Nachkommenschaft Jacob Jansz. Krijgsman (ca.1615 Brielle) » Nicolaas Aams "Claas" Arkenbout (1711-1794)

Persönliche Daten Nicolaas Aams "Claas" Arkenbout 


Familie von Nicolaas Aams "Claas" Arkenbout

Er ist verheiratet mit Ariaentje Jans Krijgsman.

Die Erlaubnis zur Eheschließung wurde am 7. September 1738 in Brielle erhalten.Quelle 3

Sie haben geheiratet am 21. September 1738 in Brielle.Quelle 3

Claas Aame Arkenbout, j.m. met Ariaantje Jans Krijgsman, j.d. beide geboren en woonachtig alhier.

Kind(er):



Notizen bei Nicolaas Aams "Claas" Arkenbout

.
[ 2.12.1730] Attestatie notaris Cornelis van Ysendoorn.
Willen Buijs stierman, Jan Jacobs Bout, Jacob Jacobs Staalman en Jan Amen Arkenbout, vissers op de gaffelschuit de "Jonge Klara", varende vissers van deze stad en nog Jacob Teunis Gouwentak en Klaas Amen Arckenbout varende voor vissers op de bezaankluit de "Jonge Waterman" en varende mede van deze stad en Kornelis Jacobs Jongejan allen van competente ouderdom en eerst Willem Buijs, Bout, Staalman en Jan Arckenbout alleen verklaren ten behoeve van allen die het aangaat dat zij op zondag 26 november 1730 met de gaffelschuit van deze stad zijn gevaren tot bij het oude Hoofd om aas te vangen en de 27e dito 's-morgens om 4 uur naar zee zijn gezeild om aldaar te vissen op de hoogte van 12 à 13 vaam water alwaar mede te vissen kwam leggen WitteJobs Oudshoorn met zijn schuit varende van Zwartewaal en dat toen zij bezig waren het net voor de eerste reis op te halen de voorsz. Witte Jobs met zijn volk dat ziende mede werk maakte om zijn viswant op te halen en dat toen hun netten in elkanderraakten etc. en Teunis Jacobs Gouwentak, Klaas Amen Arckenbout en Kornelis Jacobs Jongejan dat zij op maandag 27 november 1730 met een schouwtje aan boord zijn gekomen van Krijn Jans Kortenbout leggende voor anker bij het oude Hoofd op de Maze en datna enige tijd door Kortenbout gevraagd werd wel jongens, weet gij niet hoe het met Willem Lauwe is, waarop zij zeiden dat zijn ene zwaard en zijn boeg aan stukken waren gezeild en dat Witte Jobs tweemaal zijn kluijfhoofd heeft laten vallen alsof hijhen in de grond wilde zeilen. Getuige Pieter de Baan.

[ 2.08.1740] Testament, notaris Gerrit Vlieland.
Mutueel testament van Klaas Amen Arkenbout, loods, en Ariaantje Krijgsman, echtelieden te Brielle, wonend aan de noordzijde van het Maarland. Erfdeel kinderen F. 6 elk. Seclusie weeskamer.

[17.09.1744] Testament, notaris Gerrit Vlieland.
Testament van Aam Jans Arkenbout, loods en Aagje Lauwe, echtelieden te Brielle. Zij herroepen testament van 8 april 1731, gemaakt ten overstaan van notaris Pieter Isaaks de Graaf. Als testateur eerst overlijdt prelageert hij aan zijn jongste zoontjeKornelis Amen Arkenbout zijn spaarpot plus F. 500; zijn vier voorkinderen heeft hij bij huwelijk al uitbetaald. Universeel erfgenamen zijn deze vier voorkinderen Jan Amen Arkenbout, Klaas Amen Arkenbout, Doe Amen Arkenbout en Aam Amen Arkenbout, allen uit huwelijk met wijlen Stijntje Klaas van Eek, zijn tegenwoordige huisvrouw en hun beider eerder genoemde zoontje, ieder voor gelijke portie. Testatrice stelt haar man tot universeel erfgenaam aan het moederlijk erfdeel van Kornelis op F. 100. Naast elkander over en weer stellen zij tot voogden aan Jan Schelvis, loods, en Jan Bergman, bode, beide te Brielle. Seclusie weeskamer.
Getuigen Adrianus Buis en Jacob Steil.

