Familienstammbaum Dijst » Joseph Dijst (1737-1824)

Persönliche Daten Joseph Dijst 


Familie von Joseph Dijst

(1) Er ist verheiratet mit Alida Joanna van Noord.

Die Erlaubnis zur Eheschließung wurde am 26. Juli 1767 in 's Gravenhage erhalten.Quelle 11

Sie haben geheiratet am 9. August 1767 in 's Gravenhage.Quelle 11


Kind(er):

  1. Rodolphus Dijst  1774-1779
  2. Petronilla Dijst  1778-1846
  3. Maria Dijst  1780-1788
  4. Rudolphus Dijst  1780-????
  5. Dina Dijst  1782-1851 


(2) Er ist verheiratet mit Angenita Kuijper.

Die Erlaubnis zur Eheschließung wurde am 13. April 1783 in 's Gravenhage erhalten.

Sie haben in der Kirche geheiratet am 26. April 178 in R.K Assendelftstraat 's Gravenhage.Quelle 12

Sie haben geheiratet am 27. April 1783 in 's Gravenhage.Quelle 13

Bij zijn huwelijk met Agnieta Kuijper in 1783 heeft Joseph 6 kinderen en Agnieta 3 kinderen. Zij is weduwe van Johannes Picaar.

Transcriptie van de akte tot aanvraag van echtscheiding.
Pro Deo
Volgens acte van den Ed. Agtb Geregte van 's Gravenhage van dato 21 july 1789 mij Notaris
geërhibeert.
No 206
Procuratie ad Lites

Den 25 july 1789 compareerde voor mij Abraham Mosset, Notaris bij den Hove van Holland geadmitteerd in 's Gravenhage residerende ter presentis van de nagenoemde getuijgen Agnita Kuijper getrouwd met Joseph Deijst woonende alhier in den Hage als bij den Edele agtbare Geregte dezer Stad bij opgemelde acte Pro Deo geobtimeert hebben de Venia agendi teegens haaren voornoemde man.

Dewelke verklaarde te constituëeren en magtig te maken de Heer Albertus van den Sanden Procureur voor wel gemelden Ed. Agtbaare Geregte Specialijk tot het waarneemen van zodanige zaak of Proces als zij constituante genoodzaakt werd voor meer gem. Edelen Agtb. Geregte te moeten entameeren als Eijssesse in cas van dit solutie van den band des Huwelijks tusschen haar constituante en haaren voornoemde man . Substeerende daar in te doen en handelen Zoo als naar Stijle en Practijcque gebruijkelijk is en gerequireerd werden zal met belofte van approbatie en ratificatie onder Verband als naar regten.

Aldus gepasseert ter presentie van Adrianus Koppelman en Gerrit Peereboom als Getuijgens.

A. Koppelman dit + merk is gesteld door Agnieta Kuijper getrouwd met Joseph Deijst verklaarende niet te kunnen schrijven.
Peereboom
A. Mosset
Notaris

Das Ehepaar wurde geschieden von 21. Juli 1789 bei 's Gravenhage.Quelle 14

Oorzaak: Overspel


(3) Er ist verheiratet mit Alida Hillebrink.

Die Erlaubnis zur Eheschließung wurde am 2. Oktober 1801 in Amsterdam erhalten.Quelle 15

Sie haben in der Kirche geheiratet am 25. Oktober 1801 in Amsterdam, Krijtberg.Quelle 16

Bij de ondertrouwakte wordt vermeld, dat Joseph weduwnaar is van Alida Joanna van Noord. Dat hij gescheiding is van Agnieta Kuijper wordt niet vermeld. Het huwelijks Het kerkelijk huwelijk werd gesloten in de RK kerk de Krijtberg, Singel 448 te Amsterdam. Getuigen bij het kerkelijk huwelijk zijn de weduwe Catharina de Warin en Anna Keijzer.

Kind(er):

  1. Christina Maria Dijst  1789-1854 


(4) Er ist verheiratet mit Maria Charlotta van Soest.

Sie haben geheiratet am 6. August 1817 in Amsterdam.Quelle 17

De namen van zijn ouders worden geschreven als "Ludolf Dijst" en "Maria Amerentia Leenders". Getuigen zijn Hendrik Heijmansz, Aanspreker, oud 70 jaar; Willem Delling zonder beroep, oud 25 jaar; Johannes Bokker, uitdrager oud 22 jaar; Johannes de Bruijn buiten beroep oud 64 jaar. Allen wonende in Amsterdam.

