Familienstammbaum Honcoop/Honkoop » Johan Christiaan DORLAS (1871-1923)

Persönliche Daten Johan Christiaan DORLAS 

  • Er wurde geboren am 5. Mai 1871 in Deventer, Overijssel, Nederland.Quelle 1
    Kind: Johan Christiaan Dorlas
    Geslacht: Man
    Vader: Johan Christiaan Dorlas
    Beroep: Koopman
    Leeftijd: 26 jaar
    Moeder: Gerhardina Jongeling
    Gebeurtenis: Geboorte
    Datum: 05-05-1871
    Gebeurtenisplaats: Deventer
    Documenttype: BS Geboorte
    Erfgoedinstelling: Historisch Centrum Overijssel
    Plaats instelling: Zwolle
    Collectiegebied: Overijssel
    Archief: 0123
    Registratienummer: 2586
    Aktenummer: 199
    Registratiedatum: 06-05-1871
    Akteplaats: Deventer
  • Beruf: Grossier koloniale waren, koffie, thee en tabak.
  • Er ist verstorben am 5. April 1923 in Hilversum, Noord-Holland, Nederland, er war 51 Jahre alt.Quelle 2
    Overledene: Johan Christiaan Dorlas
    Geboorteplaats: Deventer
    Geslacht: Man
    Leeftijd: 51
    Vader: Johan Christiaan Dorlas
    Moeder: Gerhardina Jongeling
    Echtgenoot: Pietertje Beekenkamp
    Gebeurtenis: Overlijden
    Datum: 05-04-1923
    Gebeurtenisplaats: Hilversum
    Documenttype: BS Overlijden
    Erfgoedinstelling: Noord-Hollands Archief
    Plaats instelling: Haarlem
    Collectiegebied: Noord-Holland
    Aktenummer: 127
    Registratiedatum: 06-04-1923
    Akteplaats: Hilversum

    de overlijdensakte is in het familie-archief onder nummer 21982-O10
  • Er wurde beerdigt am 9. April 1923 in Hilversum, Noord-Holland, Nederland.

Familie von Johan Christiaan DORLAS

Er ist verheiratet mit Petronella BEEKENKAMP.

Sie haben geheiratet am 19. April 1895 in Gouda, Zuid-Holland, Nederland, er war 23 Jahre alt.Quelle 3

Bruidegom: Johan Christiaan Dorlas
Geboorteplaats: Deventer
Leeftijd: 23
Bruid: Pietertje Beekenkamp
Geboorteplaats: Nieuwerkerk aan den IJssel
Leeftijd: 24
Vader van de bruidegom: Johan Christiaan Dorlas
Moeder van de bruidegom: Gerhardina Jongeling
Vader van de bruid: Cornelis Beekenkamp
Moeder van de bruid: Neeltje Karreman
Gebeurtenis: Huwelijk
Datum: 19-04-1895
Gebeurtenisplaats: Gouda
Documenttype: BS Huwelijk
Erfgoedinstelling: Nationaal Archief
Plaats instelling: Den Haag
Collectiegebied: Zuid-Holland
Aktenummer: 19
Registratiedatum: 19-04-1895
Akteplaats: Gouda
Aktesoort: Huwelijksakte

de huwelijksakte is in het familie-archief onder nummer 21982-H10

Kind(er):

