuldbekentenis 23-aug-1663 Aktesoort:schuldbekentenis Datering: 23-aug-1663 Aktenummer: 216 Bladzijden: 320 t/m 320 Notaris: Hartman de Custer Standplaats: Rotterdam
    Inhoud:
    Maria van Hogewerf, laatst weduwe van Adriaen van Roije, bekent wegens geleend geld een bedrag van 500 gulden schuldig te zijn aan Catalijntje Dircks Heesackers, wonende te 's-Hertogenbosch. Zij belooft het geld te zullen terugbetalen wanneer de kinderen die door de schoenmaker Cornelis Pietersen zijn verwekt bij Marijtje Pieters, wonende te Portugaal, nicht van genoemde Catalijntje Dircks, tot mondige dagen of huwelijkse staat zijn gekomen.
    Toegangsnummer:18 Archieven van de Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
    Inventarisnummer:572
  • Eintrag Ab 8. Januar 1665: 29 testament 08-jan-1665.Quelle 14
    Aert van Driel, dijkgraaf van Albrandswaard, wonende te Poortugaal, en Cornelia Spruijt, echtelieden, legateren aan Cornelis, Jacobus, Magdalena, Henricus en Petrus van Driel (of bij voor overlijden aan hun kinderen) twee huizen en erven, gelegen in het dorp Poortugaal, alsmede de helft van het havelijk goed en alles, wat bij de bouwerije behoort. Voorts erven ze elk een deel weilanden, gelegen in de Ban van Hoogvliet, genaamd Het Oude Waterschep. Hun dochter Magdalena van Driel erft de helft van de inboedel. Nicolaes, Johannes en Magdalena van Driel, alsmede de broers Cornelis, Jacobus, Henricus en Petrus erven nog enkele landerijen.
  • Eintrag Ab 29. April 1665: 33 testament 29-apr-1665.Quelle 15
    Juffrouw Maria Hogewerff, weduwe van Adriaen van Roijen, in leven dijkgraaf van de Zuid-Beijerlanden en de Eendrachtspolder, bevestigt haar testament, verleden voor notaris Bartholomeus Roose op 25 september 1660, en legateert aan haar nicht Maria Hogewerff, huisvrouw van Joan de Bois, of bij vooroverlijden aan haar kind(eren), een stuk land aan de Stotsendijck bij Huijchpoel, en enige huishoudelijke goederen. Zij bepaald voorts, dat Joan de Bois nooit erfgenaam kan zijn en dat - als hij als enige overblijft - de erfenis zal gaan naar de erfgenamen van haar moeders zijde. Ook legateert zij aan Magdalena van Driel, echtgenote van Aert van Driel, Pieter van Driel, Cornelis Jacobus, Henricus van Driel en Johannis van der Hutte nog enige goederen, en aan Maria van Driel, Adrianus Hogewerff, Maria van der Hutten en aan haar dienstmaagd ten tijde van testatrices overlijden een som geld. Tot slot benoemt zij Aert van Driel tot voogd over eventuele minderjarige kinderen van haar.
  • Eintrag Ab 7. April 1671.Quelle 16
    Aktesoort: testament. Datum: 07/04/1671. Archief: ONA Rotterdam. Inventarisnummer: 921. Aktenummer/Blz.: 142/421. Notaris: Philips Basteels. Inhoud: Beatrix Andries van der Wael, weduwe van Hendrick Willemsz Hoogwerff, wonend in het dorp Poortugaal, regelt de voogdij voor haar minderjarige erfgenamen. Als voogden benoemt ze Willem Hendricksz Hoogwerff, haar zoon, en Pieter Jansz Koomans, haar zwager. Beiden wonen ook in Poortugaal. Ze krijgen uitgebreide zeggenschap bij de afwikkeling van de erfenis.
  • Eintrag Ab 1675.Quelle 12
    fol. 250v, 05-04-1675:
    Hypotheekbrief verleden bij Juffr. Maria Hoogewerff, eerst wed. van Pieter van Goutswaert, in zijn leven burgemeester der stad Rotterdam en laatst wed. van de heer Adriaen van Roijen, in zijn leven dijkgraaf van de Eendrachtspolder, t.b.v. Adriaen Hoogendijck
  • Eintrag Ab 6. April 1675: albrandswaard, akte.Quelle 17
    fol. 104. 06-04-1675:
    comp. Wouter Ariensz. Brommert, wonende Poortugaal, als procuratie hebbende van Maria Hoogwerf, eerst weduwe van Pieter van Goudswaard, in zijn leven burgemeester van Rotterdam en lest weduwe van Adriaan van Rooijen, in zijn leven dijkgraaf van Groot Zuid Beijerland (de procuratie gepasseert voor Adriaan Maas, nots tot Rotterdam dd 3-04-1675) en bekent de som van fl. 1800 schuldig te zijn aan Adriaan Hogendijk. (in marge): comp. Adriaan Hogendijk, notaris tot Rotterdam, de schuld was afgelost dd 6-11-1675.
  • Eintrag Ab 30. Oktober 1675: albrandswaar, akte.Quelle 17
    fol. 107. 30-10-1675:
    comp. Carolus van den Ende, notaris tot Rotterdam, als procuratie hebbende van Maria Hoogwerf, eerst weduwe van Pieter van Goudswaard, in zijn leven burgemeester van Rotterdam en lest weduwe van Adriaan van Rooijen, in zijn leven dijkgraaf van Groot Zuid Beijerland en Eendrachtspolder geweest (procuratie dd 16-10-1675 voor nots Johannes van Kervel te den Haag) en transporteert op Ariaantje Claasse, wonende Rotterdam 4 morgen teelland, belend: O Adriana Hoogwerf, Z Doen Jansz. Hoogwerf, W en N de weg
  • Ein Kind von Jan Doensz van Driel und Neeltje Aerts van Driel
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 13. August 2022.