(5) Er ist verheiratet mit Anna Cadarina Reinholts.

Sie haben geheiratet am 10. März 1819 in Amsterdam.Quelle 18

Getuigen zijn Cornelis van Kaamelaar, schoenmaker, 48 jaar; Gerrit Bosch, behanger, 23 jaar; Jacob Kanneman, turfdrager, 60 jaar; Johannes Coebergh, sjouwerman, 46 jaar; allen wonende te Amsterdam. De huwelijksakte is door de bruid niet ondertekend, omdat zij niet kan schrijven. In de huwelijksakte van zijn 5e huwelijk wordt de achternaam van Joseph geschreven als "Deijst". De achternaam van zijn vader wordt echter geschreven als "Dijst". De ambtenaar maakt duidelijk een vergissing met de leeftijd. Hij schrijft in de akte, dat Joseph 22 jaar is in plaats van 82 jaar. De naam van zijn moeder wordt geschreven als "Maria Amerentia Leenders". De tweede voornaam van de bruid wordt geschreven als "Cadarina". Anna Catharina is weduwe van Jan Hendrik Koring, overleden 01-01-1813. Van haar vader wordt niet vermeld, dat hij is overleden, maar "sedert lange jaren absent".
Bij de huwelijksbijlage is een verklaring van onvermogen gevoegd ten name van "Catharina Rijnhout", geboren/gedoopt 6-12-1777, wonende Boomstraat 39 te Amsterdam. Alle andere documenten van de huwelijkse bijlage hebben betrekking op Anna Catharina Reinholst, geboren 09-12-1770. Catharina Reinholst is "vernederlands" in Catharina Rijnhout.

Notizen bei Joseph Dijst

Joseph Dijst is geboren in 's Gravenhage. Geboorte-/woonadressen in 's Gravenhage zijn niet bekend. Waar Joseph gedoopt is, is niet bekend. Bij zijn 4e huwelijk met Maria Charlotta van Soest op 06-08-1817, moest hij een extract van de doop overleggen. Dit kon hij niet. Joseph weet wel zijn doopdatum en dat hij gedoopt is in een RK Kerk. Welke kerk weet hij niet. Voor het vaststellen van zijn identiteit heeft de Vrederechter op 10 juli 1817 na het horen van vier getuigen, allen buren van Joseph en na overlegging van een in 1801 afgegeven paspoort van ontslag uit het Bataafse leger, heeft de rechter zijn doopdatum zoals Joseph dit opgaf aangenomen. Het paspoort vermeld zij identiteit en zijn functie van fuselier in de bezoldigde guardes van de compagnie van wijlen kapitein M. Bax. Het paspoort is afgegeven door de toenmalige commandant van de guardes, kapitein wijlen Benjamin Roelofswaart.

Het beroep van Joseph Dijst is gedurende zijn leven schoenmaker. Omdat zijn geboorte in de Stad 's Gravenhage niet kon worden vastgesteld, heeft hij op 2 mei 1774 de burgereed van de Stad 's Gravenhage afgelegd. Hierdoor werd hij poorter van de stad 's Gravenhage en maakte voor hem ook de weg vrij om toe te treden tot het schoenmakersgilde. Op 14 augustus 1774 treedt hij toe tot het schoenmakersgilde en werd hij ingeschreven het Boek van Deken en Hoofdmannen van het Schoenmakers-, Looijers- en Leerkopersgilde. Bij de inschrijvingen over de periode medio oktober 1773 tot eind september 1774 staat zij naam onder de opsomming van schoenmakers.

De achternaam werd in die periode voornamelijk geschreven als "Deijst". Een wijze van schrijven dat door de ambtenarij nog lang woerd volgehouden. In 1777 treedt Joseph op als een getuige in een notariële akte. Hoewel de notaris de achternaam van Joseph schrijft als "Deijst", ondertekend Joseph de akte met "Dijst". Dit is het eerste schriftelijke bewijs over de schrijfwijze van de achternaam door 'n Dijst zelf. Bij latere aktes werd de achternaam door de ambtenaar geschreven als "Deijst", terwijl Joseph steeds ondertekende met "Dijst".