  1. Hendrik DORLAS  1904-1974 


Notizen bei Johan Christiaan DORLAS

Mijn Grootvader, geb. 1871 in Deventer, heeft zich doen kennen als een succesvol zakenman. Hij was de achter-kleinzoon van de Duitse militair Johann Cristian, geb 1759, die uit Beilstein afkomstig was en in 1794 in Deventer trouwde met de dochter Margrieta van de timmerman/aannemer Ottink. Ze begonnen daar een winkel in de Assenstraat (toen No. 2000, maar nu in 1998 No is). Dat was het begin van een kruideniers-bedrijf, dat later werd voortgezet door zijn zoon en kleinzoon. Ze handelden voornamelijk in koloniale waren, koffie, kruiderijen, suikerij en zoete ballen. Ze bezaten ook een "tapperij in gebrande wateren". De zaak had bijzondere bekendheid door hun "kokkiejes "=schelpvormige zuurtjes, waarschijnlijk naar een recept van hun Duitse (over-groot) moeder Dorlas-Neuser uit Beilstein. De fabrikage van deze zuurtjes is later overgenomen door ................... (zie ook het boek Deventer vrogger en noe" door HJE van Beek , Kluwer 1924.Dl 2 blz 198 en 199 en het Gem.Archief).
Edoch...de kleinzoon (dwz. de vader van mijn grootvader) overleed al op de jonge leeftijd van 31 jaar (1877), z'n vrouw Dorlas-Jongeling met 3 jonge kinderen van 6, 5 en 2 jaar achterlatend. De weduwe woonde eerst in de Grote Overstraat in Deventer, maar later wordt zij vermeld als wonende in Hilversum waar ze in 1910 overleed--Vaartweg 52. Van haar 3 kinderen ging de jongste zoon Hendrik Geneeskunde studeren in Utrecht. Hij promoveerde tot Doctor in de Geneesk. te Leuven en vestigde zich als (huis)-arts eerst in Capelle a/d IJssel en later in Rotterdam (overl.1933). De dochter Johanna Maria, geb.1872, bleef ongehuwd en was later in de familie bekend als "Tante Marie"
De oudste van de 3 kinderen, grootvader Johan Christiaan vestigde zich in Gouda als Grossier in koffie , thee (en tabak?) en trouwde in 1895 met Nelly=Pietertje Beekenkamp(283 ,geb.1871 in Nieuwerkerk a/d IJssel).Hun adres was Westhaven-nu No 3-en het pakhuis was er vlak achter (door een grachtje er van gescheiden) n.l.Peperstraat 2-hoek Peperstr./Hoge Gouwe(ik heb daar foto's van).Tegenwoordig zou je zeggen 't oude hart van Gouda).
Grootvader was wrsch. ook voorzitter van de N.H.Kerkeraad, want ds.Hetty de Groot-Dorlas(300) herinnert zich dat een van haar Utrechtse Hoogleraren grootvader in die hoedanigheid wel kende en bij hem aan huis kwam.
Een goede vriend van grootvader was Anton Daniel van Vreumingen geb. 07-10-1867 te Gouda,sigaren(-fabrikant),die naast hun aan de Westkade woonde? en in 1896 trouwde met Jo=Johanna Catharina Beekenkamp-zusje van Nelly en beiden zus van Teun Beekenkamp,arts te Gouderak. Zie verder "Pietertje"Beekenkamp No (283). Anton Daniel v. Vreumingen had een broer Dirk G.,die een tabaks-winkel in de Wijdstraat 20/hoek Markt had.Bij het bezoek dat Nini en ik op 5 Dec.1995 aan Gouda brachten hebben we ook de,nog volledig in oude staat verkerende,tabakswinkel bezocht.We hebben daar zowel de kleinzoon (de huidige winkelier), als de al erg oude zoon van Dirk G.nog ontmoet (de laatste sprak dus over"Oom Anton).Een broer van de oude man in de winkel , dus een andere zoon van Dirk G., was de dominee Dirk G.van Vreumingen die,heel toevallig, Nini en mij op 5 Sept. 1953 in de Remonstrantse Kerk te Groningen heeft getrouwd.