Familie von Maritge (Maria) Jans Hoogewerf

(1) Sie ist verheiratet mit Pieter Hendricksz Goutswaert (Goudswaard).

Sie haben in der Kirche geheiratet am 24. März 1626 in Rotterdam.Quelle 18


(2) Sie ist verheiratet mit Adriaen van Rooijen.

Sie haben in der Kirche geheiratet vor 1675.Quelle 19

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Maritge (Maria) Jans Hoogewerf?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Maritge (Maria) Jans Hoogewerf

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Maritge (Maria) Jans Hoogewerf

Maritge (Maria) Jans Hoogewerf
1602-????

(1) 1626
(2) < 1675

    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Quellen

    1. https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-89QJ-YLH2?i=40&wc=SMMG-DPX%3A1292923701%2C346816401%2C346821601&cc=2037907
    2. de parenteel van Doen Beijensz. door J.J. Vervloet in samenwerking met de werkgroep Doen Beijensz.
    3. Ons Voorgeslacht 1963 pagina 116
    4. https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-en-ontdek/notariele-akten/zoekresultaat-notarieel/?mivast=184&miadt=184&mizig=365&miview=ldt&milang=nl&micols=1&misort=unitdate%7Casc&mizk_alle=goutswaert
    5. https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-en-ontdek/notariele-akten/zoekresultaat-notarieel/?mistart=20&mivast=184&mizig=365&miadt=184&milang=nl&misort=last_mod%7Cdesc&miview=ldt&mizk_alle=hoogewerf
    6. https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-en-ontdek/notariele-akten/zoekresultaat-notarieel/?mistart=40&mivast=184&mizig=365&miadt=184&miamount=4&milang=nl&misort=unitdate%7Casc&miview=ldt&mizk_alle=goutswaert&miaet=1
    7. https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-en-ontdek/notariele-akten/zoekresultaat-notarieel/?mistart=52&mivast=184&mizig=365&miadt=184&miamount=4&milang=nl&misort=unitdate%7Casc&miview=ldt&mizk_alle=goutswaert&miaet=1
    8. https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-en-ontdek/notariele-akten/zoekresultaat-notarieel/?mistart=88&mivast=184&mizig=365&miadt=184&miamount=4&milang=nl&misort=unitdate%7Casc&miview=ldt&mizk_alle=goutswaert&miaet=1
    9. https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-en-ontdek/notariele-akten/zoekresultaat-notarieel/?mistart=644&mivast=184&mizig=365&miadt=184&miamount=4&milang=nl&misort=unitdate%7Casc&miview=ldt&mizk_alle=driel&miej=1700&miaet=1
    10. https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-en-ontdek/notariele-akten/zoekresultaat-notarieel/?mistart=660&mivast=184&mizig=365&miadt=184&miamount=4&milang=nl&misort=unitdate%7Casc&miview=ldt&mizk_alle=driel&miej=1700&miaet=1
    11. https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-en-ontdek/notariele-akten/zoekresultaat-notarieel/?mistart=684&mivast=184&mizig=365&miadt=184&miamount=4&milang=nl&misort=unitdate%7Casc&miview=ldt&mizk_alle=driel&miej=1700&miaet=1
    12. Oud Rechterlijk Archief Poortugaal, inv.nr. 1 door J.J. Vervloet via Hogenda
    13. https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-en-ontdek/notariele-akten/zoekresultaat-notarieel/?mistart=808&mivast=184&mizig=365&miadt=184&miamount=4&milang=nl&misort=unitdate%7Casc&miview=ldt&mizk_alle=driel&miej=1700&miaet=1
    14. https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-en-ontdek/notariele-akten/zoekresultaat-notarieel/?mistart=48&mivast=184&mizig=365&miadt=184&miamount=4&milang=nl&misort=unitdate%7Casc&miview=ldt&mizk_alle=spruijt&miaet=1
    15. https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-en-ontdek/notariele-akten/zoekresultaat-notarieel/?mistart=872&mivast=184&mizig=365&miadt=184&miamount=4&milang=nl&misort=unitdate%7Casc&miview=ldt&mizk_alle=driel&miej=1700&miaet=1
    16. https://www.rijerkerk.net/databank/note/13/n_ft_783839/aktesoort-testament-datum-07-04-1671-archief-ona-rotterdam
    17. https://www.hogenda.nl/wp-content/plugins/hogenda-search/download_attachment.php?id=2586&type=source
    18. Oud Rechterlijk Archief Poortugaal, inv.nr. 1 door J.J. Vervloet via Hogenda (bron van huwelijk, niet de datum)
    19. dan vermeld als 2de echtgenoot in akte, Oud Rechterlijk Archief Poortugaal, inv.nr. 1 door J.J. Vervloet via Hogenda