Op 25-01-1783 overlijdt Alida van Noord. Joseph heeft dan de zorg voor 6 minderjarige kinderen tot hij in april 1783 hertrouwt met Agenita Kuiper. De Staatscourant van 11-04-1856 en 19-08-1856 heeft als bijlage het volledige grootboek van de voormalige Weeskamer van ’s Gravenhage. Hierin staat het echtpaar Dijst-van Noord met hun kinderen van januari 1783 tot en met april 1783. Hieruit is te concluderen, dat na het overlijden van Alida van Noord één of meerdere minderjarige kinderen zijn ondergebracht in de Weeskamer van 's Gravenhage. In het register van de Weeskamer in de Staatscourant blijkt, dat Alida van Noord erflater is. Op 18 april 1783 wordt de inboedel van de kinderen verkocht en levert een opbrengst op van f. 8,165. Volgens het register is de erfgenaam of ten behoeve van wie de boedel in de weeskamer is opgebracht Rudolphus Dijst. Dit moet zijn Rudolphus Dijst van 1780, kind van Alida en Joseph. In de kolom “Aanmerking” staat, dat het gaat om het moederlijk erfdeel. De overige kinderen zijn Amerentia (=Emerentiana Henrica) gehuwd met Hendrik Tornet, Gerardus Jacobus, Dina en Petronella (=Petronilla Maria), gehuwd met Willem van Horssen hebben hun aandeel ontvangen, terwijl Maria Dijst in 1786 (moet zijn 1788) is overleden en haar aandeel wordt verdeeld tussen haar broer (Gerardus Jacobus) en haar zuster (Dina). Wanneer de uitbetaling heeft plaatsgevonden wordt niet vermeld. Amerantie is in 1791 getrouwd. Gerardus Jacobus trouwt in 1798. De conclusie kan zijn, dat de afronding heeft plaatsgevonden tussen 1791 en 1798.

Zijn vrouw Alida overlijdt één maand na de geboorte van het 9e kind. Drie maanden later trouwt Joseph met Ag(e)nita Kuijper. Ag(e)nita is weduwe van Johannes Picaar en heeft drie kinderen. Volgens de ondertrouwakte brengt Joseph 6 kinderen mee. Dit moeten dan zijn:
Emerentia Hendrica, 14 jaar
Gerardus Jacobus, 11 jaar
Petronilla, 5 jaar
Maria, 2 jaar
Rudolphus, 2 jaar
Dina, 1/2 jaar.

Het is mogelijk, dat vader Joseph met zijn zoon Gerardus meerdere malen naar Amsterdam is geweest. Het waarom hij naar Amsterdam is vertrokken blijft onbekend. Er zijn wel enkele mogelijkheden.
- Het huwelijk met Agnieta Kuijper verliep niet goed. Om hieraan te onttrekken trok hij, mogelijk met zijn zoon Gerardus Jacobus in 1788/1789 naar Amsterdam. Op 10-01-1789 werd zijn dochter Christina Maria in Amsterdam geboren.
- In Europa is rumoer. In Frankrijk komt het volk in opstand. Het gevolg is de bestorming van de Bastille op 14 juli 1789. Ook in de Nederlander is onrust. De patriotten (zij noemen zich vaderlanders) zijn in opstand gekomen tegen de rijken en de orangisten (aanhangers van de stadhouder). Woningen op de grachten in Amsterdam worden bestormd en de huisraad wordt naar beneden gegooid. In 1795 lukte het Franse Leger Amsterdam binnen te trekken en de Nederlanden te veroveren. Voor de patriotten is dit het sein tot het stichting van de Bataafse Republiek. De stadhouder ontvlucht het land. Was Joseph patriot en werd hij aangetrokken door de onlusten. Hij trad in elk geval in dienst van het leger van de Bataafse Republiek. Uit overtuiging of het hebben van een betaalde betrekking. In 1801 weer hij uit het leger van de Bataafse Republiek ontslagen en trouwde hij met Alida Hillebrink. Na het ontslag als fuselier wordt Joseph weer schoenmaker

Tijdens het verblijf groeit er een verhouding met de in Amsterdam wonende Alida Hillebrink. Op 10 januari 1789 wordt daaruit een kind geboren, Christina, terwijl het huwelijk van Joseph met Agenita nog bestaat. De geboorte van Christina Maria blijft niet onopgemerkt bij Agenita. Zij besluit echtscheiding aan te vragen. Op 25 juli 1789 wordt de echtscheiding door haar gevolmachtigde Albert van der Sanden aangevraagd bij de notaris bij het hof van Holland. Ag(e)nita kan niet schrijven en ondertekent de akte met een kruisje. In 1790 wordt door de rechter in Den Haag het huwelijk ontbonden. Reden: overspel. Joseph is bij de rechtspraak afwezig.