Grootvader boerde blijkbaar goed en had nog verdere aspiraties-want in 1906 (21-07) vertrok hij met zijn gezin uit Gouda om een fabriek dwz. een koffiebranderij + theehandel/-pakkerij in Amsterdam te stichten aan het Droogbak 1-3,dicht bij het Centraal Station.(neef Egbert (340) in Haarlem heeft nog mooie foto's van het interieur!). Ze hadden toen al 6 kinderen waaronder mijn vader.In Amsterdam volgde nog de 7e Riet=Johanna Maria(No 290). Ook als fabrikant deed hij het goed zodat ze in 1916 naar Hilversum verhuisden - 's Gravelandsche weg,vroeger No 138 en nu 178.De villa heette "Blanda" maar ik heb niet kunnen achterhalen waar die naam vandaan kwam. In die tijd werden de vacanties vaak met de hele familie in het Huis ter Duin te Noordwijk doorgebracht.
Grootvader overleed in 1923.De oudste zoon Johan Christiaan (286 later John) was toen wrsch.al uit huis-naar Zuid-Afrika-(hij staat zelfs al niet meer op de trouwfoto van tante Nellie uit 1921, waar de andere kinderen wel op staan). De zoons Ton en Henk zaten toen al in de zaak in A'dam(zie de foto's van Egbert).
In 1931 is de zaak verhuisd naar Amersfoort.Volgens het dossier 4833 dd.4 Jan.1931 v.d.Kamer v. Koophandel te Amersfoort (bewaard in het Rijksarchief te Utrecht ) was het een "Vennootschap onder Firma".Dus de Firma J.C.Dorlas die handelde in Koffie,Thee,Tabak,Cacao enz.,met als firmanten of wel vennoten:Teunis en Hendrik Dorlas en Willem (Pim) Reineke. Ze waren gevestigd aan de Nijverheidsstraat (of-weg) No 3 , waar ze waarschijnlijk de fabriek van Oldenkot hebben opgekocht--met geld van grootmoeder (283) en van de H.V.A. Henk is nl.op 17-11-1931 getrouwd met Molly Bennink en haar vader en die van Pim Reineke waren directeur van de H.V.A. De drie families woonden ook dicht bij elkaar in de zelfde buurt van Hilversum. (H.V.A.staat wrsch.voor de "Handels Ver. Amsterdam",die veel geld verdiende in de Koloniale Plantages)
Ton (287) was al in 1924 getrouwd met Ans=Annie=Zus Sluijter(326) .Ze woonden aan de Willemsparkweg No 59 te Amsterdam.Daar ben ik(JCD.No 327) in 1925 geboren en mijn zuster Mieke (328) in 1930.Intussen zijn we wel verhuisd naar de de Lairesse straat 108, ook in Amsterdam.
Hierbij wil ik nog wel vermelden dat wij toen goed bevriend waren met de Joodse familie Heymans van Amstel(geen familie dus).Hij was gyneacoloog.Ze woonden aan de Jan Luykenstraat en ze hadden een zoon Ernst Bob van mijn leeftijd.Ernst Bob is voor de 2e wereldoorlog nog wel bij ons (in Glimmen bij Groningen) wezen logeren,maar we hebben ze niet voor de dood in de Duitse Concentratie kampen kunnen redden.
Na Amsterdam zijn we vervolgens in 1932 naar Amersfoort getrokken (dus bij de fabriek);naar een enorme villa met grote tuin en een tennisbaan, gelegen aan de Huygenslaan No 21.De weg erlangs vormde in de winter een prachtige slee-baan vanaf de berg.Het bedrijf floreerde intussen goed en had een goede naam.Bekend werden ook de aluminium "Dorlas-penningen" die bij de koffie verpakt werden en die recht gaven op cadeau's etc.
In 1933 ontstond er echter onenigheid tussen mijn vader Ton(287) aan de ene kant tegenover zijn broer Henk en Willem Reineke anderzijds.Dit leidde er toe dat mijn vader m.i.v. 31 Juli 1933 uittrad als vennoot. Op 16 Aug.van dat jaar werd ook de procuratie van 3 procuratie-houders ingetrokken en tenslotte werd op 23 Oct.1933 de Vennootschap onder Firma J.C.Dorlas ontbonden.De zaken werden toen op 't zelfde adres voortgezet door de Naamloze Vennootschap "J.C.Dorlas NV." (Staatscourant No 214 dd.1 Nov.1933) met als Directeuren Hendrik Dorlas en Willem Reineke.