[13.12.1744] Kaveling, notaris Gerrit Vlieland.
Kaveling van de boedel van wijlen Aam Jans Arkenbout, tussen diens weduwe Aagje Lauwe, Jan Amen Arkenbout te Zwartewaal, Klaas Amen Arkenbout, Doe Amen Arkenbout, mede voor Aam Amen Arkenbout, voorkinderen uit huwelijk met Stijntje Klaas van Eek, enJan Bergman en Jan Schelvis als voogden over de nog minderjarige Kornelis Amen Arkenbout. Deze laatste krijgt toebedeeld een obligatie van F. 200 van 1704 ten laste van Geertje Jans Kopper, weduwe van Kornelis Dekker. De vier voorkinderen krijgen ieder F. 250 contant. De rest gaat naar de weduwe, die ook alle schulden op zich neemt. Het gaat om een huis en erf aan de zuidzijde van het Maarland te Brielle op nr. 602, een obligatie van F. 445 van 1672 ten name van de weduwe van Hendrik Panser, èèn van F. 60 van 1687 ten name van het gerecht van de Struiten, èèn van F. 100 van 1668 ten name van de weeskinderen van Korving Willems, èèn van F. 350 van 1676 ten name van Frederik Ignatius van Buren, èèn van F. 150 van 1668 ten name van Jan Willems, èèn van F. 222 van 1687 ten name van de dochter van Hendrik Panser, èèn van F. 30 van 1687 ten name van het gerecht van Struiten en èèn F. 200 van 1668 ten name van Lijsbeth Klaas. Verder een schuldbrief van F. 200 ten laste van Lijsbeth Jans Arkenbout, weduwe van Matthijs Peper ovl 1738, verzekerd op een huis en erf aan de westzijde van de Servaasstraat of Nieuwstraat op nr. 823, belend noord de weduwe van Ds. Johannes Valk, zuid Arie Hogendijk. Nog een schuldbrief van F. 400 van 1740 ten laste van Jacob Jans Steil, verzekerd op diens huis en erf aan de noordzijde van de Pieteressestraat of Kaaistraat op nr. 916, belend west Kornelis Ruigrok, oost Jacob Spaan. Nog een schuldbrief van F. 100 van 1740 ten laste van Dirk van der Reiden en verzekerd op diens huis en erf aan de noordzijde van het Maarland nr. 771, belend oost Jacob Alders van Kouwenhoven.

[ 2.06.1747] Testament, notaris Gerrit Vlieland.
Testament van Kornelis Aams Arkenbout, wonend te Brielle. Hij legateert aan zijn halfbroers Jan Aams Arkenbout, Klaas Aams Arkenbout, Doe Aams Arkenbout en Aam Aams Arkenbout ieder drie zilveren ducatons of F. 9.9.--. Universeel erfgename is zijn moeder Aagje Lauwe, weduwe van Aam Jans Arkenbout.
Getuige Paulus Erkelens.

[19.10.1751] Testament, notaris Daniel Rolandus.
Testament van Willem Beinders en Elisabeth Koene, echtelieden te Brielle. vaderlijk erfdeel een zilveren ducaton voor elk kind. Testatrice heeft een zoon Jan Tambrink uit eerder huwelijk met Dirk Tambrink, over wie zij als voogden aanstelt Klaas Amen Arkenbout en Doe Amen Arkenbout, beiden te Brielle.
Getuigen Kornelis Ruiseveld en Jan Rietdijk, beiden wonend te Brielle.

[ 9.07.1755] Boedelbeschrijving, notaris Marinus Sandifort.
Staat en inventaris van wijlen Kornelis Arkenbout minderjarig Jongeman, overleden binnen Oud-Beijerland ten voordele van Klaas Arkenbout en Doe Arkenbout en zich sterk makende voor Aama Arkenbout als mede-erfgenamen ab intestato van hun broer. Onroerende goederen een onbelast huis en erf aan de zuidzijde van het Maarland binnen den Briel voor 602 Gld. Obligaties. èn ten alste van het gemene land van Holland ten comptoire de Briel van 445 Gld. van 13 oktober 1672 ten name van de weduwe van Hendrik Panser; èèn ten laste van als voren groot 60 Gld. van 01 januari 1687 ten name van het vgerecht van de Struijten; een ten laste van als voren groot 100 Gld. van 02 april 1668 ten name van het weeskind van Korving Willems; èèn ten laste van als voren groot 350 Gld. van 01 september 1676 ten name van Frederik Ignatius van Buiren heer van Zuidoord; èèn ten laste van als voren groot 30 Gld. ten name van het gerecht van Struijten ; èèn ten laste van als voren groot 200 Gld. van 18 juli 1668tenname van de dochter van Hendrik Panser; en nog verschillende verder. Ook nog verschillende schuldbrieven sommige met een waarborg van huis en erf. Sommige lasten voor een metselaar en smid en verschillende repararties.
Getuige Hendrik Kampwijk.