Pas in 1801 trouwt Joseph op 65 jarige leeftijd met de dan 49 jarige Alida Hillebrink. Zijn dochter Christina Maria is dan 12 jaar. Een maand voor de trouwdatum wordt Joseph ontslagen als fuselier bij de Compagnie van de Stad Amsterdam. Enige weken na het huwelijk wordt dochter Christina Maria als wettig kind door Joseph erkend.

Als Joseph 79 jaar is, in 1817, vijf jaar na het overlijden van Alida Hillebrink, trouwt Joseph voor de vierde keer met de 38 jarige Maria Charlotta van Soest. Het beroep van Joseph is schoenmakersknecht. Zijn ouders worden vermeld als Ludolf Dijst en Maria Amerentia Leenders. Charlotta is schoonmaakster. Er zijn voor dit huwelijk een groot aantal documenten overlegd. Ook de akte voor identiteitsonderzoek (zie hierboven). Lang heeft dit huwelijk niet geduurd. Op 28 september 1818 komt Maria Charlotta van Soest te overlijden.

Een half jaar na het overlijden van Maria Charlotta van Soest trouwt Joseph, oud 81 jaar, met Anna Catharina van Soest, 48 jaar oud.

Op 25-03-1824 wordt Joseph opgenomen in het Buitengasthuis aan de Overtoom (de voorloper van het Wilhelminagasthuis). Volgens patiëntenregister is hij dan 87 jaar. Op 15-04-1824 wordt hij ontslagen uit het ziekenhuis. Anderhalve maand later overlijdt hij.(Bron: Gemeentearchief Amsterdam, Patiëntenregister)
Bij het overlijden van Joseph in 1824, oud 86 jaar, wordt als echtgenote vermeld Catharina Rijnhout. De naam van zijn 5e echtgenote is echter Anna Catharina Reinholst. Hoewel hij zijn hele leven schoenmaker is geweest en ook ingeschreven is in het schoenmakersgilde van Den Haag, wordt bij zijn 5e huwelijk als beroep vermeld schoenmakerknecht.

Joseph trouwt 5x.
1. Trouwt Alida Joanna van Noord. Beiden zijn 30 jaar.
2. Trouwt drie maanden na het overlijden van Alida Joanna van Noord met Agnieta Kuijper. Joseph is 46 jaar en Agnieta is 50 jaar
3. Trouwt Alida Hillebrink. !2 jaar na de geboorte van hun dochter Christina Maria trouwt Joseph met Alida. Hij is dan 62 jaar en Alida is 49 jaar.
4. Trouwt 6 jaar na het overlijden van Alida Hillebrink met Maria Charlotta van Soest. Joseph is 81 jaar. Maria Charlotta is 39 jaar. Volgens de huwelijkse bijlagen is Joseph 79 jaar.
5. Trouwt 6 maanden na het overlijden van Maria Charlotta met Anna Catharina Reinholts (Rijnhotlz). Joseph is 82 jaar. Anna Catharina is 49 jaar.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Joseph Dijst?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Joseph Dijst

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Abbildung(en) Joseph Dijst

Vorfahren (und Nachkommen) von Joseph Dijst


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Verwandschaft Joseph Dijst



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Huwelijksakte 5e huwelijk
  2. Gemeentearchief Amsterdam, Patientenregister
  3. Daaopaantekening
  4. Ondertrouwakte zoon Gerardus (Jacobus)
  5. Huwelijksakte met Alida Hillebrink
  6. Overlijdensakte Alida Hillebrink
  7. Huwelijkse bijlagen 4e huwelijk met van Soest
  8. Overlijdensakte maria Charlotta van Soest
  9. Huwelijkse bijlagen 5e huwelijk
  10. BS Amsterdam, 4-125
  11. BS Den Haag, DTB 1767 - fo. 25vo
  12. Gemeentearchief Den Haag, DTB,Trouwaantekening
  13. Gemeentearchief Den Haag, DTB, Trouwaantekening
  14. Notariële akte; uitspraak rechtbank
  15. Gemeentearchief Amsterdam, DTB
  16. DTB Amsterdam, RK Krijtberg, boek 366-369
  17. BS Amsterdam, register 4, folio 18v
  18. BS Amsterdam, 2-49v