Mijn vader is toen (dwz.zomer 1933) in dienst getreden van de bekende tabaksfamilie Niemeyer te Groningen , om daar , in aanvulling op hun tabaksonderneming, een koffie en thee fabriek op te zetten.Het verhaal wil dat voordat de deal gesloten werd, meneer Burger van de Niemyerfamilie mijn ouders nog kwam keuren.Het toeval wilde dat hij midden in een daverend feest viel,waarna er geen vuiltje meer aan de lucht was.Zodoende werd ons nieuwe adres Hondsruglaan 18 in het villapark van Helpman/Groningen.
De achtergrond van het conflikt tussen de broers lag wrsch.in een "Incompatibilitee des Humeurs"zoals dat tegenwoordig heet.Mijn vader was wrsch.veruit de beste handels-/koopman,maar kon geweldige en onberedeneerde cq.onredelijke humeuren hebben (hij was ook al vanaf zijn schooltijd een maagzweerlijder en slikte toen al anti-maagzuur tabletten).Waarschijnlijk zijn die humeuraanvallen Henk de keel uit gaan hangen en heeft de H.V.A. ,
die eerst Reineke aan de Directie had toegevoegd , later de geldkraan dicht gedraaid (hypotheken enz.), wat in deze crisistijd wel moest leiden tot een faillissement--of Ton eruit , wat dus geschiedde.(zie zijn vertrek naar Groningen
Wat betreft de zaak in Amersfoort staat in Dossier 5459 dat Henk Dorlas op 7 April 1936 is uitgetreden. Volgens Jan Dorlas(No 110) heeft Henk zich vervolgens verdienstelijk gemaakt met de promotie van koffie en thee en werkte hij bij het in Amsterdam gevestigde "Thee Advies Bureau".
In 1938 is ook Willem Reineke er uit gestapt en is de zaak overgenomen door C.R.Huelsenbeck (geb.13 Mei 1898). Deze is wrsch.financieel gesteund door de familie Alessie , ruwe koffie-importeurs in Amsterdam , aan wie hij geparenteerd was.De zaak is toen ook , wrsch.onder de naam "Dorlas Koffie BV" ,verhuisd naar een andere locatie in Amersfoort ,nl.een (verbouwd) herenhuis aan de Meysterweg 43.De activiteiten werden gespecialiseerd /
toegespitst op leveranties aan de Horeca , cantines en drg.
Circa Jan.1968 is C.R.Huelsenbeck waarschijnlijk opgevolgd door zijn zoons : Wilhelmus (Willem) Bartholomeus Carolus(geb.1940) en Theodorus (geb.1942) Er werden ook nieuwe,niet gelieerde, activiteiten aangetrokken (tot Beleggings-zaken aantoe) .Deze werden in verschillende Holding Maatschappijen ondergebracht, zoals "Dorlas Holding BV"(1978) ,Bartholomeus Holding BV"(1985) en "Carolus Holding BV". Intussen was Theodorus trouwens op 12-03-1985 overleden.
Omstreeks Mei 1990 vond vervolgens een fusie plaats met "Smits koffie Branderij",die eerst gevestigd was aan de Leidsche straat in Amsterdam en in 1981,op grond van gemeentelijke milieu-eisen,gedwongen was uit te wijken naar Zwanenburg. De naam werd gewijzigd in "Smit & Dorlas" Koffiebranders , met een filiaal in Zwanenburg.De leveranties bleven nog steeds beperkt tot kwaliteitsprodukten voor de betere Horeca .
Zomer 1997 (op de verjaardag van Willem Huelsebeck) zijn alle aandelen overgenomen door EGERIA BV ,een beleggingsbedrijf van de familie Brenninkmeyer .De nieuwe directeur werd drs Harm Tunteler , die zijn sporen verdiend had bij "van Nelle"en "Douwe Egberts" .