[ 6.05.1762] Voogdijstelling, notaris Gerrit Vlieland.
Klaas Aams Arkenbout, loods, en Ariaantje Krijgsman, echtelieden te Brielle, herroepen eerdere voogdijstellingen en wijzen nu naast elkander over en weer aan haar broer Jacob Krijgsman te Maassluis en zijn broers Doe Aams Arkenbout te Brielle en AamAams Arkenbout in Oud-Beijerland.
Getuigen Hendrik Wolf en Kornelis Steen.

[ 1.03.1774] Attestatie, notaris Hendrik Kruijne.
Kornelis Krijgsman stuurman, Jan Broekhoven, Jan van der Velde, Klaas Rodenburg, Leendert Batist, Klaas Arkenbout en Arij Roos loodsen, allen varende op de loodsboot "Rotterdam", attesteren ten voordel van degene die het aangaat dat zij met de loodsboot op 09 januari 1774 buiten in zee waren en hebben in de Goeree gebracht schipper Jan Kromvinger en dat Jan vander Velden voorsz. als loods is overgestapt. Er is toen door kapitein Jochem Schaak om een loods gevraagd. Vervolgens door kapitein Andries Aller, Teunis de Vos en Gril die allen hun loodsen des morgens om 6 uur aan boord hadden.

26-02-1776 Testament, notaris Marinus Sandifort jr.
Mutueel testament van Klaas Arkenbout, loods, en Ariaantje Willems Krijgsman, echtelieden te Brielle. Langstlevende stelt tot universele erfgename hun dochter Stijntje Arkenbout, indien tenminste haar man Jacob Verwei voordien is overleden. Leeft deze nog dan zijn de kinderen van Stijntje en Jacob fidei-commis erfgenamen. Zodra Jacob overleden is wordt de dochter zelf erfgename. Als de dochter voor testateurs komt te overlijden zonder kinderen na te laten erven Amos Jans Arkenbout c.q. diensnakomelingen. Executeurs/voogden zijn dr. Gerard Fauvarq en mr. Jan van Wageningen.Getuige Pieter Hofland. Testateurs zijn niet boven f 4000 gegoed.

[26.01.1780] Kwitantie, notaris Hendrik Kruijne.
Klaas Arkenbout, loodsman, wonende den Briel ter eenre en Jacob Verweij, gehuwd met Stijntje Arkenbout, dochter van de voorsz. Klaas geassisteerd met haar man ter andere. Verwijzen naar testament van 26 februari 1776 verleden voor Marinus Sandifortnotaris alhier door Adriaantje Willems Krijgsman, moeder van Stijntje, waarbij zij haar man tot enig erfgenaam benoemde als hij de langstlevende was en dat de kleren niet mochten worden verkocht maar gedragen moesten worden door haar dochter alleenof haar kinderen, welke kleren haar nu worden overhandigd met een stukje zilver of goud alsmede 750 Gld. welke Jacob Verweij volgens akte van hypotheek verleden voor schepenen van den Briel op 2 maart 1771 nog verschuldigd was, en waarmede het moederlijk erfdeel is voldaan, waarvoor kwijting bij deze.
Getuige Jan Louwe.

[29.01.1780] Testament, notaris Hendrik Kruijne.
Testament van Klaas Arkenbout, loodsman, wonende den Briel, gegoed onder de 4000 Gld. Hij vernietigt testament van 26 februari 1776 gepasseerd voor Marinus Sandifort jr. alhier. Hij stelt zijn dochter Stijntje, gehuwd met Jacob Verweij, in de legitieme en benoemd tot erfgenamen haar kinderen. Als testateurs dochter met de navolgende dispositie accoord gaat, waarvan moet blijken door ondertekening met haar man van een grosse van deze dispositie, bespreekt hij haar 250 Gld. alsmede levenslangevrije inwoning van haar en haar gezin in een huis en erf van de testateur, doch moet daarvan alle vaste lasten en het onderhoud betalen alsmede de zuivere vruchten van de rest van de nalatenschap hiervoor aan haar kinderen geprelateerd. Hij legateertnog aan de jongste zoon van zijn dochter, zijn zilveren horloge, kerkboek met zilveren beslag, 2 gouden hemdknopen en zilveren hechtmes en de gezamelijke kinderen van zijn dochter al het verdere goud en zilver en kleren. Voogden zijn broers Doe Arkenbout en Aam Arkenbout alsmede zijn neven Aam Arkenbout de jonge en Jan Cahoen en seclusie van de weeskamer.