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 21. September 1737 war um die 18,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Norden. Charakterisierung des Wetters: omtrent helder. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    Van 1702 tot 1747 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Tweede Stadhouderloze Tijdperk.
  • Im Jahr 1737: Quelle: Wikipedia
    • 6. Februar » Am Kleinen Hoftheater in Wien erfolgt die Uraufführung der Tragikomödie Alessandro in Sidone von Giovanni Battista Bononcini.
    • 16. März » Mit der Unterzeichnung des Vertrages von Paris endet der formell unerklärte Spanisch-Portugiesische Krieg in Südamerika.
    • 17. September » Die Georg-August-Universität Göttingen wird als Universität im Geist der Aufklärung eröffnet.
    • 11. Oktober » Ein Erdbeben im Raum Kalkutta, Indien, fordert etwa 300.000 Tote.
    • 12. Oktober » Das musikalische Drama Lucio Papirio von Ignaz Holzbauer wird uraufgeführt.
    • 4. November » In Neapel wird mit Domenico Sarros Oper Achille in Sciro das Teatro San Carlo eröffnet, das zu diesem Zeitpunkt größte Opernhaus der Welt.
  • Die Temperatur am 10. März 1819 war um die 7,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Süd-Westen. Charakterisierung des Wetters: betrokken mistig. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1819: Quelle: Wikipedia
    • 2. Januar » Die Allgemeine Preußische Staatszeitung erscheint erstmals und veröffentlicht 126 Jahre lang als staatliche Zeitung von Preußen und ab 1871 als Deutscher Reichsanzeiger auch des Deutschen Reiches amtliche und nicht-amtliche Nachrichten.
    • 29. Januar » Sir Thomas Stamford Raffles gründet im Fischerdorf Singapur Hafen und Niederlassung für die Britische Ostindien-Kompanie.
    • 16. August » Beim Peterloo-Massaker, einer Kavallerieattacke auf eine Protestkundgebung gegen die Corn Laws auf dem St. Peter's Field bei Manchester, werden elf Personen getötet und über 400 verletzt.
    • 20. September » In Frankfurt bestätigt der Bundestag des Deutschen Bundes die rigiden Karlsbader Beschlüsse zur Bekämpfung von liberalen und nationalen Tendenzen in Deutschland.
    • 4. Oktober » Die Erste österreichische Spar-Casse nimmt, abgesichert durch einen von Pfarrer Johann Baptist Weber ins Leben gerufenen Verein, in Wien erste Spareinlagen entgegen.
    • 19. November » Das Museo del Prado wird in Madrid eröffnet.
  • Die Temperatur am 2. Juni 1824 war um die 17,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Süd-Westen. Charakterisierung des Wetters: betrokken nevel. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1824: Quelle: Wikipedia
    • 4. März » In Großbritannien wird die National Institution for the Preservation of Life from Shipwreck gegründet, aus der später die Royal National Lifeboat Institution als Seenotrettungsgesellschaft hervorgeht.
    • 11. März » Das United States Department of War gründet das Bureau of Indian Affairs, das sich um die Belange der amerikanischen Ureinwohner und deren Reservate kümmern soll.
    • 17. März » Im Londoner Vertrag regeln Großbritannien und die Niederlande ihre Beziehungen nach Ostindien. Sumatra wird den Holländern zugestanden.
    • 26. März » In der Zirkumskriptionsbulle Impensa Romanorum Pontificum schafft Papst LeoXII. für die Beziehungen der Kirche mit dem Königreich Hannover Rechtsgrundlagen, die bis in die Jetztzeit reichen.
    • 16. September » Karl X. wird König von Frankreich.
    • 21. Oktober » Der Brite Joseph Aspdin erhält ein Patent auf Portlandzement.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Dijst

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Dijst.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Dijst.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Dijst (unter)sucht.

Die Familienstammbaum Dijst-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
D. Dijst, "Familienstammbaum Dijst", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-dijst/I379.php : abgerufen 30. April 2024), "Joseph Dijst (1737-1824)".