Van de familie Dorlas heeft al lang niemand meer belangen in deze onderneming.De merknaam "DORLAS" is echter geregistreerd en beschermd.

Het adres in Amersfoort is:Ev.(erard)Meysterweg 43
Het nieuwe (1998) Tel.No is: 033-4612349

C:\TEMPASCI\Opa-nv

Op 13-10-1998 vul ik aan dat ik onder Tempasci andere "bestandsnamen "niet meer kan vinden.Dat klopt ook.Er staat nu (dwz 20-10-1998) < Opa-nv > en dat is een betere uitgave van dat hierboven nog staat.--Moet nog eens bijgewerkt worden , of eig. zou het beter zijn het stuk uit hierheen te importeren

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Johan Christiaan DORLAS?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!

Vorfahren (und Nachkommen) von Johan Christiaan DORLAS

Johan Christiaan DORLAS
1871-1923

1895

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Geboorte akte, gemeente Deventer, 1871, aktenummer 199
  2. Overlijdens akte, gemeente Hilversum, 1923, aktenummer 127
    tijd 10:00 uur
  3. Huwelijksakte, gemeente Gouda, 1895, aktenummer 19

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 5. Mai 1871 war um die 11,6 °C. Der Winddruck war 2 kgf/m2 und kam überwiegend aus West-Nord-Westen. Die relative Luftfeuchtigkeit war 65%. Quelle: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) war von 1849 bis 1890 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 4. Juni 1868 bis 4. Januar 1871 regierte in den Niederlanden die Regierung Van Bosse - Fock mit als erste Minister Mr. P.P. van Bosse (liberaal) und Mr. C. Fock (liberaal).
  • Von 4. Januar 1871 bis 6. Juli 1872 regierte in den Niederlanden das Kabinett Thorbecke III mit Mr. J.R. Thorbecke (liberaal) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1871: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 4,0 Millionen Einwohner.
    • 12. Januar » Die zweitägige Schlacht bei Le Mans im Deutsch-Französischen Krieg endet mit einem strategischen Sieg des preußischen Heeres. Die französische Armée de la Loire stellt nach schweren Verlusten keine Bedrohung mehr dar.
    • 18. Januar » Wilhelm I. von Preußen wird im Spiegelsaal des Schlosses von Versailles zum deutschen Kaiser proklamiert. Diesen Titel hatte er seit der deutschen Verfassung vom 1. Januar.
    • 26. Februar » Otto von Bismarck für das Deutsche Reich und Adolphe Thiers für Frankreich schließen den Vorfrieden von Versailles. Der Deutsch-Französische Krieg wird endgültig einige Wochen später im Frieden von Frankfurt beendet.
    • 28. Mai » Der 72 Tage anhaltende Aufstand des „Nationalkomitees der Nationalgarde“ und der mit ihr verbündeten Pariser Bevölkerung (Pariser Kommune), der unter anderem durch die Ablehnung der Waffenstillstandsbedingungen nach dem Deutsch-Französischen Krieg begonnen hat, endet nach sechswöchigem Beschuss von Paris in der „Blutwoche“ vom 21. bis 28. Mai. Bei den Kämpfen und den darauf folgenden Massenexekutionen verlieren 20.000–30.000 Menschen ihr Leben. 147 führende Aktivisten des Aufstands werden an der Mauer des Friedhofs Père Lachaise erschossen.
    • 28. September » Der brasilianische Senat verabschiedet die Lei do Ventre Livre (Gesetz des freien Bauches) als ersten Schritt zur Abschaffung der Sklaverei. Danach sind ab diesem Zeitpunkt Kinder von Sklavinnen frei geboren.
    • 10. November » In Udschidschi am Tanganjikasee trifft Henry Morton Stanley, von der New York Herald ausgesandt, auf den als verschollen geltenden Missionar und Afrikaforscher David Livingstone.
  • Die Temperatur am 19. April 1895 war um die 10,5 °C. Es gab 0.2 mm Niederschlag. Der Luftdruck war 76 cm. Die relative Luftfeuchtigkeit war 95%. Quelle: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Regentes Emma (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1898 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 9. Mai 1894 bis 27. Juli 1897 regierte in den Niederlanden das Kabinett Roëll mit Jonkheer mr. J. Roëll (oud-liberaal) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1895: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 5,1 Millionen Einwohner.
    • 5. Januar » In Frankreich wird der von einem Kriegsgericht wegen Landesverrats verurteilte Offizier Alfred Dreyfus vor seiner Deportation militärisch degradiert.
    • 15. Januar » Die bis heute maßgebliche Inszenierung von Pjotr Iljitsch Tschaikowskis Ballett Schwanensee des kaiserlichen Balletts in der Choreographie von Marius Petipa und Lew Iwanowitsch Iwanow wird am Mariinski-Theater in Sankt Petersburg aufgeführt.