[16.05.1782] Testament, notaris Hendrik Kruijne.
Testament van Klaas Arkenbout, loodsman, wonende den Briel, gegoed onder de 4000 Gld. Hij benoemt zijn dochter Stijntje Arkenbout, gehuwd met Jacob Verweij, in de blote legitieme portie waarin gerekend aldatgene dat zij sedert haar trouwen heeft genoten en in het overige benoemt hij tot enige erfgenamen de kinderen van de voorsz. Trijntje in gelijke delen. Als zij echter de navolgende dispositie zich zal laten welgevallen en op de grosse van zijn testament onder haar handtekening zal verklarenzich daarnaar te gedragen, vernietigt hij de voorgaande dispositie en legateert aan zijn dochter het huis en erf aan het Noordeinde alhier dat thans door haar wordt bewoond met alles dat daarin zich bevindt en een aantal genoemde roerende zaken en de kleren van haar moeder alsmede 100 Gld. Gedurende haar leven ontvangt zij de revenuen van al hetgeen boven het hiervoor genoemde en hierna geprelageteerde overblijft. Hij prelageteert aan haar jongste zoon Klaas Verweij zijn zilveren horloge, kerkboek met zilver, zijn 2 gouden hemdknopen en zilveren hechtmes en aan de verdere kinderen van zijn dochter het verdere goud en zilver en zijn kleren. In de rest benoemt hij tot zijn erfgenamen de wettige kinderen van zijn dochter. Als zijn dochter kinderloos overlijdt gaat alles naar zijn naaste vrunden ab intestato. Executeurs en voogden zijn broers Doe Arkenbout en Aam Arkenbout alsmede zijn neven Aam Arkenbout jr. en Jan Cahoen en seclusie van de weeskamer.
Getuigen Jan Hofland en Pieter Hofland.

Gaardersregister 19-07-1794
Gerrit van der Reijden koopt van de executeurs van den testamente van Klaas Arkenbout een huis en erve staande en gelegen aan de Noordzijde van het Maarland binnen den Stadt op N0.704 om en voor de somma van f.626.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Nicolaas Aams "Claas" Arkenbout?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Nicolaas Aams "Claas" Arkenbout

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Nicolaas Aams Arkenbout

Aam Jansz. Arkenbout
± 1680-< 1744

Nicolaas Aams Arkenbout
1711-1794

1738

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Brielle dopen Remonstrants; getuigen: de ouders
  2. Brielle begraven 1679-1805
  3. Brielle trouwen NH 1727-1754