    Historische Ereignisse

    • Stadhouder Prins Maurits (Huis van Oranje) war von 1585 bis 1625 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
    • Im Jahr 1602: Quelle: Wikipedia
      • 20. März » Die Niederländische Ostindien-Kompanie bietet anlässlich ihrer Gründung eine Teilhaberschaft an der Gesellschaft mittels Anteilscheinen an. Diese können als die ersten Aktien in der Wirtschaftsgeschichte bezeichnet werden.
      • 15. Mai » Eine englische Expedition unter Bartholomew Gosnold sichtet erstmals die Halbinsel Cape Cod vor dem heutigen Massachusetts und gibt ihr unter dem Eindruck der riesigen Kabeljauschwärme vor der Küste diesen Namen.
      • 5. Dezember » Im Palazzo Pitti in Florenz erfolgt die Uraufführung der Oper Eurydike von Giulio Caccini.
      • 21. Dezember » Karl Emanuel I. versucht in der Nacht zum 22. Dezember, mit seinen savoyischen Truppen die Stadt Genf zu erobern. Den Genfern gelingt es jedoch, die Escalade de Genève zurückzuschlagen, was noch heute jährlich gefeiert wird.
    • Stadhouder Prins Frederik Hendrik (Huis van Oranje) war von 1625 bis 1647 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
    • Im Jahr 1626: Quelle: Wikipedia
      • 17. Januar » Ein schwedisches Heer unter König Gustav II. Adolf besiegt im Polnisch-Schwedischen Krieg ein polnisches Heer unter dem Großhetman von Litauen, Lew Sapieha, bei Wallhof.
      • 4. Mai » Auf der Insel Manhattan trifft Peter Minuit, der dritte Gouverneur Nieuw Nederlands, mit einem Schiff ein. Zu einem undatierten späteren Zeitpunkt erwirbt er von Canarsee-Indianern für Waren im Gegenwert von 60 holländischen Gulden die Insel. Nieuw Amsterdam kann mit 200 mitgebrachten Siedlern weiter expandieren.
      • 9. Juni » Die Stadt Hann. Münden wird im Dreißigjährigen Krieg von den Truppen Tillys nach tagelangem Beschuss eingenommen. Die Einwohner werden größtenteils niedergemetzelt, nachdem die Verteidiger in den Tagen zuvor Übergabeaufforderungen spöttisch abgelehnt haben.
      • 27. August » In der Schlacht bei Lutter besiegen Truppen der Katholischen Liga unter Tilly im Dreißigjährigen Krieg das dänische Heer unter König Christian IV. und erobern die Burg Lutter.
      • 18. November » Der Petersdom in Rom wird von Papst Urban VIII. nach einer Bauzeit von 120 Jahren eingeweiht.
      • 8. Dezember » Der habsburgische Erzherzog Ferdinand III. wird zum König von Ungarn gekrönt.

    Über den Familiennamen Hoogewerf

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Hoogewerf.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Hoogewerf.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Hoogewerf (unter)sucht.

    Die Familienstammbaum Kroon en Telleman-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Ineke Kroon, "Familienstammbaum Kroon en Telleman", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kroon-en-telleman/I6844.php : abgerufen 10. Mai 2024), "Maritge (Maria) Jans Hoogewerf (1602-????)".