    • 23. Januar » Mit dem norwegischen Polarforscher Carsten Egeberg Borchgrevink setzt am Kap Adare der erste Mensch seinen Fuß auf das antarktische Festland.
    • 25. Mai » Aus Protest gegen den Vertrag von Shimonoseki, in dem das im Ersten Japanisch-Chinesischen Krieg unterlegene China die Insel Taiwan an Japan abtreten muss, erklären chinatreue Kräfte unter Tang Jingsong die Unabhängigkeit der Insel und rufen die Republik Formosa aus.
    • 10. Juli » Die sozialen Verhältnisse in Belgien veranlassen Papst Leo XIII. zur Enzyklika Permoti nos an die dortige Bischofskonferenz.
    • 29. August » Im George Hotel in Huddersfield wird die Northern Rugby Football Union gegründet.
  • Die Temperatur am 5. April 1923 lag zwischen 1,0 °C und 14,9 °C und war durchschnittlich 7,6 °C. Es gab 11,4 Stunden Sonnenschein (86%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 4 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Osten. Quelle: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 19. September 1922 bis 4. August 1925 regierte in den Niederlanden das Kabinett Ruys de Beerenbrouck II mit Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1923: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 7,1 Millionen Einwohner.
    • 3. März » Die Erstausgabe des von Henry Luce und Briton Hadden gegründeten US-Nachrichtenmagazins Time erscheint in New York.
    • 24. April » In Leipzig erscheint von Sigmund Freud die Schrift Das Ich und das Es, in dem er erstmals das Strukturmodell der Psyche des „Ich“, des „Es“ und des „Über-Ich“ in der Psychoanalyse ausführt.
    • 16. Mai » Die erste vollautomatische Telefon-Fernvermittlungsstelle der Welt, die Netzgruppe Weilheim, die zunächst 22 Ortsnetze im Umkreis vom 25km umfasst, wird in Weilheim in Oberbayern in Betrieb genommen.
    • 23. Mai » Die Sabena wird als staatliche belgische Fluggesellschaft gegründet. Sie ist aus der SNETA (Syndicat national pour l'étude du transport aérien), der 1919 gegründeten staatlichen Fluggesellschaft, hervorgegangen.
    • 1. September » Die Deutsche Turnerschaft verkündet die „Reinliche Scheidung“, die Trennung zwischen Turnen und Sport, insbesondere dem Fußball. Ab sofort gibt es keine Möglichkeit einer Doppelmitgliedschaft für Vereine in verschiedenen Sportfachverbänden.
    • 2. Dezember » Die uruguayische Fußballnationalmannschaft gewinnt die Copa América zum vierten Mal mit einem 2:0-Sieg im letzten Spiel gegen die Argentinier.
  • Die Temperatur am 9. April 1923 lag zwischen -0.9 °C und 3,6 °C und war durchschnittlich 1,4 °C. Es gab 0.5 mm Niederschlag. Es gab 1,3 Stunden Sonnenschein (10%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 4 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Ost-Nordost. Quelle: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 19. September 1922 bis 4. August 1925 regierte in den Niederlanden das Kabinett Ruys de Beerenbrouck II mit Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1923: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 7,1 Millionen Einwohner.
    • 9. Januar » Dem Spanier Juan de la Cierva gelingt in Getafe, Spanien, der erste Flug mit einem Tragschrauber.
    • 25. Februar » Französische Truppen beenden die Existenz der Mikronation Freistaat Flaschenhals.
    • 10. März » Der spanische Fußballverein FC Villarreal wird ins Leben gerufen.
    • 23. Juni » Gründung des rumänischen Fußballvereins Rapid Bukarest.
    • 8. September » In der Schiffskatastrophe bei Honda Point verliert die United States Navy sieben von neun darin verwickelten Zerstörern. Bei dichtem Nebel läuft der Schiffspulk auf Felsen nahe dem Santa-Barbara-Kanal auf.
    • 15. September » Mit Verhängung des Kriegsrechts eröffnet die Regierung des Bundesstaats Oklahoma den Kampf gegen den Geheimbund Ku-Klux-Klan.

Über den Familiennamen DORLAS

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen DORLAS.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über DORLAS.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen DORLAS (unter)sucht.

Die Familienstammbaum Honcoop/Honkoop-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Chris Honcoop, "Familienstammbaum Honcoop/Honkoop", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-honcoop-honkoop/I25196.php : abgerufen 7. Mai 2024), "Johan Christiaan DORLAS (1871-1923)".