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 25. Oktober 1711 war um die 10,0 °C. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    Van 1702 tot 1747 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Tweede Stadhouderloze Tijdperk.
  • Im Jahr 1711: Quelle: Wikipedia
    • 9. Februar » In Hamburg findet die Uraufführung der Oper Henrico IV. von Johann Mattheson statt.
    • 1. März » Eine der frühmodernen Zeitungen, The Spectator, erscheint mit der Erstausgabe in London.
    • 23. Juli » Der Frieden vom Pruth beendet den Russisch-Türkischen Krieg von 1710/11. Gegen die Rückgabe der Festung Asow an die Türken und ein hohes Bestechungsgeld wird der am Pruth eingekesselten russischen Armee unter dem Befehl Peter des Großen freier Abzug gestattet.
    • 11. August » In Ascot (Berkshire) wird auf Initiative von Königin Anne das erste Pferderennen veranstaltet.
    • 22. August » Ein groß angelegter britischer Angriff auf Québec, die Hauptstadt Neufrankreichs, muss abgebrochen werden, nachdem im Sankt-Lorenz-Strom acht Truppentransporter aufgrund schlechten Wetters und mangelhafter Kenntnisse des Fahrwassers gekentert und 890 Soldaten und Seeleute ertrunken sind.
    • 12. Oktober » Karl VI. wird in Frankfurt am Main zum römisch-deutschen Kaiser gewählt.
  • Die Temperatur am 21. September 1738 war um die 15,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Süd-Westen. Charakterisierung des Wetters: zeer betrokken. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    Van 1702 tot 1747 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Tweede Stadhouderloze Tijdperk.
  • Im Jahr 1738: Quelle: Wikipedia
    • 9. Januar » Der ehemalige Finanzberater von Herzog Karl Alexander von Württemberg, Joseph Süß Oppenheimer, der wegen Hochverrats, Majestätsbeleidigung und anderer Delikte angeklagt worden ist, wird zum Tode verurteilt, wobei weder Straftaten benannt werden noch eine Begründung des Urteils erfolgt.
    • 15. April » Die Oper Serse von Georg Friedrich Händel, HWV40, wird im Londoner Kings’ Theatre uraufgeführt. Die Titelrolle singt der berühmte Kastrat Caffarelli, der von der Rolle jedoch nicht begeistert ist. Das Stück wird schon nach fünf Aufführungen abgesetzt und danach fast 200 Jahre nicht mehr gespielt.
    • 28. April » In der päpstlichen Bulle In eminenti apostolatus specula rechnet ClemensXII. mit der Freimaurerei ab und spricht ein Verbot aus.
    • 24. Mai » Der Engländer John Wesley erfährt bei einer Lesung von Luthers Einführung zum Römerbrief des Apostels Paulus ein Bekehrungserlebnis. In der Folge wandelt er sich zum Erweckungsprediger und gründet gemeinsam mit seinem Bruder Charles und George Whitefield die methodistische Bewegung.
    • 27. Mai » Mit dem Gottorper Vertrag endet ein drei Jahrhunderte währender Streit über die Reichsunmittelbarkeit Hamburgs, die das Herzogtum Holstein bezweifelte.
    • 18. November » Mit der Unterzeichnung des Friedens von Wien beenden Österreich und Frankreich den Polnischen Thronfolgekrieg. August III. wird als polnischer König bestätigt und die Pragmatische Sanktion von Frankreich anerkannt. Der französische Kandidat Stanislaus I. Leszczyński erhält die Herzogtümer Lothringen und Bar, die nach seinem Tod an Frankreich fallen sollen.
  • Die Temperatur am 28. Mai 1794 war um die 14,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus West-Süd-West. Charakterisierung des Wetters: zeer betrokken. Quelle: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1794: Quelle: Wikipedia
    • 9. Januar » Eine Eingabe deutscher Einwanderer in den USA, dass Gesetzestexte auch in deutscher Übersetzung veröffentlicht werden sollten, führt später zur Muhlenberg-Legende, wonach über Deutsch als Landessprache in den Vereinigten Staaten abgestimmt worden sein soll.
    • 13. März » Der Wohlfahrtsausschuss unter Maximilien Robespierre lässt in der Nacht auf den 14. März die führenden Hébertisten unter Jacques-René Hébert, den radikalen Arm der Cordeliers, verhaften. Damit erlangt der im Vorjahr beschlossene Terror der Französischen Revolution einen ersten Höhepunkt.
    • 8. Juni » Maximilien de Robespierre leitet in Frankreich die offiziellen Veranstaltungen zum Fest des höchsten Wesens in den Tuilerien und auf dem Marsfeld. Der Kult soll die christliche Religion ersetzen.
    • 20. August » In der Schlacht von Fallen Timbers schlagen die Truppen der Vereinigten Staaten eine Allianz von Chippewa, Ottawa, Potawatomi, Shawnee, Delaware und Mingo, die vom Shawnee-Häuptling Weyapiersenwah angeführt wird.
    • 26. August » Die Uraufführung der musikalischen Komödie Le astuzie femminili (Die weiblichen Listen) von Domenico Cimarosa findet am Teatro dei Fiorentini in Neapel statt.
    • 10. September » Als Blount College wird die University of Tennessee ins Leben gerufen.

Über den Familiennamen Arkenbout

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Arkenbout.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Arkenbout.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Arkenbout (unter)sucht.

Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Dik Krijgsman, "Nachkommenschaft Jacob Jansz. Krijgsman (ca.1615 Brielle)", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/parenteel-jacob-jansse-krijgsman/I576.php : abgerufen 24. Mai 2024), "Nicolaas Aams "Claas" Arkenbout (1711-1794)".